Съобщение

Collapse
No announcement yet.

F/A-22 програмата под въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

F/A-22 програмата под въпрос?

На един друг форум намерих следната тема, цитирам:
    "Breaking News: USAF cutting their F-22 order!
    Just heard on the news that the USAF will be ordering only 128 F-22s instead of the 300 they'd planned for due to budget cuts. Lockheed Martin expects layoffs as a result."

след което се "разходих" до military.com, където намерих следната новина взета от "Associated Press" :

"Defense Budget Goes To Congress" - February 8, 2005
    ... In order to make room for the extra costs of warfighting, the Pentagon has cut billions from planned spending on the Air Force's high-priority fighter jet program, the F/A-22, as well as Navy shipbuilding. The F/A-22 program will be halted in 2008 after 179 planes are built - 96 short of the Air Force's goal, and the Navy will get only four new vessels - one submarine and three ships - instead of the six that the Pentagon had said a year ago it would fund in the 2006 budget..."

Цялата новина тук: Military.com

Мнения? Дали ще се получи като проекта за RAH-66?
    "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Това май трябваше да го пусна в "Интересно от медиите"? :wall:
    "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!"

Comment

Нищо чудно да видят сметката на F-22 както отрязаха и Comanche. Според мен може и да имат право да го спират от производство. F-22 е страхотен самолет, но просто е ужасно скъп (някъде четох, че струва 80 млн.). Лично аз бих купил 4 МиГ-29 вместо един F-22.
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Нали знаеш кога американците ще купят руска техника? В интерес на истината много бях учуден когато разбрах че един от претендентите за наследник на карабината М16 е немския ХМ8... както и да е, да се върнем към темата. По мое скромно мнение, сегашният аеропарк на САЩ върши достатъчно добра работа, че да си позволят разработката на два нови самолета. Все пак вземете F-16,F/A-18,A-10, F-15E - знам че последните два са доста стари, но за момента си вършат работата безотказно, хвърлянето на милиони и милиони за тези два проекта ми се струва неоправдано.

Comment

Програмата няма да бъде спряна, защото има прекалено много политика намесена, а и американците просто не могат да си позволят да останат без нов изтребител. По-скоро бих очаквал да се отрежат други програми.

Не забравяйте, че американските военни поръчки имат за цел на първо място да захранват военнопромишления комплекс.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Понякога си мисля, че тези американци направо печатат пари
            Imperial, прав си че няма да спрат проекта, но като нищо може oтново да намалят бройката.
            Според мен А-10 вече е безкрайно остарял.
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

[QUOTE=Ky3Mu4]Нали знаеш кога американците ще купят руска техника?

Това не беше мнението на Буш, а моето собствено. Все пак колкото и да е невидим F-22, ще има много проблеми докато свали 4 МиГ-29
              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Пилот написа
                Все пак колкото и да е невидим F-22, ще има много проблеми докато свали 4 МиГ-29
                Проблеми няма да има, понеже има превъзхождащи BVR възможности и въобще несравними системи за прехващане и управление на въоръжението.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Доколкото зная, F-22 НЕ Е напълно невидим. Радарът на Су-27 май гооткриваше на 20-25 км. Моето мнение е, че МиГ-29 е достатъчно маневрен да избяга от AIM-120. Все пак апаратурата на МиГа ще забележи, че нечий радар го е открил. Ф-22 има само 8 ракети.
                  Поне 2 МиГа ще са живи за да захванат F-22. Той може да се справи с единия, но трудно и с двата. Близкият въздушен бой е като рулетка я спечелиш, я не.
                  Ако боят е над територията на МиГа, руснакът може да има предимство и от факта, че някои наземни радари (П-18) работят в метровият диапазон и "виждат" стелтовете (така свалиха Ф-117 над Сърбия).
                  И най-накая, всичко опира и на известна доза късмет
                  „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Ъъъ тая тема не е ли за авиораздела?
                    А за това кой кого ще победи или открие има доста спорни неща- най напред докато се срещнат Раптора и Фланкера ще изтече доста вода... за миг-а въобще не говоря понеже са различен клас...
                    а и като спорите кой кого не е ли най-добре първо да се разберете кой от коя модификация е и с какво е въоръжен а след това да ги сравнявате :-)
                    may the Force be with you

Comment

F-22 4xAIM-9: 4xAIM-120
                      MиГ-29 CMT 2xP-77, 4xP-73 (може и 4хР-77, ама едва ли ще са нужни)
                      Sorry, излизам, ще се появя утре по това време.
                      „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Пилот написа
                        F-22 4xAIM-9: 4xAIM-120
                        MиГ-29 CMT 2xP-77, 4xP-73 (може и 4хР-77, ама едва ли ще са нужни).....
                        Е нали ти казах че Фулкрума и Раптора са различни класове - единия е тежък а другия лек многоцелеви, и антените на радарите са с различен размер и далечината на откриване ще е различна.... Дали ще е Жук-ме или Барс или AN/APG-77 всичко си зависи и от големината на антената и режимите на работа за които се знае все още малко... А относно модификациите на Миг-29 аз предпочитам варианта М2/MRCA които на книга имат далеч по-големи възможности и са по-нови... а за ракетите има и Р-77е или р-27АЕ, РЕ .... или пък Метеор
                        may the Force be with you

Comment

Пилот написа
                          Според мен А-10 вече е безкрайно остарял.
                          Толкова морално остарял, че USAF хвърлиха стотици милиони да модернизират 300 и косур машини до стандарта А-10С.

А F/A-22A не го мислете. Тази адмистрация ще съкрати бройките до 180. Следващаат ще поръча допълнително още 80-90 машини и готово.

P.S. Немога да разбера защо доста хора като чуят МиГ-29 и си мисля, че това е най-могъщият боен самолет на света...
                          In My Humble Opinion.

Comment

Working...
                          X