Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВОЙНАТА ЗАПОЧНА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Брей, не се случва често, но този път съм съгласен с Рамблър. наистина, по-добре щеше да бъде, ако иракчаните сами бяха свалили Саддам, но начин за това просто нямаше (според мен поне, въпреки злобните коментарчета на Абу Даби телевижън, че ако багдадци бяха тръгнали да свалят статуята на Саддам по-рано, е нямало да им трябват американски танкове да им помагат) абе не е като да няма народи, които да са се освобождавали и сами, въпросът е, каква част от населението е искала да се освободи (в случая с българското, не съм съвсем сигурен какъв е процентът на хората, които не са били заинтересовани от освобождението, но май не е бил много нисък) в случая с Ирак, как да се освободят хората, при положение, че режимът е като режима на Големия брат...доста трудничко....но мисля, че убихме чудовището Саддам, сега да видим какви ще ги върши горилата-мачо Буши :evil:
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Абе то въобще всички тези приказки за освобождаване са много мъглява работа. За да се освобождаваш, трябва първо да се чувстваш поробен, а обикновено по-голямата част от населението на която и да е държава, за съжаление, е безропотна маса и обикновено само по-будните и неспокойни умове изпитват чувство на не-свобода. Та за Ирак - да сте чували да е имало някаква що-годе значима опозиция вътре в страната / не включваме кюрдите, които са етническа, а не политическа опозиция/? И аз не съм, то ако имаше, Американците на нея щяха да се опрат.
      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Ха, войната свърши. Не бяха намерени никакви ОМУ. В Багдад нямаше сериозна съпротива. Всички разбраха каква голяма опасност за света е режимът на Саддам. Американската инвазия бе напълно оправдана и няма за какво да говорим повече...

:twisted: :twisted: :twisted:
        На мен ми е интересно кой ще бъде следващата цел. КОЙ ще заеме мястото на човека, който иска да унищожи света? КОЙ ЗАКРЕПИ АМЕРИКАНСКАТА ИКОНОМИКА?
        ИРАН? СЕВЕРНА КОРЕЯ?
        Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Да, така е - прави сте и двамата (Махадева и Рамблер). Но все пак, ако не е имало кой да освобождава страната от върте, то може би и чудовището не е било толкова страшно. А дали, когато чудовището бъде убито от добрия герой, хората ще знаят какво да правят с новопридобитата си свобода?
          А з съм склонен да мисля, че еволюционният път е за предпочитане, ако не друго, то така се гарантира, че обществото е узряло за живота, който води. И когато свободата дойде отвън, освободените са по-склонни да си потърсят ново чудовище (е, обикновено гледат да е с по-"човешко" лица, но...).

Comment

Или нерядко самият герой се превръща в чудовище след време.....

Comment

Е, че той този герой винаги май си е имал чудовищно лице...въпреки че Джон Куинси Адамс (майче беше той,де ) беше предупредил, че (в много груб цитат) ако Щатите тръгнат да търсят чудовища, ще загубят кредибилитета си, т.е. рано или късно и те ще се превърнат в чудовище...
              мда, свободата е мъгляво нещо (ама и най-сладкото нещо, както твърди Дон Кихот). според мен (звучи малко Макиавелистки...) но ако на човек са му задоволени основните нужди (храна, вода)свободата отива на по-задно място...
              Ами не намериха ОМУ в Ирак...няма и да намерят гадовете. но най-странното е, че обявиха, че ще започват да ги търсят в Сирия...
              bbc.co.uk/bulgarian
              там има интересни неща в прегледа на печата....

Comment

Ха-ха, значи Сирия е следващата цел (щото не виждам как ще ги търсят, ако преди това не я завладеят).

Comment

Е,има поне година дотогава, първо трябва да спретнат хубавичък претекст

Comment

Е, да, ще им трябва време да се подготвят, но явно тя ще е следващата в списъка. Гледам, че някои руснаци се притесняват да не дойде и техният ред в даден момент.

Comment

Абе не знам, дали ще им отнеме чак година...според мен, тъй тъй са наминали по иракско, защо пък да не отидат на гости и на Сирия. че колко му е. не просто притежавали ОМУ, ами и укривали бивши иракски лидери. не ги е срам. вярно. че доколкото ми е известно Сирия далеч не е демократична страна. там партията, която е на власт много приличала на Баас...освен това отказват да закрият палестичните терористични организации на територията си...това ми се струва съвсем достатъчен претекст за ненормалната администрация на Буш

Comment

Да, прав си. Но от друга страна, това е една от малкото светски арабски държави (а това означава, че "цивилизоването" им минава през подобни режими - една война само би забавила този процес).

Comment

Mahadeva, освен че много прилича на иракската БААС, сирийската е същата партия. БААС ще рече Общаарабска Социалистическа Партия.
                          Та трябва да ги свалят и тия от власт. Не им се полага. Не са питали където трябва.
                          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                          Неизвестен руски адмирал

Comment

Originally posted by "Odzava"

Mahadeva, освен че много прилича на иракската БААС, сирийската е същата партия. БААС ще рече Общаарабска Социалистическа Партия.
                            Та трябва да ги свалят и тия от власт. Не им се полага. Не са питали където трябва.
                            Бре, не знаех, че БААС означава това, мислех, че просто много си приличат...Ами гледай ги тия араби какви общи партии си правят...Що не си направим и ние Общобалканска партия. или добре, нека да ни приемат Балканските страни в ЕС, пък тогава ще си я направим партията...
                            Ми да ги свалят и сирийците, колко му е...не знам, дали има такова нещо като еволюция или цивилизоване на арабски страни като преминават по пътя от ислямска към светска държава...Ето, сега като ги гледам иракчаните какви демонстрации правят - ми те си искат ислямска държава, въпреки че доста време са живели при светска държава и изглежда определено не им е харесала...странна работа. това е то, няма значение, в каква страна живееш, важното е да живееш добре.

Comment

Ама трябва ли непременно всички да са "светски държави"?!? Какво им е лошото на ислямските...
                              (Риторично, то и ти същото мисиш, мисля. Много мислене, еххх... )
                              XV mile the sea brode is
                              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Абе да си правят каквато държава искат, тяхна си работа. Тук мнението ми е като за хомосексуалистите - да правят каквото там им харесва, само на мен да не ми се бъркат.

Comment

Working...
                                X