Току-що ми хрумна какъв е смисълът на извиненията. Смисълът е да покажеш, че съзнаваш, че не си бил прав. (Да покажеш, пък какво в действителност мислиш, е друг въпрос, който в момента няма отношение към темата.) Което е един вид подсигуровка, че в бъдеще няма да постъпваш по този неправилен начин. Иначе казано, казвайки "съжалявам за онези работи", това се приема като "съжалявам за онези работи, сбърках, никога вече няма да правя така". Ще се повторя, думите и делата нямат връзка, в случая просто се дава изявление.
А специално за японците съм чувал, че били големи расисти (даже се сетих и откъде - "Изгряващото слънце" на Майкъл Крайтън, така че всъщност не знам дали е вярно). И ако това е вярно, надали биха могли искрено да съжаляват, че са избили сума ти китайци и корейци, а още по-голямо количество други са използвали за робски труд.
А специално за японците съм чувал, че били големи расисти (даже се сетих и откъде - "Изгряващото слънце" на Майкъл Крайтън, така че всъщност не знам дали е вярно). И ако това е вярно, надали биха могли искрено да съжаляват, че са избили сума ти китайци и корейци, а още по-голямо количество други са използвали за робски труд.
Comment