Гледах два пъти филмчето - между другото кадрите са доста тежки за гледане - и, ако позволите един въпрос: вярно ли е, че Кенеди бил починал час-два по късно след покушението? Защото това, което виждам от кадрите е, че ефектът от изстрела е почти пълно обезглавяване. При това положение ми е доста трудно да повярвам, че Кенеди би живял даже повече от няколко секунди след случилото се. Вярно ли е тогава, че е живял още няколко (?) часа? Вярно ли е, че дори го бил посетил католически свещеник? Или това са само "успокоителни" твърдения на официално ниво? Съзнавам, че се отклонявам малко от темата, но все пак...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покушението срещу Кенеди
Collapse
X
-
Така ти се струва само (за обезглавяването) просто главата му клюмва.
Но ако много ти е любопитно, дали може да се живее с такива наранявания може да погледнеш тоаи линк (предупреждение, слабонервните да не любопитстват)
По моему дори само нараняването във врата би трябвало да умре до минута-две..ама ако Одзава се появи той ще каже
а ето и линка
Comment
-
Гост
Gaden Gogi написаТака ти се струва само (за обезглавяването) просто главата му клюмва.
Но ако много ти е любопитно, дали може да се живее с такива наранявания може да погледнеш тоаи линк (предупреждение, слабонервните да не любопитстват)
По моему дори само нараняването във врата би трябвало да умре до минута-две..ама ако Одзава се появи той ще каже
а ето и линка
http://www.jfklancer.com/photos/auto...how/index.html
Ако куршума не увреди голям съд-сънните артерии,яремните вени,някоя от мозъчните артерии или не засегне някой жизненоважен център в мозъка,а те се намират най-вече в малкия мозък-мисля че ако по случайност заобиколи-може да поживее малко.
Comment
-
Гост
Gaden Gogi написаа ти видя ли на снимките каква дупка има???
Нали за BE3_HI говориш?
Нараняванията в тази област сами по себе си не са смъртоносни на секундата,ако не засегнат кръвоносен съд.
Приблизително на същото място те дупват (трахеостомия),ако ти се надуят сливиците или пък ларинкса и почнеш да се задушаваш-правено е много пъти и по спешност и в домашни условия и с най-подръчни инструменти.Проблема е че леко отстрани на дупката се падат сънните артерии
Ако не се разкъсат сънните артерии и да се яви масивна кръвозагуба,а те доколкото гледам са леко встрани-мисля че не е проблем.
Comment
-
Za ларинкса да, дупчваш слагаш тръбичка и може и да преживее, ама все пак трябва да има кой да го направи и то без да се тутка много, а първо трябва да излезнат от обстрелваната зона... мислех си за загубата на кръв, ако може да съдим за нея по количеството и върху ризата не ще да е много (аз съм губил към толкова, беше станала локва към 30 санта)
Но да бъдем честни като писах за дупка имах предвид онази в главата.
Фуууу да бяха му затворили очите поне. (това за снимка BE3_HI)
Comment
-
Гост
Gaden Gogi написаZa ларинкса да, дупчваш слагаш тръбичка и може и да преживее, ама все пак трябва да има кой да го направи и то без да се тутка много, а първо трябва да излезнат от обстрелваната зона... мислех си за загубата на кръв, ако може да съдим за нея по количеството и върху ризата не ще да е много (аз съм губил към толкова, беше станала локва към 30 санта)
Но да бъдем честни като писах за дупка имах предвид онази в главата.
Фуууу да бяха му затворили очите поне. (това за снимка BE3_HI)
Има случаи максимум до няма и 3 литра.
Лошото е че кръвта,която я е загубил така не може да я опредили човек само по външен оглед-голяма част от загубите са от кръвоизливи вътре в тялото.
Comment
-
Гост
Според мен раната във врата така като я гледам би го убила но за доста по-дълго време.
И официално доколкото знам за причина за смъртта се счита определено раната в главата.На сцената се вижда че буквално кръв и мозък се разхвърчават наоколо,като опръскват колата,а съм чел че дори и мотоциклетиста който е карал до колата е бил изпръскан...
Поначало официално май се считаше че е закаран в болницата "жив",но в кома разбира се,вероятно става дума за някакви минимални жизнени функции-имал е някаква мижава сърдечна дейност примерно,нищо повече.
Твърдения,че е говорил,че е бил контактен,в съзнание-не съм чувал-но и при тва му състояние ми се виждат почти абсурдни.
А и доколкото знам докато е опрял свещенника до него вече дори е бил мъртъв.
Comment
-
демек може в болницата да са закарали жив зеленчук.... сега се сещам, преди време по някой от "научните" канали, даваха "афро-американец" загубил половината си мозък, доста бодро щъкаше насам натам, при това се канеха някаква силоконова протеза да му слагат защото половинат аму глава беше хлътнала.
Comment
-
Fil написа...
В първият интервал аз виждам как Кенеди опитва да разкъса /отвори сакото си/ , а във вторият интервал той полита напред (по-скоро главата му се навежда надолу) - това е преди видимото попадение в главата му.
Сега... това ли виждате и вие...И какви са причините според вас за тези му действия...
Та обратно за "действията" на Кенеди. Посягането му към гърлото е абсолютно нормална реакция на ранен човек да посегне към мястото, откъдето идва сигнал за болка. Тази рана не е била смъртоносна; ако е била само тя, Кенеди би оцелял. В действителност, когато го приемат в клиниката Паркланд, един от лекарите му прави трахеотомия за да освободи дихателните пътища. Другият лекар се занимава с мозъчната травма.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Време и брой на изстрелите
Ето един домотъкан "следствен експеримент", убедително показващ какво може да се направи за въпросните 4 до 6.8 секунди: http://www.youtube.com/watch?v=t-qQBl5ZuPcLast edited by Nick; 12-10-2007, 00:04.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
asd
За мен убийствата на Джон Кенеди, Боби Кенеди и Мартин Лутер Кинг са поръчани от един и също човек - Дж.Едгар Хувър. Самото покушение на Кенеди е по-странно, отколкото цялата история. Но е ясно, че Осуалд не действал сам. Връзката между Джими Хофа, Джон Кенеди, Осуалд, Джак Руби, Сирхан Сирхан и Боби Кенеди не трябва да се пренебрегва. Странно и как Сирхан Сирхан е изстрелял 8 (не еднакви) куршума от 6-зарядния си револвер, когато е убил и Боби Кенеди. Странно защо Джак Руби убива Осуалд и защо са пращани пари на Сирхан Сирхан, след като е бил в затвора. Естествено никога не може човек да е сигурен, но моето лично мнение е, че Хувър е наредил убийството на двамата Кенеди, притиснат от италианската мафия в САЩ, която е имало с какво да го изнудва. Хувър е бил и противник на политиката на двамата братя, както и на тази на д-р Кинг, но това е друго.
Comment
-
vassiln написа Виж мнениеА някой има ли представа с какъв патрон и куршум е стреляно? Дали е “мек” или “твърд”, от магазина ли е купен?
Вярвате ли, че руснаците са замесени (Осуалд е живял в Съветския съюз, което според мен по-скоро означава, че някой иска да накисне комунистите)?
Пушката е добра и точна, стрелеца е добър(бивш снайперист в Морската Пехота), целта, макар и в движение, е била на сравнително малка дистанция, а и скоростта не е била голяма.
Осуалд е живял в СССР, имал е про-комунистически и про-руски виждания, тъй, че ако информацията, която стига до нас е вярна - има мотив за убийтво. Но се съмнявам, че СССР са поръчителите. Както казваш - лесно е да се лепне вината на комунягите. Но според мен проблема си е чисто вътрешно-американски - мафията и профсъюзите, ФБР...Кенеди е имал доста врагове. С риск да прозвуча наивно - смятам, че СССР не са щели да имат изгода от това. Когато искаш да убиеш лидера на своя враг трябва да се замислиш - "Кой ще дойде на негово място?". Има логика САЩ да правят опити за атентати над Кастро - с идеята по-добър да се качи на власт. Има и (теоретично) логика за покушения над Сталин, Саддам и т.н.. Трябва да има по-добър, който да вземе мястото му. Под по-добър имам предвид по-удобен за конкретния поръчител. Не виждам защо на СССР ще им е неизгоден Кенеди повече отколкото друг. Това е държава със здрави политически традици, които не могат да бъдат разклатени силно от смяната(смъртта) на един или друг президент. Даже, предвид обстоятелствата, за СССР Кенеди е бил най-малкото зло. А защо заговора може да е отвътре е друг въпрос. Мафията и профсъюзите са имали отдавна зъб на цялата фамилия Кенеди. Връзките между убийствата на Джон и Боби Кенеди са поразителни. Сирхан-Сирхан, Джак Руби, Джими Хофа. Не трябва да се забравя и директора на ФБР - Дж. Едгар Хувър, който дълго време е отричал съществуването на такова нещо като "организирана престъпност" или мафия. Връзките му с подземния свят не са 100% факт, но не трябва и да се пренебрегват следите. А това тоталитарната фигура в историята на САЩ. Според мен 3-те големи политически убийства през 60-те са отчасти негово дело, отчасти на мафията(без това на М.Л.Кинг).
Comment
Comment