Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да бъдеш войник, това въпрос на чест ли е или глупост?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Естествено, че е плюс. Но не е задължително (плюс ще е и по хора да си гърмял и по тебе да са стреляли - много по-лесно ще се вживееш, когато четеш съответен текст (но винаги има и опасност да се залисаш твърде по собствените си преживелици и да не видиш нещо в текста)).
    Колкото до другото - всеки опит е ценен, когато вече ис го придобил (щото е минало и си си направил съответните изводи). Но понякога, ако можеш да го избегнеш или имаш избор - можеш да не гопридобиваш или да го придобиеш по-леко... И аз имам и хубави спомени (даже предимно те остават, колкото повече време мине), но не е там работата...

Comment

Originally posted by "Mahadeva"

е, ефрейторе, за съжаление, за това, че ще отида си абсолютно прав... :evil: просто изразявам граждански протест
      Че аз си бях редник,сега гледам съм станал ефрейтор.Абе как стават тези работи
      Не е чак толкова лошо,ще видиш. :tup:
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Абе знам ли как ще бъде но се съмнявам, че "ще попадна на хора и ще стана човек" :twisted:
        Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
        каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
        каквито са мислите ти,такива са делата ти,
        каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

Az bjah efreitor... :twisted:
          Състраданието е слабост...

Comment

Гледам, че си сержант :twisted:
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

rambler, много точно казано! Болшинството от настоящите офицери са най-обикновени тъпанари и комплексари. Единствено в армията те намират оправдание и едновременно среда за своето битие. Има и нормални офицери, но подразбиране в армията не се търси смисъла, а заповедта. Аз имах (не)щастието да служа. Имах привилегията да бъда единия от тримата висшисти в поделението и да правя каквото си искам. Но все пак това беше загубено време. Бих могъл да кажа и загубени еди-колкоси пари. Поради общата немотия в армията почти на нищо не се научаваш - изключвам някои елитни поделения, където можеш да се научиш да стреляш със СВД. Просто няма пари и не се стреля. Запълва се времето с никому ненужни глупости. Наскоро имаше едно интервю с един съкратен сержант от поделение от Бермудския триъгалник - този "герой" се оплакваше от родината си и едновременно с това не можеше да направи разлика между думата "служа" и "работя". Той не работи, той служи. Е докато под думата служба такива като този сержант разбират нищоправенето ще е пълна загуба на време да се ходи в казармата. Иначе за моята служба само веднъж стреляхме с бойни патрони. Не е истина как стреляха някои :cry: На 10 метра от себе си вдигаха фонтанчета. Е след като "отслужат" времето си ще могат ли да се нарекат войници? В същото време на нас, тримата висшисти, ни беше доста лесно. Все пак имахме НВО едно време. Освен това на ден съм изстрелвал по 400 патрона. Покажеш ни веднъж и е достатъчно. Така или иначе времето в казармата минаваше под мотото "служа" и аз компенсирах с "работя". Така, че който не може да се откачи поне да ги съчетае. Стават тези неща. За който много иска.

Comment

Е аз си отстрелях по време на службата.Уволних се с 15 000 патрона, а бях КДВ .Кашиците бяха ги спукали от стрелби.Стрелял съм с всичкото оръжие което се води на щат в Българската армия.Но да ви кажа честно,след казармата продължих тренировките си по стрелба и сега гоня 100 000 я си патрон.
                Просто стрелбата ми доставя удоволствие

Comment

Ами аз като ви казвам, че казармата е промиване на мозъци...какви са тези ламтежи да се стреля. ама вие сте си направо потенциални убийци, бе :twisted:

Comment

Че лошо ли е?Я се огледай наоколо и виж какво става.

Comment

хайде сега да не зачекваме темата за Фройд и за изместването. Тези които обичат да боравят с оръжие, казва горе-долу той, вероятно няма с какво друго да боравят :lol: :lol:
                      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Originally posted by "rambler"

хайде сега да не зачекваме темата за Фройд и за изместването. Тези които обичат да боравят с оръжие, казва горе-долу той, вероятно няма с какво друго да боравят :lol: :lol:
                        абе той приказва тия работи за всичко; така кво излиза, че единствения "нормален" човек е тоя който по цял ден само хм секс прави и няма никакви други интереси...
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

То Фройд казва че в основа на човешката дейност стоят нагоните. Половия, в частност. :lol: :roll: Това би било смешно ако не беше безсмислено.
                          Спасибо Вам, Георгий Константинович, за то, что спасли Россию! Вечная вам память!

Comment

не, той е прав до голяма степен, само че изпада в крайности
                            albireo написа
                            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Прав е Фройд, ама друг път не си спомням да съм искал да спя с майка си.....но пък това за оръжията е интересна негова теза :twisted: въпреки че наистина като се огледа човек, те оръжията са си необходими в бита, осбено днес мисля така, след като убиха и сръбския премиер

Comment

да, и кое оръжие щеше да го отърве от 2ма снайперисти?
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X