Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За съжаление, надпреварата във въоражаването е естествен процес и трудно може да бъде ограничена с международни спогодби
    Все едно да ограничим запасяването с хранителни продукти в държавния резерв. Независимо от желанията ни, въоръженията - камъни, сопи, копия, мечове или ядрени оръжия, винаги са били един най-важните ресурси за оцеляването на общността, може би на по-късен етап от развитието и това ще стане/ имам предвид - разоръжаването/но едва когато отпадне причината за него, засега е немислимо.
    "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Вие май ме изкарахте болен човек. А някои от Вас защо играят разни стрелялки?
      А стрелбата е вид спортна страст. Извън стрелбището и полигона е нещо много опасно и съм много против.

Comment

Че защо да не може да се ограничи надпреварата във въоръжаването и да се премине към разоръжаване. общо взето, колкото и тъпо да звучи, това може да стане с мерак разбира се, ще трябва да се създадат много добри механизми за контрол, наблюдение и верификация...но да, може би трябва по някакъв начин да се промени и международното съзнание за постоянна заплаха...колкото повече олигофрендовци като Буш, Саддам и Ким Чен Ир има на този свят обаче, толкова по-трудно ще бъде това :evil:
        Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
        каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
        каквито са мислите ти,такива са делата ти,
        каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Защото не е измислен механизъм за пълна прозрачност или дори приемлива степен на доверие между държавите (баз значение какво точно е управлението им).

Comment

Хм, да, няма механизъм за пълна прозрачност, но има един доста добър механизъм за ограничаване на въоръжаването.....бюджета. за него е ясно колко е (особено за американски, защото са такива престрелки в Конгреса, че няма накъде повече, когато се приема ) тъй че, ако се ограничат военните бюджети до минимум - готово, няма надпревара във въоръжаването :tup:

Comment

да бе, ограничаване на американския военен бюджет....как да стане като се предвижда да мине $500 милиарда до 2-3 години...
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ами точно за това говоря...с тези пари може човек да си купи 5-6 Африки

Comment

можеше вече да сме колонизирали слънчевата система..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Originally posted by "Imperial Friedrich"

можеше вече да сме колонизирали слънчевата система..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x
                    Имперски, дълбоко в теб май дреме един конкистадор, а :lol: Пък разправяш, че не ти харесвали янките
                    Si vis pacem - para bellum!

Comment

За мен най-големият приоритет е завладяването на Космоса!

(няма как, толкова "Галактика" съм изчел като малък )
                      albireo написа

Comment

Още ми се мотаят из къщата купища от тая "Галактика" (на варненското издателство "Георги Бакалов" :lol: ), и отдавна се каня да изхвърля ненужните, щото имаше много слаби соцпроизведения...
                        Ама като навремето не се издаваше нищо друго, купуваш квот намериш
                        Сега пък стана обратното - не достигат нито парите, нито времето, за да се консумира цялата гигантска издателска продукция. А и да беше само фантастиката - сърцето ми се облива с кръв като гледам всеки ден нов трилър по сергиите на "Славейков"

Comment

Недей така пренебрежително да се отнасяш към "Галактика" - това беше кажи-речи единственият извор за фантастични писания през ония период и това, което са свършили хората, които организираха поредицата беше много-много ценно (казвам го и защото имам представа - познавах един-двама от хората, които правеха поредицата - трудът и усилята им трябва да бъдат ценени). Освен това, повечето книги си струваха (сега се издават много по-малко стойностни книги (поне според мен) в тази област - иначе количеството е много по-голямо).

Comment

Originally posted by "gollum"

Недей така пренебрежително да се отнасяш към "Галактика" - това беше кажи-речи единственият извор за фантастични писания през ония период.
                            Казвам го по-скоро с незлобива ирония, нямам намерение да умаловажам усилията на хората, които са се опитвали да ни осигуряват любимото четиво, сигурен съм, че не е им било лесно.
                            Между другото в "Зарубежная фантастика", ако помниш книжлетата във формат, аналогичен на "Галактика", се появяваха по-стойностни произведения, а и се купуваха по-лесно.
                            Абе интересна работа, уж българите сме страшно интелигентни и до един знаем руски :lol: , пък най-ценните екземпляри в библиотеката ми са купувани навремето в руските книжарници

Comment

Е, и това е вярно - но все пак руснаците разполагаха с по-големи възможности и ресурси - та затова имат и по-стойностни неща (и много по-стойностно собствено фантастично творчество). Може би донякъде се засегнах и лично - затова реагирах така (извинявай).
                              Да, помня ги - аз така и научих добре руски - щото те имаха много повече интересни книги и част от тях бяха достъпни тук покрай руските книжарници .

Comment

... бе то съвсем off-topic ама Империал засегна една болна за моя милост тема - ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА КОСМОСА, та в този контекст да ви попитам: не ви ли се струва, че напоследък Човечеството вече не гледа към звездите, а се е завряло в най-различни виртуални форми на забавление ...
                                когато бях малък и ме питаха какъв искам да стана отговарях без колебание КОСМОНАВТ. А сега всички искат да са полицай, мутъри и т.н. - направо скръб с кисели краставички....

Comment

Working...
                                X