Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Соломон Паси прогнозира разпадане на Русия и Сърбия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

19.10.2001

Божидар Божков

Както през 1990 г. предвидих, че Югославия, СССР и Варшавският договор ще се разпаднат, а НАТО ще се разшири, сега заставам зад прогнозите си за Русия и Сърбия. Така Соломон Паси защити вчера в Бургас тезата си, която огласи миналата година - че на Балканите ще се родят още две нови държави, а Русия ще престане да съществува. "Тези прогнози са по-дългосрочни, а не политическа позиция. Очаквам това да се случи независимо дали искам или не", каза Паси, който е водач на царската листа в морския град.
    Шефът на Атлантическия клуб публикува м. г. свой анализ, предвиждащ нови граници на Балканите. Неминуемо било оформянето в независими държави на населената предимно с мюсюлмани сръбска област Санджак и тази с етническите унгарци Воеводина. В края на 2000 година пък в Бургас бе издадена брошурата "Краят на последната империя", която Паси е написал в съавторство с историк от БАН. Основната теза в нея е, че за да се гарантира мирът в Европа, Русия трябва да бъде заличена от картата на света. На нейно място е нужно да се оформят три държави, а тази, която обхваща европейските територии, да стане член на НАТО, бе написал Паси. В брошурата е посочено, че се издава с финансовата подкрепа на футболен клуб "Нефтохимик" на Христо Порточанов.
    Соломон Паси нарече "щури" публикациите, в които е цитиран да казва "майната му на православието". Според българския печат репликата е била подхвърлена от шефа на Атлантическия клуб по време на натовската агресия срещу Югославия през 1999 г.

segabg.com

Хехе, що си мисля, че много му се иска на човека, ама няма да стане.
    И аз много искам САЩ да се разпаднат и съответно да станат много по-слаби ама на...

И това "майната му на православието" в крайна сметка какво се оказа, мислите ли, че го е казал...
    По моя преценка съм обективен.

Отговори

А аз прогнозирам, че тоя смръдлив жалак позьор след 'изборите' ще изчензе от България и няма да го чуем повече.
    Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

е, Югославия наистина няма да е дълго време още така - Черна Гора отдавна иска независимост и е почти автономна и сега.

За Русия вече голяма приказка каза

то през 1990та голяма прогноза направил, то всеки можеше да я направи тогава :lol:
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Твърденията за Санджак и Войводина никак не са далече от истината. Преди няколко дена министърът на външните работи на Унгария изпрати писмо до премиера на Сърбия , в което остро постави въпроса за положението на унгарското малцинство във Войводина. Става дума за зачестилите напоследък инциденти на етническа основа в тази сръбска област ... А в Санджак нещата не са много по - различни , поне според сръбските медий ...
        Hannibal ante portas.

Comment

В момента в държавата Сърбия и Черна гора най - актуален е въпроса за химна на държавното образувание. Вземат се две песни - наскоро избраната за химн на Черна гора ,, Ой ти светла майска зоро " и ,, Боже правде " - химна на Кралството на сърби , хървати и словенци , тези две песни се миксират и получената по този начин мелодия става химн на Сърбия и Черна гора. По два куплета от изходните песни стават текста на новият химн. Вчера сръбският патриарх Павле нарече новополучената мелодия - химн ,, кентавър " Освен това спомена , че в черногорската част от общия химн има нацистки текст ... Голямата интрига е дали новият химн ще бъде приет навреме , и ако това стане , дали организаторите на Олимпиадата в Атина ще се съгласят в последният момент да приемат новият химн и да го изпълняват , когато някой сърбин - черногорец вземе медал. Или ще пускат стария сръбски химн , който на практика е ,, Хей , словени " , химна на титова Югославия ...
          Hannibal ante portas.

Comment

Интересно!
            Обаче ще се получи верижна реакция. Ако унгарците във Воеводина получат автономия, то тези в Трансилвания също ще надигнат глава.
            Черна Гора, то е ясно, че ще се отделят.
            В тази какакфония и ние трябва да намажем.Западните Покрайнини трябва да дойдат отново в лоното на Отечеството.
            Колкото до лафа на Паси "Майната му на Православието" просто нямам думи.Пък и всички знаете отношението ми към чифутите, така че много ми се иска да го изпратим на почивка в "Бухенвалд"
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Унгарците в Трансилвания отдавна са надигнали глава. А миналата седмица бившият унгарски премиер Виктор Орбан , по време на посещението си в тази румънска област , заяви , че местните унгарци трябва да поискат автономия от правителството в Букурещ. Естествено , скандалът беше огромен ...
              Hannibal ante portas.

Comment

Що се отнася до Войводина ... В Сърбия през есента предстоят местни избори , включително и в автономната ,, покрайна " Войводина. От техните резултати зависи много. Например , дали новата власт във Войводина ще запази неотдавна приетото знаме на областта ... Местните ,, автономисти " , както се наричат , искаха да приемат и химн ( Одата на радостта ) , но засега не успяха ... Ключовият въпрос изобщо за Сърбия е какъв статут ще получи Войводина ( както и Косово ) в новата сръбска конституция , която би трябвало да бъде приета след местните избори ( в момента там действа все още конституцията на Милошевич , за времето от 5 октомври 2000 г. до сега , сърбите не успяха да се споразумеят за нова конституция ).
                Hannibal ante portas.

Comment

Е, унгарците има какво да получават по право от Румъния и бивша Югославия - и те като нас са доста "поорязани" след края на Първата световна война.
                  Направо не ми се мисли обаче, какво би станало, ако множеството по-малки народи, които са все още част от Руската Империя поискат независимост.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Напълно ясно е какво ще стане - Москва ще изпрати армията , както в случая с Чечня през 1994 / 1999 г. След неотдавнашните събития в Ингушетия руснаците вече обявиха предислоцирането там на един полк от Вътрешни войски ... А как ще се справи армията с разбунтувалите се народи , това вече наистина никой не знае ...
                    Hannibal ante portas.

Comment

Е да, де, ще изпратят. Но дали ще им издържи икономиката? Турската, дори когато беше във възход, се задъха здраво при конфликта в кюрдските територии, но сега нещо кюрдите спряха борбата или поне нищо не се чува по въпроса.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Майната му на православието, Русия да мре, май не му харесва да има такава голяма православна държава на тоя...

Разните такива варианти "ще тръгнат всички народи срещу Русия" май се случват само в главата на Паси. Малцинствата само ще загубят ми се струва, няма да ги пуснат пък ако ще и никой да няма какво да яде. А и икономиката в Русия е доста по-добре от нашата примерно, но не знам дали има някакво "специално" отношение към тея други народи ?
                        За Сърбия вече е друга работа...
                        В дългосрочен план аз предсказвам, че България ще е водещата сила на Балканите... примерно след около 300г.

Comment

Нещо много русофилски го даваш, lzl, почти като партиен функционер от началото на 50-те А що се отнася до православието и Русия - може и да е най-голямата православна държавна, но и държавата, упражнила най-голям терор върху него. А за да ви дам възможност дя ме оплюете за това, че съм безбожник, ще допълня, че ако и да е играла до голяма степен интеграционна роля в миналото, сега православната църква е просто един тумор и няма никаква функция, поне в нашата страна. Просто са смешни и жалки.
                          "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Еее, от толкоз русофоби може и аз да съм станал по-краен.
                            А за църквата (предполагам имаш предвид висшите "духовници", а не обикновенните хора) съм съгласен че е смешна и жалка, но не е само тя...
                            Разликата с тумора е, че не расте, а се смалява...

Comment

Основната кюрдска групировка , ПКК , преименувана на КОНГРАГЕЛ , наскоро обяви край на примирието с турското правителство. И посъветва чуждите туристи да напуснат Турция ... За взривовете в Истамбул отговорност пое новопоявила се кюрдска организация ... Така че нищо чудно скоро от нашата съседка да дойдат новини по въпроса ...
                              Hannibal ante portas.

Comment

Working...
                              X