Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покушението срещу Кенеди

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

При определянето на ъгъла трябва да се отчете и профила на терена (наклона на улицата). Стрелбата е от шестия етаж, но близко до пода, прозорецът е съвсем ниско. При sin 21.34° = 0.364 резултатът е 35 м х 0.364 = 12.74 м височина. Но отчитайки наклона на улицата (която слиза надолу доста стръмно за да мине под ж.п. линия наблизо) и височината на обекта над повърхността, сметките излизат в крайна сметка. Тези данни идват от хора, занимаващи се с геодезия и картография ("...A surveyor then placed his sighting equipment at the precise point of entry on the back of the President's neck...") Според мен подобни "оборвания" показват само колко малко се знае за реалните условия и как се теоретизира единствено по телевизионни кадри. Не разбирам какъв е смисълът от подобни упражнения - да се покаже, че американските експерти не са запознати с тригонометрията ли?

Стрелбата по Уокър става в тъмнина, когато мерните прибори не се виждат. Опитвал ли си да стреляш в такива условия? Пробвай и ще видиш колко е лесно.
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Уокър е стрелян през прозореца. На тъмно ли е седял или светлината от прозореца не е била достатъчна?

Впрочем наклона на улицата надолу би следвало допълнително да увеличи ъгъла на стрелба спрямо хоризонтала.
      А ти сигурен ли си че височината на етажите наистина е 2,70 както оптимистично предположих. А партер или поне превишение на първия етаж над улицата има ли?
      Предпочитам да ми цитираш не доклада (не само защото съм зле с английския), а по-скоро да ми кажеш това което си спомняш от посещението си в Далас.

И ако не съм ти омръзнал - а при експеримента по движеща се цел ли среляхте?

Нищо не се опитвам да оборя, просто искам да проверя.
      Помниш ли че по едно време проверката беше "висша форма на доверие"?

Comment

vassiln написа Виж мнение
        ... На тъмно ли е седял или светлината от прозореца не е била достатъчна?
        Това е много лесно да се провери. Излизаш вечерта и се премерваш в силует в осветен прозорец; общата осветеност (фон) трябва да е много ниска. Тогава ще разбереш какво се вижда от мерните прибори и какво не. Изключвам фосфоресциращи мерник и мушка.

Останалите ти въпроси също се проверяват по сходен начин, т.е. при фактически условия.

Предпочитам да ми цитираш не доклада (не само защото съм зле с английския), а по-скоро да ми кажеш това което си спомняш от посещението си в Далас.
        Позиция, удобна за стрелба (човекът дори си сложил кашони с книги за упор), лесен ракурс, неголямо разстояние. Лимузината точно е направила завой и се движи с много ниска скорост.

И ако не съм ти омръзнал - а при експеримента по движеща се цел ли среляхте?
        Стреляхме по три различни мишени, разположени на съответните разстояния. Нямам условия за движеща се мишена, но не е и нужно, ефектът е същият - преместване на точката за прицелване.
        Last edited by Nick; 07-12-2009, 03:25.
        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Vassiln - относно уменията му, ето какво пише в статията която спомена

Following that training, he was tested in December 1956, and obtained a score of 212,[14] which was 2 points above the minimum for qualifications as a sharpshooter. In May 1959, on another range, Oswald scored 191,[14] which was 1 point over the minimum for ranking as a marksman.[22]

Очевидно е бил добър стрелец. За това едва ли някой спори.

За политическите му убеждения - в голяма страна като САЩ не е трудно да намериш човек с леви убеждения, дори комунист през 60-те години на 20-ти век. Или недоволен от президента бивш военен или нещо подобно. Бивши военни са влизали в какви ли не крайни групировки, милиции и т.н., правели са атентати. В страната на неограничените възможности не всички са доволни.

Колкото до възможните предположение. Аз също мога да си вадя само предположения, но не мисля, че Куба има каквото и да е общо с това. По-скоро съвместна работа на ФБР и Мафията.

ФБР - директора на ФБР Дж.Едгар Хувър е известен като единствения американски диктатор. Той е човека създал ФБР в днешния му вид и ръководил го 30 години. Връзката му с Кенеди е странн. Кенеди, макар да е бил от демократическата партия, е бил силен противник на профсъюзите, конкретно защото е било публична тайна, че Мафията има тотален контрол над тях. Мистериозно изчезналия години след въпросния атентат Джими Хофа е бил само един от профсъюзните босове, с когото Кенеди се е заканвал публично да се разправя или иначе казано да го разобличи и осъди.
          Спекулира се, че именно Джими Хофа е поръчал на Джак Леон Руби, еврейски мафиот от Далас, да убие Лий Харви Осуалд.

Ето и къде се пресичат интересите на мафията и г-н Хувър. Хувър е служил на 6 президента повече от 30 години, но до средата на 50-те години е твърдял, че такова нещо като организирана престъпност в "тази велика страна" не съществувал А това е човекът имал достъп до най-мръсната информация за бандити и политици, със сигурност тези му твърдения не са породени от невежество. Хувър е бил публичен противник на Кенеди, бил е твърд и консервативен в убежденията си, налжил е много мерки за сигурност, които са третирани от някои(като Кенеди) като посягащи на гражданските свободи на американските граждани. Гледал е и с лошо око на негърските движения за граждански права като това на д-р Кинг, Черните Пантери и Ислямската Нация. Бил е привърженик на Маккартизма. Всички му тези качества говорят, че е точна противополжност на Кенеди. Спекулира се(и то не само кухи твърдения), че мафията е изнудвала Хувър заради хомосексуалността му. По-малко лансирана е идеята и за хазартните му навици. Но ето тук вече мафията държи Хувър с нещо, а и двете страни имат зъб на Кенеди.
          Въпросният г-н Осуалд е бил объркан човек, но с полезни умения. Според мен(абсолютно недоказуемо) уийството на Кенеди е било вътрешно разчистване на сметки, а не политическо убийство, поръчано от Москва или Куба. По-скоро про-съветското минало на Осуалд трябва да ни подтиква към обратното. Който и да го е убил обаче, мафията и Хувър са имали изгода от това. А СССР и Куба - според мен не.
          http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Working...
          X