Терористът за едни винаги е борец за свобода за други. Всичко зависи от изходната точак на погледа. Желателно е да се потърси информацията зад и извън оценъчните категории.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нова държава на Балканите
Collapse
X
-
Ruben написаПрочетох някои книги на покойния Христо Калчев и това запали интереса у мен към Аркан!В книгите си Калчев описва Аркан като голям патриот,борил се за единството на държавата в която е роден!
Comment
-
Хана написаНадявам се си наясно, че книгите на Христо Калчев не са източник на информация, а еквивалент на чалгата в литературата.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Той бай Христо Калчев вече е покойник, за съжаление, а нали знаете - "За мъртвите..." Не мога да се въздържа обаче да не си спомня един случай, който той не знам що, но винаги разказваше с блясък в очите:
Някъде (по времето когато Гунди, Якимов и Бонев са пълнили стадионите, Бай Тошо още караше шейсетака и улизаше у историята с другаря Кара Манлис, из Младост 1А още се ширеха нивята, а нашите майки ни разкарваха в колички из парковете, тананикайки си "Ах, свири, свири, щурче" на Л. Иванова) младия тогава писател Хр. Калчев написал книга. Велика книга, си мислел той - Ремарк ряпа да яде. Веднага след излизането в "Литературен фронт" излиза убийствена критика, дело на критика Х. У., да го наречем. Тя дълбоко обидило в най-светлите му надежди младия писател :evil: :grrr: . И след няколко дена той издебнал във вече несъществуващото "писателско кафене" до Руската църква въпросния критик докато оня безгрижно си пиел кафето. Майсторът бил културен човек, не искал да прави скандал пред мого народ, а вместо това възпитано изчакал Х.У. да влезе в кен.. е, знаете в мястото, служещо за физиологични нужди. И като нахълтал Майстора след него с вид на Зевс Гръмовержеца - "Бой, ама бой ти казвам... туй крошета, туй ритници" :twak: .... Е, после известно време не го публикували, но какво било някакво си писарушене с сравнение с моралното удовлетворение...
Подчертавам - Христо Калчев сам обичаше да разказва тоя случай с почти същите думи. Иначе мисля, че не бе лош човек, лека му пръст. Може би пишеше своите "вулгарни романи" просто защото тогава читателите бяха предимно "вулгарни" и не негова бе вината затова.
Извинявам се за лиричното отклонение.
А Аркан си беше най-обикновен криминален престъпник, който използваше югославската трагедия за да се покрие с някакво псевдопатриотично одеяние. Аз поне така мисля.
Comment
-
Гост
На форумите Бойна Слава не се търпят каквито и да са призиви към насилие, личностно или още по-лошо, по някакви етническо-расистки принципи. Запитвания, ако има такива, чрез ЛС към акаунт модератор
- модератор
ПП. Удивителната не е единствения съществуващ препинателен знак, малко разнообразие не би навредило
Извинявам се много,ако съм прозвучал като човек търсещ насилието!(удивителен)Моите думи имаха за цел,да призова към някаква задружност на българите.Само да ви попитам,имате ли напредстава каква е политиката на западните държави спрямо малцинствата?А Аркан е още в сърцата на много сърби.Та ако ви се струват думите ми предразполагащи към насилие,то пак ме цензурираите,нямам нищо против.Обаче има само една истина,и тя не може да бъде цензурирана от никой.
Comment
-
Ruben написаСамо да ви попитам,имате ли напредстава каква е политиката на западните държави спрямо малцинствата?
На практика се получава малко по-друго яче, ама така е то в реалния святXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Ruben написаОбаче има само една истина,и тя не може да бъде цензурирана от никой
Comment
-
gollum написаЕ, с тази декларация трябваше да започнете разговора. За мен това казано другояче означава, че отричате каквато и да е възможност за диалог - щом истината е една, то тогава тя не може да се объсжда, а само да с проповядва.
Освен това хората с "една необсъдима истина" не мисля че имат някаква работа в пространство за обсъждане.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Гост
Така.....!(пак удивителен) Исках да кажа ,че мнението ми,което беше цензурирано, е самата истина за ситуацията в България!А това че някой ме е цензурирал,по никакъв начин не може да я промени!Излиза че аз съм расист и човек обичащ насилието.....(и писещ много удивителни!)!Извинявам се ,но всеки трябва да се изкаже от своята гледна точка.Колкото до малцинствата в западна европа,ще ви кажа само че испанските цигани(да не ме цензурирате само за тая дума) са затворени в гета.Наистина няма огради и вишки,но не ги допускат много до градовете.
Подчертавам ,че в думите ми не е вложен никакъв помисъл за насилие и расизъм!!!(3 удивителни)
:twisted:
Само едно въпросче.Да знам аз какъв съм в цялата тази ситуация.Може ли някой да ми каже каква е средната възраст на участниците в този форум?Не точно ,но горе долу.
Comment
-
Излиза че аз съм расист и човек обичащ насилието.....(и писещ много удивителни!)!
Колкото до малцинствата в западна европа,ще ви кажа само че испанските цигани(да не ме цензурирате само за тая дума) са затворени в гета.Наистина няма огради и вишки,но не ги допускат много до градовете.
1. Знаеш ли какво е значението на думата "гето"?
2. Дори да допуснем, че испанските цигани са затворени в гета. Виждаш ли в това положителен пример?
Вмъквам едно цитатче от друг форум, надявам се автора му (ако го види) да не се сърди. Отнася се за историята на циганското малцинство в Британия. Нямам претенции за изчерпателност или точност.
1514 - за първи път се споменава за цигани в страната
1530 - Англия и Уелс - Разпоредено е циганите да бъдат прогонени
1544 - Англия - Циганите са изселени в Норвегия.Който не се подчини в срок от един месец се наказва със смърт.
1562 - Англия - разширени са разпоредбите от предишни законодателни актове, така че да включват и хора, които живеят и пътуват като цигани.
1960 - Англия и Уелс - Закон за осигуряване на места за каравани (ограничава броя на площите за каравани)
1966 - Великобритания - Основан е цигански съвет.
1968 - Англия и Уелс - Законодателен акт за застрояване места за каравани.Общинските власти осигуряват такива места.Определят се места, на които може да се станува.
1972 - Англия- Основана е ромска гилдия.
1983 - Англия-Приета е първа национална конвенция на движението Pentecosta
1994 - Великобритания- Закон за наказателното право.Чергарството е обявено за престъпление.Отпада задължението на общините да осигуряват места. Циганите трябва да си купуват земя и да получават разрешително да си построят места за стануване.Официалното преброяване през януари 1997 сочи, че 6000 каравани са на специално обозначени места, 3500 са на частни паркинги ( с разрешително, платени данъци, такси, включване на канал, ток, газ, вода) и 2500 са незаконни.
Англия- Циганското население(живеещо в каравани и къщи) по преценка е 110 000 души.Работят в браншовете преработка на метали, градинарство и ремонтна дейност."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Ruben написаСамо едно въпросче.Да знам аз какъв съм в цялата тази ситуация.Може ли някой да ми каже каква е средната възраст на участниците в този форум?Не точно ,но горе долу.
Comment
Comment