Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запад 77

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Запад 77

прелюбопитен доклад за командно-щабното учение Запад`77 (взех линка от октагон от форума на криле)
    приятно четене!

Hmm...

Може и да е мистификация (фалшификат). Ho kолкото повече чета в този сайт, толкова по-достоверно ми се вижда. Твърде много подробности, които не са лесни да си ги съчиниш.
    Но все пак с руснаците трябва да имаме едно наум. В тази голяма страна има достатъчно хора с време за губене.
    По интуиция (или наречете го както предпочитате) вече смятам, че или е автентичен, макар и пренабран в нов електронен формат документ, или че поне възпроизвежда по смисъл автентичния документ.
    Казвам го без да съм успял да сверя детаилите.
    Благодаря за интересното четиво (имам предвид и целия сайт)!

За улеснение на тези които проявяват интерес към Групировката съветски войски в Германия през Студенаата война качвам линк към целия сайт:

Кало, не се сърди че ти подменям темата, самият сайт е доста интересен за мен и надхвърля много обхвата на това, което си ни посочил.
    Last edited by vassiln; 02-12-2009, 21:49.

Comment

Некои недостатъци:
      "Планируя ввод войск в сражение, командующий я штаб 4 фронта в 0.50 7 июня изменяли рубеж вывода и направление наступления 32 А во взаимодействии с 9 А ННА ГДР фронта. Однако в 13.00 до 9 А ННА ГДР это доведено еще не было.

Район высадки 109 вдд был выбран в стороне от направления наступления 9 А, действовавшей на направлении главного удара фронта. При этом командующий 30 ВА не согласовал с ВТА вопросы обеспечения ее пролета через полосу фронта.

В 3 фронте при вводе в сражение 5 А для нанесения контрудара ей выделялся ресурс авиации, но не было предусмотрено выделение на КП этой армии центра боевого управления 7 ВА.

Штаб ОБФ не согласовал с 1 и 2 фронтами вопросы обеспечения пролета авиации флота через полосы этих фронтов.

Начальники войск ПВО 18, 23 -и 32 А мало занимались вопросами организации взаимодействия с войсками ПВО страны и союзных армий."
      И то на командно-щабно учение с такъв размах.

Comment

Working...
      X