Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръстоносците на ХХI век?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изказаха се много и различни мнения по повод американската инвазия в Ирак. Едно от тях ми се стори доста интересно - една теза, до която всеки, който има поне малко интерес и се е занимавал с история, може лесно да достигне:
    Смятате ли, че тази операция на САЩ може да се разглежда като кръстоносен поход през новото хилядолетие? Дали американците се изживяват, като продължители на европейското дело, имайки предвид широконалаганата теза, че те са носители и наследници на всичко най-добро от Европейската Цивилизация?

Естествено, всичко това важи при уговорката, че не се вземат под внимание основните им подбуди за започването и воденето на тази война. Имам предвид главно икономическите.
    Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

знаеш ли, много от самите американци наистина си мислят че са тръгнали да помагат на света и да го отървават от "злото"...
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

иронията е там, че та са това "зло".
      Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Американец-кръстоносец?
        Че то в тази държава има толково много религии,че сега си задавам въпроса:
        колко процента от войниците в залива са католици?
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Похода си е напълно кръстоносен ..поне по дух Аде да пограбин нейде надалеч, дето след това няма да ни го върнат тъпкано...и при това под благороден предтекст
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Точно това имах предвид, Империал!!!
            Тази тяхна нагласа ми е прекрасно известна на мен, тъйа като ми снасят еждневно инфо от там)))
            Но ен мислите ли че като ги знаем какви са самите те, тази тяхна идея е доста смехотворна? Един вид тъпо оправдание за нашите имперски амбиции (икономически)))
            Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Working...
            X