Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мисълта ми беше друга...имах предвид, че явно все още за огромно съжаление, оръжията решават политически (а и икономически и всякакви) проблеми :evil: , т.е. те са необходими в бита...
    иначе, да, толкова щяха да го спасят оръжията, колкото спасиха и Илия Павлов :evil:
    Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
    каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
    каквито са мислите ти,такива са делата ти,
    каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Защо всички гледат оръжието като символ на убиване?
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Момчета не оръжията убиват а хората в чиито ръце се намират.
        Състраданието е слабост...

Comment

Ами, може би, защото оръжията се правят, за да улеснят убиването на хора. И с лопата или чук можеш да убиеш някого, но все пак те символизират определен вид труд - докато с автомат освен да убиеш някого (или просто така - да си гърмиш по мишени) друго трудно можеш да сториш...

Comment

Гледах статистиката в САЩ за убийствата миналата година и какво да видя.99% от тях са извършени с битови предмети-чук,бейзболна бухалка.Останалият 1% е извършен от огнестрелни оръжия.
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Originally posted by "Parabellum"

Защо всички гледат оръжието като символ на убиване?
              Защото то е направени именно с тази цел
              Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

ОРЪЖИЯТА НЕ УБИВАТ ХОРА, ХОРАТА УБИВА ХОРА :lol:
                Si vis pacem - para bellum!

Comment

а оръжията просто правят това убиване по-лесно, бързо и безболезнено...не, последното май не е вярно.
                  Хуптман, би ли споделил каква според теб е основната цел на оръжията?
                  Да си ги окачаш на стената зад камината?
                  "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Просто се изказах в афористичен стил, като най-вероятно съм повторил мисълта на някой много по-умен
                    Имам предвид, че оръжието е парче метал, материя без разум, дух и воля; човек му вдъхва от своите, добавя присъщите му омраза и злонамереност и едва тогава то се превръща в средство за убийство. Оръжието не може да убие само, без да се намира в човешка ръка. Когато не е в нея, то е просто вещ, индустриален продукт с присъщите на всяко промишлено изделие утилитарни характеристики. Ако е добре направено, то дори буди чувство на естетическа наслада, каквато (убеден съм в това) изпитват всички участници в този форум...
                    Si vis pacem - para bellum!

Comment

... а-ха, защото във всеки от нас дреме по един древен нещо_си_питек, за когото врят ли е имало по-голяма радост да "огъне кофата" на себеподобния си с нещо "тежко еФтино и държавно"
                      ... сигурно и за това една от любимите ми песни е "Happiness is a warm gun" ...

Comment

...

Така си е...
                        Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

Хм, не бих казал, че оръжията будят у мен естетическа наслада. това, което не мога да разбера е защо се дават толкова безумно много пари за оръжия, това необходимо ли, естетици :twisted: според някои военната индустрия е един от "локомотивите на индустриалния и елетронния прогрес" аз обаче не мисля така, няма ли да е по-добре да се дават пари за нещо по-благородно, for Christ sake :twisted: военен бюджет от близо 400 милиарда долара (американския) ми се струва нещо немислимо...с бухалка и кухненски нож едва ли би могъл да убиеш стотици хиляди за няколко секунди, както става при Хирошима и Нагасаки, тъй че това за битовите оръжия е немислимо :evil:
                          Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
                          каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
                          каквито са мислите ти,такива са делата ти,
                          каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Хубаво е да не даваш и лев ( долар, рубла , виетнамски донг и т.н.) за отбрана и развитие на въоръженията, но лошото на тази теория е, че не взима под внимание факта, че заобикалящите те държави ще те схрускат за отрицателно време.
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Да това щеше да е хубаво - да си помечтаем...
                              Всички държави се събират и се договарят - от днес никой няма да дава нищо от бюджета си за въоръжаване (нещо повече - всичките натрупани запаси се дават за претопяване). Лошото е, че всеки тайничко ще си мисли - "е, да, аз съм честен и ще спазвам съглашението, ама ей тоя гад (тука има многоточие - всеки го запълва според предпочитанията си), няма начин да не започне тайничко да трупа оръжия!".
                              И хоп - ужким никой няма да хаби пари за оръжие, но всъщност всеки ще го прави тайно (дори и най-честният, щото той може да е честен, ама не е лишен от здрав разум, един вид), щото никой няма вяра не само на съседа си, но дори и на самия себе си. Да не говорим, че ще се намерят и достатъчно събражения "от друг характер", които да подкрепят тезата за необходимостта от оръжия, за всекидневното функциониране на държавния механизъм (ако някое болтче там някъде си се развие или, не дай си боже, реши да се върти в друга посока).
                              Така че - прогресът във въоръженията е нещо неизбежно (и е следствие от цялостния технически прогрес). И лошото е, че войните стават по-кървави и все по-достъпни (да не говорим, че вече няма "спокойни кътчета" - особено при по-глобални конфликти).
                              И - ДА, оръжията се замислят именно с цел по-ефективно убиване на себеподобни, така че няма какво да ги оневиняваме - човек натиска спусъка, но все пак го прави и защото има спусък, който да бъде натиснат...

Comment

gollum е абсолютно прав.Не мже да бъде спряна надпреварата във въоръжаването,но поне да бъде ограничена

Comment

Working...
                                X