Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отношенията Русия-Турция след 24.11.2015

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Отношенията Русия-Турция след 24.11.2015

    От 60г за пръв път натовска държава - Турция унищожава руски боен самолет доказано извън своя територия и обединеното въздушно пространство на НАТО при това планирано предварително с медийни атракции...и пилоти и самолети падат в територията на Сирия.
    В темата може да следим развитието на руско-турските отношения след всичко това...


    Удивителна е готовността на турските СМИ за съобщаване на инцидента. Изстрелването на ракетата „въздух-въздух” от пилота на турския F-16 ВВС е в 10:24 и само 1.5 часа по-късно видоматериалът с падане на руския самолет е качен в YOUTUBE от частна турска медия.
    Анализът на излъчените кадри позволява да се определи възможното място, от където те са направени. То се намира на територия, контролирана от радикални групировки на терористи, дошли от Северен Кавказ и бивши съветски републики. Операторът е знаел времето и мястото, от където може да се направят тези кадри.
    Бързата поява на мястото на приземяване на бандитите и излъчването на видеоматериала само след 1.5 часа свидетелства, че терористите са своевременно информирани за готвената провокация.
    Всички тези факти свидетелстват за предварителна подготовка за сваляне на руски самолет и информационното осветяване на тези действия с участието на турските ВВС, незаконните въоръжени формирования и турските медии
    Пилота е застрелян във въздуха демонстративно след като катапултира от местните бродяги /подкрепяни от Турция/ и един десантник също е убит при операцията по спасяването...

    Това не е всичко...провокацията е гарнирана с безпрецедентен подигравателен тон на Ердоган към Путин
    1. оплаква се че не му вдигал телефона..
    2. задява го като гимназистка с искане за лична среща...

    кратък анализ ...защо"


    сравнение на изтребителите


    сравнение на силите в региона

    Журналистские расследования о коррупции в бизнесе и во власти, специальные репортажи с событий политической и культурной жизни, главные новости, галереи, онлайн-кинотеатр, мнения и рецензии ведущих журналистов и экспертов страны


    апокалиптичен анализ с предположения за унищожаването на руската база в Сирия и взимането, като трофеи комплексите ц400

    своеобразен отговор



    духа в статията е приповдигнат ама все пак 16 /шеснайсет/ кораба не са сила неземна...ще потърся инфо за турските сили в района...
    Last edited by Fil; 28-11-2015, 16:18.

    #2
    От днешното интервю с прес-секеретаря Песков:

    " - У меня состоялся очень любопытный разговор с одним западным дипломатом. Я посетовал на то, что в заявлении генесека НАТО не было слов соболезнования, сочувствия или сожаления. Были слова про обеспокоенность. А он обратил мое внимание на очень любопытный нюанс, что в заявлении не было и слов про солидарность с Турцией, что на натовском языке означает как минимум отсутствие одобрения. Его там не было. В этой связи возникает одна теория. Грузия в свое время могла не испрашивать право напасть на Осетию, но могла получить такой кивок от кого надо. Так и турки могли сейчас получить такой кивок — попробуйте. Они попробовали и натолкнулись на очень жесткую реакцию России в первые же сутки. И в НАТО, увидев это, решили дать задний ход. Такая теория имеет право на существование?

    - Любая история, наверное, имеет право на существование. Я не знаю, было ли так на самом деле, но то, что многие столицы стран-членов НАТО действительно абстрагируются от какой-то солидарности с Турцией, это однозначно. Такие провокационные действия - то, что это будет расценено как страшнейшая провокация, было понятно с самого начала - конечно, не в интересах ни НАТО, ни России, ни самой Турции."




    Инцидент с российским Су-24. Что это было: несогласованная ни с кем провокация самой Турции или ей кто надо кивнул? Почему такая разная реакция со стороны НАТО и Евросоюза? Почему так путался в показаниях президент Эрдоган?

    Comment


      #3
      Руско турските отношения имат история още от Кримската война която е била най-кръвопролитният конфликт на 19 век.

      Кримската война (1853-56) е най-кръвопролитният конфликт на 19 век. Въпреки това за нея се знае удивително малко. Известният английски историк Орландо Фиджис запълва тази празнина с една солидна монография.


      ето част от ответните мерки от руска страна с днешна дата след свалянето на руския самолет и убийството на двама руски военни.

      Путин подписа указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция


      Путин подписа указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция, предвиждащ редица санкции, предаде ТАСС.

      Путин нареди на правителството да забрани чартърните полети между Русия и Турция.

      Руските туроператори ще трябва да се въздържат да предлагат на граждани на страната туристически продукти, предвиждащи посещение на турска територия.

      Контролът върху дейността на турските автомобилни превозвачи на руска територия ще бъде засилен с цел гарантиране на сигурността.

      Русия ще въведе временно забрана за внос на отделни стоки от Турция. Наложена е забрана или ограничения на редица дейности на руска територия на организации под турска юрисдикция.
      Както вече беше оповестено, действието на безвизовия режим между Русия и Турция ще бъде преустановено на 1 януари.
      От същата дата се забранява наемането на турски работници от руски работодатели.
      Путин нареди още да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския басейн.

      А Ердоган продължава да завива руснаците много здраво...в смисъл са - емоционално нестабилни и решенията им са неподходящи за политици ...проектите са си проекти...бизнеса си е биснес...а сегиз тогиз по некой руснак може да се разстрелва за респект и тва е...

      не е сън това нали...реално е днес е събота двайсе и осми ноември 2015г в София заваля сняг леко

      Турция само доставя нефт и газ от известни източници и тези, които ни обвиняват, че купуваме от "Ислямска държава", трябва да докажат своите обвинения, каза Ердоган.


      Ердоган отхвърли като "емоционални" и "неподходящи за политици" предположенията, че съвместните проекти с Русия може да бъде отменени заради свалянето на руски военен самолет в близост до сирийската граница
      Last edited by Fil; 28-11-2015, 22:34.

      Comment


        #4
        Като гледам обстановката с днешна дата икономическите загуби и на двете държави ще са мащабни...кое накара Ердоган да загуби всичко това за да предпочете интересите си в Сирия...и да ги защити супер неадекватно...
        това е или ааабсолютно непредвидим тип и наистина е инфантил...или подведен от някой съюзник е видял некакви имагинерни ползи...в бъдещето

        трудно е да се предвиди дали санкциите на Русия може да активират процеси за свалянето на Ердоган ...ама по скоро не...

        От изострянето на отношенията между Москва и Анкара може да спечели България


        За Русия, турският пазар е ключов. Турция е вторият по големина потребител на руски природен газ след Германия, с тенденция да стане първи до няколко години. В същото време Русия е важен пазар за турските компании.
        Руски компании строят първата атомна централа в Турция. Проектът е на стойност 20 млрд. долара. Сътрудничеството между двете държави в областта на енергетиката не свършва дотук. Да не забравяме и газопровода "Турски поток", с който руският газ трябва да заобиколи Украйна.

        Турция е много важна за Русия и заради европейските санкции. Въпреки безспорното военно превъзходство, позицията на Москва в отношенията с Анкара не е по-силната.

        Русия изпитва сериозни икономически проблеми. Руският износ намаля с 31.9% през първите 9 месеца на тази година, а вносът се сви с 38.8%. В същото време разполагаемият доход на руснаците се понижава за първи път от 15 г., падайки с 3.3%. Данните са на официалната руска статистика
        Аз не знам след това вероломно нападение как ще се чувства руски работник там да речем кофражист на строежа на АЕЦА...
        ако спре да се изпикае до някое поделение може да отнесе 1453г затвор за шпионаж

        две доживотни и една скромна - 42г пандиз е за шпионаж там

        Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е подал наказателен иск срещу турския вестник "Джумхуриет" и неговия главен редактор...

        В исковата молба, подадена до съда, турският президент е поискал журналистът Джан Дюндар да бъде наказан с няколко присъди:
        -една утежнена доживотна присъда, една доживотна и 42 години затвор
        Last edited by Fil; 28-11-2015, 23:03.

        Comment


          #5
          Fil написа Виж мнение
          Руско турските отношения имат история още от Кримската война която е била най-кръвопролитният конфликт на 19 век.
          Силно не вярно, в американската гражданска падат повече жертви, през 1812 още повече, и т.н.т.

          Comment


            #6
            Fil написа
            Руско турските отношения имат история още от Кримската война която е била най-кръвопролитният конфликт на 19 век.
            Наистина ли? Много моля да се мисли, преди да се пише. За домашно: кой всъщност е най-кръвопролитният конфликт на 19ти век? И горе-долу къде е в действителност Кримската война сред конфликтите от XIX век?

            А ако това е шега - не е смешна.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

            Comment


              #7
              ...не, не се шегувам просто цитирам Дойче веле и линка е горе в поста ми

              Кримската война (1853-56) е най-кръвопролитният конфликт на 19 век. Въпреки това за нея се знае удивително малко. Известният английски историк Орландо Фиджис запълва тази празнина с една солидна монография.


              Дойче веле пък цитират английският историк Орландо Фиджис

              Кримската война (1853-56) е най-кръвопролитният конфликт на 19 век. Въпреки това за нея се знае удивително малко
              но с уточнението
              Кримската война е най-кръвопролитният военен сблъсък между голямата европейска гражданска война през Наполеоновата епоха и Първата световна война. Първоначално политическите последствия изглеждат незначителни, но именно Кримският конфликт предизвиква разместване на пластовете, образували се след 1815 година
              загинали са над 750 000 войници и офицери и неустановен борой цивилни пак според статията...с класическите масови изтребления и изтъпления на турците... аз разбира се нямам задълбочени познания от тази епоха ако нещо в цитатите не е вярно...поправете моля

              Comment


                #8
                Fil написа Виж мнение
                Руско турските отношения имат история още от Кримската война която е била най-кръвопролитният конфликт на 19 век.
                [/url]
                Fil, всъщност Руско - Турските отношения започват доста по-рано, и Кримската война определено не е тяхното начало. Моля за повече прецизност, все пак форумът се води военно-исторически, ако не греша.
                Пардон, Воланд и Гоги ме изпревариха.

                Comment


                  #9
                  Разбирам, колега...всъщност сме в подфорум "Модерна епоха и съвремие" , но ще е полезно да се посочи началото на руски турските отношения в кратко изложение или съответен линк от подходящия подфорум ако има такава тема - дискусия с документи и прочие подобаваща на нивото на Форума...
                  аз не говоря за началото, а и не го знам наистина от кога датира с точност...просто казвам горе "Руско турските отношения имат история още от Кримската война" тоест от тази база да градим надстройката...

                  Comment


                    #10
                    Трябва да се отърсим от нагласата, че в голямата политика властват логиката и разумът. Очевидно не е така. Без значение от какво естество е оправданието: дали заради семейния бизнес с идилски петрол, дали заради фанатичния стремеж Турция да получи териториално разширение в Сирия и да се оправдаят частично неосманистките блянове, дали заради глупава мачовщина под влияние на абсолютната власт у дома. Със свалянето на този самолет всички тези блянове стават още по-трудно осъществими. А освен това загубата на десетки милиарди долари не е като бълха да я ухапе турската икономика.

                    Comment


                      #11
                      Ми представи си как Ердоган се подстави. Типичен ориенталски бабаитлък.
                      Самолет негов влезе ли в сирийското пространство ще бъде унищожен, две мнения няма по въпроса. Следователно после трябва да воюва с Русия по неговите думи.
                      А не му стиска. По тоя начин сам се изключи от ситуацията.

                      Comment


                        #12
                        Ситуацията е безпрецедентна и адски заплетена...а логика има и никакви бабаитлъци не виждам...
                        Русия по море през Босфора осигурява снабдяването за операцията в Сирия ...ескалсират ли нещата може да затворят пролива за руски краби

                        Руската намеса в Сирия обърка интересите им - дори пряко ги засяга ...купували петрол контрабанда в индустриални мащаби ...а и има идеална възможност да се поразширят на юг...

                        чуват се вече и коментари , че и газ могли да купуват от другаде и АЕЦа може да го строят други компании - американски ...сещате се...френски и прочие...

                        Без да звуча параноично има всички предпоставки за война...според мен.

                        Comment


                          #13
                          http://nnm.me/blogs/rus001/nayti-i-unichtozhit/
                          Командирът на групата, дето била стреляла по руските пилоти след катапултирането, бил от "Сивите вълци".

                          Comment


                            #14
                            Fil написа Виж мнение
                            Ситуацията е безпрецедентна и адски заплетена...а логика има и никакви бабаитлъци не виждам...
                            Русия по море през Босфора осигурява снабдяването за операцията в Сирия ...ескалсират ли нещата може да затворят пролива за руски краби
                            Без да звуча параноично има всички предпоставки за война...според мен.
                            За щастие никаква война няма да има на тоя етап. По-скоро ще видим какво са научили руснаците от чичо ни Сам - икономическо и военно притискане и политически шантаж...
                            Analog man...

                            Comment


                              #15
                              Уводния пост кефи

                              pan.bg
                              capital.bg
                              infobalkani.wordpress.com
                              novayagazeta.ru

                              лол

                              Comment

                              Working...
                              X