Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Европа – безбожен континент?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами те арабите не са отнашиа континент. Но трябва да призная, че средновековните им достижения (които са невероятни за средновековието) се дължат главно на религията им. Тя проповядва (за разлика от христианството), че светът трябва да се опознава.
    А за византииците... май не съм много подготвен, тъйче претпочитам да се въздаржа.

Comment

Аз доколкото знам религията им го проповядва до един момент - до момента, в който фундаментализма става модерен и се решава че няма какво повече да му се изследва на света. Тогава и спират развитието си.

Въобще всякакви религии и идеологии носят най-вече вреда, особено в днешно време.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Е, религията на арабите няма много общо с въпросните постижения, поне според мен. По-скоро съществено е събирането на множество подходящи обстоятелства на едно място, акто това в най-добрия случай само е подпомогнато от относителната толерантност на исляма оп онова време.

Comment

Извинете, но чувствам защита на евреите в тези слова . Не забравяте кой убива 8-годишни деца - убават ги не арабите, а евреите и техните подли американски съюзници.
          Май имахте предвид и "атентата" от 11 септемри 2001г. За мен това егероична постъпка. Вреда заради идеите си е носил и Ботев, отвличайки австрииски кораб, но точно това го прави герой. Нима ще кажете, че Ботев не е бил тъкъв?...
          Онези горди араби, извършили "атентата" от 11 септемри 2001г., загинаха са идеите на народа си. Те се бореха за свобода, бореха се против американския империализъм, бореха се справедливост.
          Жалко само, че Европа (поне за сега) не ги подкрепя.
          Аз меко казано не съм голям привърженик на исляма, обаче твърдо си държа на мнението, че той и неговия създател Мохамед са направили много по въпроса за уважението към науките.

Comment

Къде ги четеш тия глупости?
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не мисля че отвличането на парахода "Радецки" при което не загива никой и самият параход е освободен след това, може по какъвто и да е начин да се сравнява с атентатите от 11 септември. Още по-малко виждам с какво точно въпорсните "героични араби" се борят за идеите си (или пък за идеите на своя народ) в Ню Йорк, събаряйки две сгради и убивайки няколко хиляди сащиански граждани. Въобще, в името на справедливостта не е правилно да се извършват убийства - независимо какво ще е оправданието. Въобще, понятието "борба за справедливост" е много смешно, извинява те единствено невръстната ти възраст, Йозеф Менгеле.
              И ако е за въпрос, 8-годишни деца убиват както араби, така и израелци - не мисля че едните убиства могат да оправдават другите. В никакъв случай не подкрепям текущата политика на Израел и я смятам за напълно осъдителна, но от друга страна, да се отъждестяват евреите с израелците е също толкова неправилно.
              Въобще, не смятам че убийството може да служи за оправдание на друго убийство.

Comment

gollum написа
                В никакъв случай не подкрепям текущата политика на Израел и я смятам за напълно осъдителна, но от друга страна, да се отъждестяват евреите с израелците е също толкова неправилно.
                Напълно съвпада с моето мнение.

А "гордите" араби какво са си мислели и за кой са загинали - не знам. Но определено тяхната идея спечели по-малко от една друга...
                А за кой народ става дума въобще ? Повечето бяха от Саудитска Арабия. Не знам какво си мислят там, но ми се струва, че повече ги вълнува дали с Майбаха или Ролс-Ройса да отидат на банкета .
                По моя преценка съм обективен.

Comment

Ей, това за Майбаха и Ролс-Ройса наистина беше смешно. Обаче като народ имах предвид арабите като цяло, а не сулдитите (те не обичат тероризма).
                  Един реторичен въпрос - коя е тази "една друга" идеа?
                  За убииствата - твърдо не съм съгласен. Съгласен съм, че то не е никакво наказание, но понякога друг изход няма...
                  Убииството на араби от "израелтяните" е повече от неоправдано, но тогава имат ли право американците да го защитават!? Сега вие ще кажете "А имат ли право арабите да убиват американци?" А последните имат ли право да помагат на убииците?! Имат ли право изобщо американците да се месят и то на тази страна. Имат ли право "израелтяните" да убиват - това е прекалено! Не трябва да обичаме евреите само защото Хитлер ги е мразил - това вече е непростимо!
                  Какво право има да живее изобщо израел. евреите трябва да се избиват, а не да убиват. Защото когато не са жертви нападат, а това светът не може да понася вечно!
                  Не трябва да обичаме евреите само защото Хитлер ги е мразил! Щом сме тръгнали да защетаваме жертви, защо не защитаваме арабите? Те са правите в случая. Защото израел победиха през ВСВ (имам предвид, че случайно от тогава има израел) и защото американците "са най-могъщи и защитават мира" - Ха! Ние не можем да се ръководим от това, нали?

П.П.Предния път... ъъъ... прекалих с пропаганда от комонистически тип, но това е защото пак се заех да чета такива книги (обичам да се ръсят обвинения по американците)
                  П.П.П. Абе нямали тук да се изкажат и други прогермански настроени хора (нали Германия е Европа)

Comment

Re: ---

Йозеф Менгеле написа
                    За убииствата - твърдо не съм съгласен. Съгласен съм, че то не е никакво наказание, но понякога друг изход няма...
                    Какво точно според теб се постига с убийства?

Йозеф Менгеле написа
                    Убииството на араби от "израелтяните" е повече от неоправдано, но тогава имат ли право американците да го защитават!? Сега вие ще кажете "А имат ли право арабите да убиват американци?" А последните имат ли право да помагат на убииците?! Имат ли право изобщо американците да се месят и то на тази страна. Имат ли право "израелтяните" да убиват - това е прекалено!
                    Американците си провеждат политика, която следва техните държавни интереси. Толкова по този въпрос, кое точно е справедливо и кое не в тия мътни води, в които са затънали Израел и Палестина, е много трудно да се отсъди. За мен никоя от двете страни няма право да провежда политиката, която провежда.

Не трябва да обичаме евреите само защото Хитлер ги е мразил - това вече е непростимо!
                    Това пък какво трябва да значи?

Какво право има да живее изобщо израел. Евреите трябва да се избиват, а не да убиват.
                    За такива приказки след предупреждение гоним от този форум. Не мога да разбера с каква съвест може да пропагандираш избиването на един народ?

но това е защото пак се заех да чета такива книги (обичам да се ръсят обвинения по американците)
                    Това също не го разбирам, обичаш да си промиваш мозъка ли?

П.П.П. Абе нямали тук да се изкажат и други прогермански настроени хора (нали Германия е Европа)
                    ??? Какво общо има Германия тука???
                    albireo написа

Comment

Ами питам защо е създаден израел, за да продължат войните ли?

Comment

Израел е създаден точно пъ същата причина и начин, по който и Палестина. Ако те интересува по-конкретно, кажи си и ще напиша нещо по-дълго, сега просто нямам достатъчно време.

Comment

Американците си провеждат политика, която следва техните държавни интереси. Толкова по този въпрос, кое точно е справедливо и кое не в тия мътни води, в които са затънали Израел и Палестина, е много трудно да се отсъди. За мен никоя от двете страни няма право да провежда политиката, която провежда.
                          Въпросът му е според мен, защо едната страна се подкрепя след като е еднакво виновна ?
                          Тея камикадзета държавна политика ли са на Палестина ? Аз знам, че се разграничават, но не съм сигурен ?

Comment

Франция започва кампания срещу Европейската конституция наесен
                            Франция ще започне през есента кампания за отхвърляне на Европейската конституция в предстоящия референдум, според евроскептичния депутат в Европейския парламент (ЕП), Филип дьо Вийон, съобщи EUobserver.

Дьо Вийон, чиято партия - Движение за Франция - е част от евроскептичната група за Независимост и Демокрация в ЕП, каза, че депутатите от тази група ще работят заедно за отхвърляне на конституцията.

Дьо Вийон очаква другите партии също да се включат в тази кампания, чието мото ще бъде "Франция, наслаждавам се на твоето "не".

Искаме да дадем на всеки правото да обича страната си и да остане суверенитетен, казва Дьо Вийон.

Проучванията на общественото мнение във Франция до сега, показват, че гражданите ще подкрепят конституцията, но винаги могат да се очакват изненади, според EUobserver.
                            Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Не пише само какво не им харесва.

Comment

Йозеф Менгеле написа
                                Какво право има да живее изобщо израел. евреите трябва да се избиват, а не да убиват. Защото когато не са жертви нападат, а това светът не може да понася вечно!

Извинявай Империал, ама за такива думи мислех, че банваш от форума. Или поне ги триеш.

Или думите за недопускане на крайни идеологични пропаганди в това интернет пространство, дето ги пише на заглавката на сайта Бойна слава са само вятър?

Comment

Working...
                                X