Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поздрави за Путин от братски Киргизстан!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз не съм казвал че САщ ще се срине - казвам че върви надолу ... това естествено е моята гледна точка. Факти не излагам защото в момента не разполагам с такива под ръка, но тези ми изводи са възникнали в процес на съпрекосновението ми с статистически данни.

Що се отнася до Русия - в никакъв случай не казвам че като падне САЩ и Русия ще стане първа сила в света - според мен Русия загуби своят трамплин към световен контрол - Русия в това отношение загуби Студената война, САЩ я спечели, което им осигури дълги години водеща роля в политиката на света. Затов в момента Русия много правилно се е ограничила до близкия си ареал на влияние и се старае да поддържа необходимото и спокойствие в околните страни за да може да стъпва на по-твърда почва.

Относително търговските канали на Русия в близкия изток - Русия има доста сериозен износ-внос с повечето страни от арабския свят. Вкл и с Афганистан в момента.

Това което виждам аз сега и което ме кара да считам САЩ в период на упадък е следното:

1. Все повече големи компании , върху които се е градила основната икономическа сила на САщ се отдръпват от териториалната си същност , което оставя в ръцете на Вашингтон малцина лостове за международне контрол.

2. Все по-неадекватните опити на САЩ да проявява военната си мощ - както е казал мъдрият Азимов "насилието е последен способ на некомпетентния"

Та бях почнал за Русия - русия по време на Путин е във възход, но за съжаление трябва да призная че това е насилен и самоцелен възход разчетен само на неговия мандат. След отстъпването му той може да се задържи още малко и след това ще се срине ако не се подпре на нещо - ЕС може да бъде това нещо - Китай не може. Затова ЕС е нужен на Русия, точно толкова колкото и руските ресурси на ЕС

в случая политологическият ми анализ е доста повърхностен - за съжаление за по-точен трябва много по-сериозно проучване, което с оглед на образованието си мога да направя - но нямам достатъчно време
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Княже, а демогравската криза? че дори нашата е цветенце сравнена с руската.
      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

тонев, икономическото състояние много странно влияе на демографията - помисли кои най-малко раждат в българия и кои най-много?

демографсията зависи не само от стандарта на живот, а от нивото на култура, установени моди, и много други фактори.

Един от които е нарастващата еманципация на жените. При равноправието на половете едно модерно семейство от средната класа все по-трудно може да отглежда повече от едно дете - не само финансово, но и чисто физически.

така че демографската криза в случае не опровергава икономическия растеж или нещо друго.
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
          така че демографската криза в случае не опровергава икономическия растеж или нещо друго.
          изобщо не твърдя такова нещо. твърдя обратното. че демографията има сериозно влияние върху икономиката.
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

естествено че има, но не винаги е еднозначно положително или отрицателно - влиянието върху и от демографията е доста комплексно и зависи от много други показатели и цялостната ситуация.

请您死在地狱般的阵痛
            きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
              ...2. Все по-неадекватните опити на САЩ да проявява военната си мощ - както е казал мъдрият Азимов "насилието е последен способ на некомпетентния"...
              Това е донякъде (доста) вярно - ако се вярва на официално обявените "стратегически цели" на кампаниите. Но ако се приеме, че тези кампании са така да се каже тренировъчни с цел натрупване на боен опит, увеличаване на военния бюджет, увеличаване на армията - то тогава картината е по-друга.

Азимов много го кльопам, ама тук не е прав.
              Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
              A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Князът написа
                Относително търговските канали на Русия в близкия изток - Русия има доста сериозен износ-внос с повечето страни от арабския свят. Вкл и с Афганистан в момента.
                Аз това не го отричам, но ми направи впечатление че спомена че едва ли не единствено Русия е запазила пазарите си там, което подсказва някаква голяма разлика в руския трансфер спрямо тази на ЕС или Китай примерно. Което никак не е така. Ако мога да направя едно голямо обобщение, може да се каже че арабският свят не произвежда нищо и почти всичко си внася отвън, вкл. леки коли и ел. уреди - неща, в чийто износ Русия не блести все пак. Ако някой е загубил пазари там през последните 15 год., то са единствено САЩ и донякъде европейските страни (за сметка на Индия и Китай).
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ако Сащ се готвят за голяма война и близкия изток е само полигон за тренировка, то тогава положението им е още по-зле от колкото смятам - но не ми се вярва.

Иначе, азимов с тази максима от "Фондацията" естествено абсолютизира нещата, което не променя нещата. това не е парвило а моралната максима , която все още господства в цивилизования свят. Ако америка излиза от тази максима, значи нещо там здраво куца.

请您死在地狱般的阵痛
                  きさまはしんでくださいませんか

Comment

Размислих, тази тема не заслужава повече живот.
                    Last edited by Imperial; 06-06-2007, 02:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                    X