Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде е България ???

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Виж сега първо историята е истинска ( дигите ди има ) , но няма да говоря за това .

Относно народа - повечето хора са като овце - следват без да възразяват . Тези , които се осъзнават пък биват игнорирани . На великата форма на управление ,за взимане не важни решения , е референдум - но управляващите ги е СТРАХ ОТ ТОВА !!!!

Имаме някои добри , млади политикани , но те не са в играта !

Това е горчивата картинка !!!!

"Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

Маршале, не ми го хвали толкоз комунизЪма, щото зарад него сме на това дередже. За близо 50 години зад Желязната завеса не само ще изпаднеш от Европа, но и в Африка няма да те приемат :lol:
      Догато ние ТУК копаехме канали (както по времето на Вавилон и Шумерия, за да използват за напояване водата на Тигър и Ефрат), онези ТАМ развиваха информационните средства и технологии (благодарение на което сега си общуваме)

Между другото, напълнихте ли ги тези канали, потече ли дунавска вода в тях? Питам те сериозно, защото не съм чувал нищо за това...
      Si vis pacem - para bellum!

Comment

Канали и компютри

Не се сърдете на холандеца хлебар. Тревата (наркотиците) на никого не прощават (особено на холандците).

... и дано тоя хлебар да не се обърка да ни дойде на гости, че има да го месим с две ръце.
        http://thirdreich.boinaslava.net/

Comment

Така реших се на промяна на темата , сега темата обхваща всичко което се случва в страната ни ! Тук можета да пишете за нови решения на оправляващите , закони , вътрешна и външна политика и т.н. - всичко това ще се дискутира , защото мисля че всичи ни вълнува положението на нашата мила татковина !!!!
          "Ако светът може да бъде по-добро място , то да направиш добро се смята за провал . Не спирай , Не се предавай , Надбягай Себе си ! "

Comment

Темата за хлебаря е много деликатна. Той определено не е виновен, че чадо на масовата култура. Влезе ли в управлението на Холандия обаче ще му се наложи да се запознае с България, поради простата причина, че оттук минават 50% от доставките за Амстердам и Ротердам(сещате се за кои доставки става въпрос).
            Колкото до положението в държавата ни, склонен съм да се съглася с Imperial:
            Истинският ни проблем е че нямаме управници които да действат в интереса на държавата, а не в личния си интерес.
            Проблемът Imperial е друг. Човек никога не изоставя собствения си интерес. Въпросът е да намери вярната спойка и да облагодетелства държавата чрез своите действия, защото след този успех неминуемо идва и личното облагодетелстване.
            Колкото до т. нар. "електорат", той страда от липсата на политическа култура, въпреки че от 13 години му се насажда мнението, че именно тя е присъща на българския избирател. Това е голямата трагедия :cry:
            Затова България не може да се похвали със свестен държавник и стабилно развитие от повече от 1 век.
            Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Bulgarien uber Alle!!!

По адрес на холандското човече, явно малко им е дошло през Войната. Трябваше по-сериозно да им свием сармите на тия изчадия. Ама я им вижте реда само. Какво можеш да очакваш от поданник на една страна където разврата се превърнал в държавна политика? Аз бих се изсмял, от позицията на гравданин на държава която е била един от господарите на Европа, на мнението на подобно човекоподобно допотопно създание. Те ли ще се отварят? Да си гледат лалетата и да си пушат тревата в малката им Скверножива страничка!!! Ама то явно от много пушене са е родила тая глупост, дето я е истърсил. За много интересен ли си взима? По-скоро се представя не само като пълен невежа, но и като невероятен простак! Такива "хора" (казвеам хора чисто условно, метафорично) даже да имаш възможност, не си заслужава да ги убиваш. Дай им на утрепките още една доза и ги затвори в едно гето, където да си разиграват простотиите и оргиите.

А това дето евроинтеграцията няма алтернатива. Ние да са интегрираме в Европа? Подобно представяне на нещата е унизително. А ние го повтаряме непрестанно. Жалко наистина. То може и да е вярно, че е единствения ни път, но защо да си го признаваме? Сами си сваляме гащите, още преди да са ни "поканили" да го сторим. Ама нали сме си гостопривмни и отзивчиви.

Всъщност тази позиция е единствената, която може да очакваме от настоящите политици. Я вижте какво направи Фюрера е Германия когато взе властта? Ами върна си Елзас и Лотарингия, Аншлусна се с Австрия и "приватизира" Судетите. Не казвам, че ние трябва да правим същото. Мисълта ми е че "He had the gutts, to do it." Той просто показа, че една страна с подходящ управник може и да плува нагоре по течението. Въпроса е принципен.

Ние имаме слаби позиции, не за друго, а защото сме слаби ОТ ВЪТРЕ!!! Пример: аз лично, нямам нищо против Турците. Да, в миналото сме били врагове, но това трябва да оставим зад нас. Обаче какво правят управниците. Пускат новини на турски език по националната телевизия. Това вече не е знак за етническа търпимост, това е слабост. Някои казват, добре де, но това бе решение на правителството Костов. Ами правителството Сакс-съкс? Те го толерират. На какво прилича това?

По горе в темата някой отвори въпроса за задгранични паспорти на циганите. А после се спомена и Циклолн Б. Аз лично не харесвам циганите, и до преди време мислех че "Окончателното решение на циганския втпрос" е начина за разрешаването на този проблем. Казвам до преди време, защото тогава не си давах сметка, че едва ли циганите са "къртицата" дето подкопава устоите на държавата. Те ли са стряшния враг, който ще ни "бутне царството"? Или някой се опитва да ни го насади това мнение? Не е ли това "сковаващ маньовар" целящ да се прикрие истинското "направление"? Истинския проблем се крие в управлението на страната. Ние не бихме могли да имаме силна дърава в условията на демокрация. Проблемите, пред които сме изправени на този етап са твърде серизни. За тяхното решение е необходимо много по-координирано управление. Такова, което може да действа много оперативно, което да може да поема отговорности. Властта трябва да се концентрира. Но това не бива да се прави едно към гьотере. Нужна е стабилна основа. Основа, която няма да се пропука под натиска на чуждите интереси и под жаждата за лично облагодетелстване. А политическа сила, която да може да осигури такова управление у нас, на този етап няма.

Според мен, само едно ултра-дясно управление може да изведе страната от блатото. Една сила, готова да действа по принципа "Целите, оправдават средствата!". Това би могла да бъде само една ултра-дясна партия. Но това е ясно на хората, които пият "кръвта" на държавата. Ня ясно са, че фашизма е най-голямата заплаха за тях. Историята е показала какво се случва да държавните предатели, когато парада се командва от нацистка партия. Ако някой навреди на държавата (а това са хората) ние почваме да колим и бесим. Но с-мата дето ни разказва играта на нас действа и в почти цял свят. Така че мерки срещу "оправията" (нацизма демек де) се взимат повсеместно. Политиците (на които разни групировки им дътпат конците) са на ясно, че дойде ли на власт нацизма.... Ами свършено е стях. Знаят какво ще им се случи. Нещо повече. На "господарите" на политиците, им е ясно какво ще им се случи и на тях ако успеем да се докопаме до властта. След като падне политическия "чадър" разпънат от подкупените от тах предатели, пардон политици, ние ще ги пометем. И само за сведение... Късметлиите сред тях ще умрат бързо, останалите... Ще направим така, щото и SS Tottenkopf да изглеждат като пеленачета. :twisted:

Те са наясно с това. И взимат мерки. Те за сега успяват да очернят националистическата (нацистка) идея и ни държат на страна от властта. Те просто успяват да насочват стадото, наречено електорат, в желаната от тях посока.Това става и у нас. Кога ще се оправим ли? Не по-рано от 5-10 години след като у нас властта попадне в нацистката партия. Но тъй като взимането на властта от наци-партия е малко вероятно => и оправията е малко вероятна. 8)
              "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Е добре, Фашо, от утре правим фашистка диктатура и те слагаме начело на страната. Стани наш ДУЧЕ. Измъкни ни от мизерията!!! :lol:

P.S. Само да не станеш като Димитър Ангелов - Дучето(или както там му беше името), щот май натам са тръгнали нещата!!! :twisted:
                Нека Всевишний укрепи десницата на народа и войската, за да запази честта, правата и славата на Отечеството и на избраний от народа монарх. Да живее България!!!

Comment

Ах, забравих - ще пуснем и Мишо Шамара да пее химна преди речите ти :lol:

Comment

Спокойно Това за дясната партия е удачно предложение, но мен лично ме притеснява втората компонента в името на нацистката партия - националСОЦИАЛИСТИЧЕСКА :x
                    А и как да дойде на власт такава, след като над 2 млн българи гласуваха да бъдат управлявани от необразован дементен старец без капка българска кръв в себе си
                    Прав е Toshiro: с такъв електорат - такова управление и такъв живот... Все по-песимистично съм настроен за близкото бъдеще на нацията, а за по-далечни бляскави перспективи пред нея и дума не може да става :|
                    Si vis pacem - para bellum!

Comment

Нещо ме тревожи този Fasho напоследък - с изрази като "целите оправдават средствата" и " когато властта попадне в нацистката партия"
                      8) 8)
                      "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Идеята за нацистка партия и на мене не ми се нрави , но има и още нещо - мислите ли че Европа и Света ще оставят , избирането на една националистическа партия ? Ако помните във Франция на последните президенски избори , само дето Шрьодер , Блеъйр и компания не разкъсаха кандидата на дясната партия ( сега не помня кой ) - то речи ли не бяха , заплахи , лозунги и т.н.
                        Мисля че бъдещето на тези партия , някак си не е много розово !!! ( е това си е мое лично мнение )

Comment

Това твойто, Фашо, са пълни глупости, не го приемай лично.
                          Замислял ли си се какво наистина ще стане ако описания от теб сценарий стане наистина.Да речем, че ти попаднеш в графата на хората, които трябва да бъдат "изметени".Какво гарантира безпристрастност и справедливост при посочването на "врага"?Тоталитарните управления се доказаха като неприложими през средата на миналия век, ако още живееш в тия години време е да се осъзнаеш.И не ми говори за фюрера като за успял държавник, щото е невероятно смешно :lol:
                          knowledge is power

Comment

Национализъм и нацизъм са две съвсем различни нещал
                            Докато първото понятие може донякъде да има градивна роля, то
                            да говорим за нацизъм в България е просто смешно
                            "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Дам, вашите изкавания подчертават думите ми. Особено това на другаря Маршал. Точно така, Европа и света няма да погледнат с добро око на едно фашистко управление. Естествено, че няма да им допадне.Защо ли? Преди време Чърчил е казал: "...Демокрацията може и да не най-доброто управление, но ние не познаваме по-добро." От тогава до сега много хора са се разочеровли от демокрацията. Но те не знаят с какво да я заменят. А какво би се получило ако едно фашистко правителство успее? АЛТЕРНАТИВА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ето какво ще се получи. И на следващите избори в тези страни...? Ами ако вземе че и при тях спечели една такава партия? Нали и там ще се проучи кой в чии интерси е действал до този момент. И когато излязат на бял свят и техните кирливи ризи.... Ще има ангелче фър! Ето защо те не биха допуснали, не само една фашиста идея да се въцари, ами те ще направят всичко по силите им да я провалят. Така че, в този контекст, и аз мисля че идването на власт на фашистка партия е немислимо и дори граничи с научната фантастика.

В изказването си Hauptman е болезнено прав. Щом гласуваха за Сакса.... Нямам думи!

А що се отнася за сегашните "ултра десни" течения. Истинските фашисти от 30-те години сигурно се обръщат в гроба при вида на това което са направили шепа анархисти с идята им. У нас няма сериозна партия с такава насоченост.Разните там скинари и оня лудия идиот, дето на едни от изборите са появи в шинел по телевизията... Те са една от причините идеята да изглежда толкова гротеска.
                              "Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц

Comment

Хм, ето, че най-накрая се появи и една трезва мисъл. Издигането на една фашистка партия на власт е немислимо за момента. Едва ли ще помогне най-вече. Факт е обаче, че ние имаме може би най-невероятната политическа среда. При нас не вървят нито тоталитарен режим, нито демокрация. Аз също съм привърженик на идеята за диктатура, но от друга страна рисковете са огромни. За мен лично, най-успешният български държавник е Стамболов, но той е определян и като най-противоречивият в историята ни!!!
                                Основният проблем е в хората - имат прекалено високи изисквания, а същевременно дават твърде малко от себе си. :evil:

Comment

Working...
                                X