Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите технологии и бъдещото бойно поле

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    Originally posted by "Sturmfuhrer"

    Ами то изобщо какви по-мащабни войни могат да възникнат в бъдеще? Почти никакви!
    Това, уви, е една щироко разпространена заблуда, която, при това, е не само популярна днес (някои вещаеха края на историята, но тя някак си не се впечатли от това), но и разпространена в най-различни времена и периоди. И винаги се е оказвала не повече от най-обикновена заблуда.
    Войните не само, че ще почернят бъдещето ни (ни - така, в смисъла на човечеството ), но и нищо чудно да бъдат по-ожесточени и съм сигурен, че ще бъдат по-масови и тотални от досегашните.

    Comment


      #17
      Голъм, сори ама не съм съгласен! В момента всеки е наясно от последствията от вероятна ядрена война, което означава, че трябва да си... самоубиец за да пренебрегнеш по-горе написаното!
      Канцлер на хазната

      Comment


        #18
        Или просто ненормален....


        а такива има много и то именно в управлението на някои суперсили...
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

        Comment


          #19
          Това за ненормалните е едната страна, но аз не нея имах предвид. Не знам защо си решил, че глобална война е равно на ядрена? Няма такова нещо (още повече, че в света, в който ще живеем след десетина години, ако нещата се развиват по същия сценарии ще имаме една голяма сила, способна поне за някакъв период от време да блокира използването на ядрено оръжие у съперниците си (доколкото ги има) и, същевременно, да използва самата тя безнаказано ядрено оръжие, по съответната доктрина за "безопасни" тактически удари).
          И това е само една от възможностите (и след изобретяването на арбалета, тогавашните будни мислители са смятали, че войните ще станат невъзможни, но не се е получило). Мисли в перспектива и се оглеждай и назад в историята - там ще намериш почти всичко, което ще срещнем в бъдеще.

          Comment


            #20
            не и оръжия които заличават географията за секунди...
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              #21
              "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

              Comment


                #22
                Това за "поразяване на противника със скоростта на светлината" в статията на този линк е абсолютна глупост, но предполагам вината е на необразованите журналисти.
                А иначе - ще им се.

                Comment


                  #23
                  За момента биологичните оръжия за мен поне водят класацията.Защото каквато и машина да измисли човек,за нея ще бъде намерено някакво противодействие.А срещу световна пандемич?Добрата стара чума,особено нейния белодробен вариант,грип,ебола,марбург,ласа,антракс,ботулизъм. ...Само помислете,защото ако човечеството се затрие,виновник ще са тези малки създания,подобрени в лабораториите,а не ядрените оръжия.Я само си представете-щам на jersinia pestis/добрата стара чума/нереагиращ на антибиотиците произвеждани в Русия или Китай?Ко става тогава?Да,това са страни с добър потенциал в областа на медицината,те ще овладеят епидемията,но на каква цена?МИлиони хора ще загинат в адски мъки.
                  Колкото до идеалния войник-силен,умен,издържлив,предан и така нататък-много скъпо.Поне засега генетиката ни е лишила от това умение-да сме богове,но ако се проведе една селекционна програма както при кравите или кучетата-може,но пък ще е бавно.А НАЙ-СЪВЪРШЕНОТО ОРЪЖИЕ КОЕТО АЗ СЪМ ВИЖДАЛ Е ГЛАДЪТ.Не са ви необходими супер
                  оръжия за да заличите Африка от лицето на земята,нужен ви е глад и болести,ниска хигиена и готово.
                  Състраданието е слабост...

                  Comment


                    #24
                    Е, да, ужасни оръжия, но нямат голям чисто военен потенциал. Те са развит вариант на идеята за стратегическите бомбардировки - оръжие за терор на населението. Все пак, сценария с гибелта на човечеството от болест според мен е измишльотина с добро застъпване в литературата и киното, но не повече. Не забравяй, че и вирусите и бактериите си имат вграден регулиращ или ограничителен механизъм.
                    А колкото до Африка, не мисля че си прав - тя е в подобно положение ("глад и болести,ниска хигиена") от столетия, но не забелязвам да се е "заличила" от лицето на земята.

                    Comment

                    Working...
                    X