Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия и Ирак
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Четох някъде,че около 30 процента от оръжието идващо за сирийските бунтовници-демократи,е отивало в ръцете на ИД. Въпросът ми е,колко всъщност е реалното число и защо се продължава да се помага на бунтовниците при положение ,че се видя,че са радикални мюсюлмани , и ще превърнат Сирия в следващата Либия?
Представете си Турция да нямаше такава силна армия.Колко километра ни делят от Халифата и дали ние бихме могли да се защитим?
-
Kramer написа Виж мнениеЩе им излизаме с прадядовите ятагани, не се притеснявай!
Турция ... та играе супер двойна игра, че и тройна ...
Comment
-
kamos написа Виж мнениеще превърнат Сирия в следващата Либия
Comment
-
http://warsonline.info/siriya/kurdi-...mi-iz-ssa.html -край на "любовния" период в отношения на кюрдите със ССА ( "умерените терористи") .
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНикой на държавно ниво не ги снабдява, нито ги обучава. Сами са.
А хилядите Тоу-та откъде ги изкопаха - по принципа аз на теб, ти на мен - с лека забежка - ние даваме ПТРК на "умерената" опозиция ( нещо , като умерени терористи или леко бременни - леко девствени) , а тя я "изоставя" или предава легално на ИДИЛ и сирийския клон на Ал-Кайда- Ан Нусра ? 12,7 мм снайпери си ги сглобиха от магазинчета направи си сам, а 2500 джипа, танкове и друга бронетехника им бяха любезно оставени на склад в Ирак. Само трябваше да отидат и да си ги вземат, което и направиха с любезното съдействие/бездействие на "старата"/новата обучена перфектно иракска армия.
Кухулин, като минат още 5 години може да измислиш, че и упирите сами са си сглобили съвременните ПТРК, джипове и друга техника...
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеПреди три години беше друго, сега е друго. Наблюдава се известна динамика
Comment
-
kamos написа Виж мнениеАми то официално никой няма да каже,че ги снабдява,ама мен изключително силно ме съмнява тази работа.
Comment
Comment