Имам следното питане. Военната символика на НАТО е добре известна, а Съветският блок ползвал ли е собствена такава, и ако да, каква?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нотация за военни карти и символи на НАТО и Съветския блок
Collapse
X
-
Крамер - за съжаление, връзката, която си сложил, води към някакъв съмнителен сайт и е на търсещата машина.
Доколкото аз видях, обозначения, подобни на тези на НАТО, в смисъл - логически и смислово обосновани - няма. Имат картинки, като тези в директорията:
http://www.soldat.ru/map.html - тук има карти, символика и обозначения. Пример:
И на картата:
Сега виждам, че има и други варианти, но при руснаците ударението е малко по-различно. Ето други обозначения:
И забележка, важна и нужна: не съм експерт по темата и не държа, че това е окончателната истина по въпроса - ако има някой, който е експерт по темата - да си каже така ли е.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Доколкото аз видях, обозначения, подобни на тези на НАТО, в смисъл - логически и смислово обосновани - няма.
Трябва да има и съответните условни знаци за описване на типове военни части, но не съм попадал на тях (поне не и някъде организирани).
Comment
Comment