Наскоро четох една книга, казваше се "Кръстникът от Кремъл". Автора е Пол Хлебников. Обхваща диапазона от около 1985 до идването на власт на Путин. Ставаше дума за това как само за няколко години, Русия от глобална суперсила, изпадна до една доста бедна страна...Главното "действащо лице" е Борис Березовски. Колкото повече отслабва Русия, толкова по-силен става той и още няколко души, който правителството обогатява в замяна на тяхната политическа поддръжка. По това време Елцин е на власт и той създава един от най-корумпираните режими в историята. Березовски лично заявява, че той и още 6 финансисти държат 50% от руската икономика! (!?!?!) Ами аз мисля че има истина в цялата тая работа. Само ми е странно какъв човек трябва да си за да контролираш 50% от цялата инокомика на толкова огромна държава!!! Интересно ми е вие какво мислите по този въпрос...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плячкосването на Русия
Collapse
X
-
Плячкосването на Русия
Сигурно има някаква истина... Но тук има и "забавна" страна (и у нас я има когато се обсъждат подобни теми). Всички казват - как изведнъж "разпиляха", "заграбиха" и т.н. - сякаш това е нещо, което внезапно е станало - цветуща иконимика, всичко е кажи-речи наред, става прослувутата промяна и почва да се присвоява. А всъщност проблемите са започнали много по-рано - именно тези процеси (чиито последици усещаме сега) довеждат до края на Студената война.
-
Искам само да отбележа ..че Русия никога не е била особенно богата страна .... поне не и народа А грабенето си е нормално за такава страна Грабили са князете, грябили са и политруковете, грабят и сега Това се казва Руски Бартерен Стокообмен какво да ви разказвам ..в България нали виждате какво еДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Ами че те Русия май винаги са я грабили. Имам чувството, че това си е част от народопсихологията на руснаците. може и да бъркам де, просто такъв извод се набива от историята...ако не е цар, ще са комунисти, ако не са комунисти, ще са олигарсите, сред които се числи и Березовски...Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
Originally posted by "Сержант Уханов"
Русия винаги са я плячкосвали - свои, чужди, всички
Дано не ми се обидят руските приятели във Форума, но май в техния национален характер има някаква особеност, която пречи на държавата им да просперира :?Si vis pacem - para bellum!
Comment
-
Абе, така говорите, все едно с нашата държава не е същото - и нас ни грабят политиците ни, че и ни плюят във фасона при това. Че и не е и въпрос на избор - които и от сегашните политици да изберем, същата ситауция, все хора, които се чувстват като колонизатори, безнаказани и над закона.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Както каза Хауптман, нещата опират пак до национален характер :? За съжаление, това е нещо, което се изгражда с векове, така че не виждам светлина в тунела, както за нас, така и за руснаците - ще продължават да ни плячкосват и мамят и това е."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Бих казал - реализъм, те хубавите неща бавно стават.....след няколко века може и да се промени нещо, но не вярвам...
Като се замисля сега, ми идва наум, че националният характер не зависи само от историята а и от хиляди други неща, например, от климата и географията дори......така че :?"If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
-
Русия наистина са я разграбвали и чужди и свои и то при всички видове обществени и политически строеве. Това си една традиция, така да се каже. В много случаи обаче това е ставало преднамерено и с цел облагодетелстване на други държави.
След като говориш такива работи, Рамблер, аз да те питам ТИ ДА СИ ЧУВАЛ ЗА "СДЪРЖАНЕ НА РУСИЯ"? ИЛИ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЕДИН ВИД "КОНТИНЕНТАЛНА БЛОКАДА"?Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!
Comment
-
Какво имаш пред вид под "такива работи"
Иначе - и сам знаеш, че "чуждите" имат много малък дял в плячкосването на коя и да е държава, в светлината на темата, разбира се. Говорим за преднамерено изнасяне на капитали от определена държава, в случая Русия, но за която и държава да става дума, тази "операция" се осъществява главно от граждани на същата тази държава, разполагащи с необходимата политическа и икономическа власт, за да го извършат.Това е и доста закономерен процес, защото незаконният износ но капитали се осъществява от страни със относително по-слабо развити икономики към страни с по-силно развити такива."If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky
Comment
Comment