Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ей, това ако не е наглост....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ей, това ако не е наглост....

Този цвят, за който другите смятат, че е обиден, е цветови еталон

Поредното прозрение на Великия Водач на Либийската Народна Революционна Социалистическа Арабска Демократична Джамахирия.

Особенно абзаца за робството, което европейците били докарали в Африка... Само, че цялата търговия с роби в Северна, Централна и Източна Африка в продължение на 12 века е въртяна точно от предците на Вожда и техните сънародници от Мароко, Алжир, Египет, Судан и Занзибар.

той е гений
    зелената книга е едно от богатствата в личната ми библиотека
    хяхя

Comment

Nikolai написа
      предците на Вожда и техните сънародници от Мароко, Алжир, Египет, Судан и Занзибар.
      Кадафи преди няколко години обяви че не е арабин, а африканец. Може би от тази гледна точка ще ти е по-лесно да разбереш логиката му.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Няма да се учудя ако се е обявил и за исландец....

Comment

Хм, това е доста известен факт и не е просто изцепка, ами реална промяна в политиката. Кадафи от Близкия Изток обърна поглед към Африка и проблемите и. След като го биха в края на 80-те, а никой не му дойде на помощ и след като му писна да налива пари в разни революционни движения по света и у нас, някъде през 90-те постепенно се кротна (това е лично мое мнение) и започна повече да се интересува от нещата около Либия - околната среда, африканската икономика, САЩ (Съединени Африкански Щати), ембаргота, религиозни и етнически проблеми и т.н.
          Според мен просто му е писнало да праща пари в бездънната яма, наречена "световна революция" (през 70-те и началото на 80-те Кадафи събира специален "палестински" данък върху доходите на либийците, през 80-те американците залавят кораб с либийско оръжие предназначено за ИРА, има данни за сътрудничество с червените кхмери и не-знам-какви си Освободителни Бригади (японци), инструктори по тероризъм от КГБ и т.н. и т.н., въобще пълна къща) и едновременно се отвратил от корумпираността и липсата на резултати. Отделно че е известен от десетилетия като африканския клоун и египтяните особено го вземаха на подбив. Мубарак навремето го беше бъзикнал на пресконференция, че кмета на Кайро има под властта си повече хора от него. Такива неща...

Вярно е че навремето се беше изцепил че Шекспир е всъщност арабският писател Шейх Еспер, но после си взе думите обратно Но това за африканизма си е съвсем сериозно. И ако се замисли човек, напълно логично.

Статията в Уикипедията посочва повечето интересни неща всъщност.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Специално цитираният негов пасаж за робството в Африка е най-меко казано цинизъм. А лекотата, с която си изменя собствените концепции и възгледи е уникална. Както и простотии като тази за Шейх Спир (между другото аз поне не знам да се е отмятал от тази си теория). И поне според мен говори за определени психични проблеми и отклонения.

Comment

:stop:
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
              X