Съобщение

Collapse
No announcement yet.

СВЕТЪТ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ СЪВСЕМ ДРУГ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Дааа, Лесно е да критикуваш и да търсиш недъзи в нещо построено и работещо; трудно е обаче да изградиш структура и да задвижиш функциите й
    По света има няколко държави, където доходът на глава от населението е по-висок от щатския, но те не са такъв планетарен притегателен център като САЩ :? Значи има и нещо друго, парите не са всичко...
    Si vis pacem - para bellum!

Comment

Хауптман, два въпроса:

1. Кой подтикна Саддам през 1980 да нападне ислямски- антиамерикански настроен Иран?
      2. КОй създаде навремето Оссама?
      3. Откога има американска нация?

Comment

Hauptmann написа
        По света има няколко държави, където доходът на глава от населението е по-висок от щатския, но те не са такъв планетарен притегателен център като САЩ :? Значи има и нещо друго, парите не са всичко...
        Да, другото са най-вече филмите. Кино индустрията популяризира САЩ най-много, след това музиката. Или как е модерно да се казва се - масовата култура. "Американската мечта" въпреки, че аз не знам как точно е формулирана (предполагам, че става дума за пари и свобода на словото, справедливост и прочие клишета), е станала "всеобща" мечта заради това, че всеки я е чувал. Поне така си мисля аз.

А иначе, естествено е една империя да се "държи" така, но в днешно време могат да пускат по-финни лъжи - примерно, да бяха изнамерили тея оръжия за масово унищожение (вече ме напушва смях като го чуя това) до сега (а ако се "появят" преди изборите, това ще най-голямата пародия, голям смях ще падне). И да вземат да плащат по-добре на новите медии в Ирак най-вече, а не някой от иракската телевизията да казва "ма тея пускат здраво проам. пропаганда", и съответно американците да казват "няя такова нещо, не сме ние...честна пионерска". Могат да се постараят още... Освен ако вече се мислят за толкова напред в материала, че да не ги интересува много много.

А колкото и да е логично американците да се радват на имперската си политика, толкова естествено е (според мен) другите да не са съгласни и да се противопоставят. Не ми се струва добре, да казваме "еми кво да прайм ся, силни са, дай ще им се кефим".
        Повод за нападение всеки може да си намери... дори ако става дума за бивш приятел, е вярно 20 години са много кой ти помни толкоз

А немците що се опъват ? Те въобще имат ли право да се включват в подобни акции, пък било и с цел демокрация и справедливост :lol:
        По моя преценка съм обективен.

Comment

Working...
        X