Някой наясно ли е какво става там? От откъслечните и неразбираеми съобщения оставам с впечатлението, че сингхалската армия е взела решителен превес и в момента довършва разгрома им.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тамилските тигри
Collapse
X
-
Тамилите са отделен етнос в Шри Ланка, изповядващи индуизма, докато религията на останалата част от населението е предимно будистка. Представтелите им твърдят, че са подлагани на терор от държавата и затова е образувана организацията "Тигри за освобождение на Тамил Илам", поставила си за цел постигане на политическа независимост от централното правителство. Към момента преди последните боеве, под техен контрол беше поставена малка част от северните територии на острова. "Тигрите" разполагат също със свой флот, с помощта на който извършват пиратски акции подобно на сомалийските. В собствената им воеена организация споменават и за авиационни подразделения, но доколко ги има е друг въпрос, на който не мога да отговоря.
Лидера на "тигрите" Велупилай Прабхакаран
Не следя събитията от последните дни в този регион, но изглежда армията взема решителни мерки за възстановяване на контрола над цялата територия.Truth will save the world
-
Авиация си имаха, няколко Злин-а (лек витлов самолет) модифицирани да носят малки бомби. Дори проведоха няколко сравнително успешни акции преди време.
Но ако се вярва на ББС вече тигрите са пътници, взели са им всички контролирани от тях градове, нацепили са им територията на малки участъци и правителството се е подсигурило да няма твърде много журналисти в района за да няма кой да се оплаква от някакви нарушения на човешките права...„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
asd
Изглежда, че са се справили с тях. Най-вероятно след време ще се създаде нова организация със сходни цели, защото настроенията сред тамилити във и извън страната не се променят. Но пък армията на Шри Ланка е постигнала това, което никоя друга армия не е постигала. Успяла е тотално да заличи подобна терористична организация. Малко след официалния край е имало няколко сблъсъка на армията с тамилски тигри, които не приемат загубата си, но това са единични случаи. Официалния края е на 18 Май, още седмица-две отрепват няколко останали единаци и това е. Близо половин година всичко е ОК. Самите тигри признават загубата си и май нямат никакъв останал потенциал. С това не могат да се похвалят нито Русия, нито Турция, нито Израел, нито никой. Естествено нищо не се знае - след време може да се възобнови организацията, но потенциала и беше тотално срината, така че всичко трябва да се изгражда наново(ако ще се изгражда).
Comment
-
тамилските тигри
За ВВС трудно би могло да се говори, но разполагаха със самолети. Имам спомен за атака на международното летище на Коломбо, която много прилича на бомбардировката на Одрин преди почти 100 години.
Tiger Rebels used these little planes to bomb downtown.The Air Tigers is the air-wing of the Liberation Tigers of Tamil Eelam, or LTTE, who are fighting a ci...
Всъщност май са били доста подготвени за атаката - http://www.youtube.com/watch?v=Bmsc-...eature=relatedLast edited by Matrosov; 18-11-2009, 20:49.
Comment
Comment