Thorn написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обстановката в Йемен
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Truth will save the world
-
Thorn написа Виж мнениеСпоменах карането на кола като отговор на пост 196 на Амазон, от който изглежда, че той смята, че за каране на кола в Иран бесят жените на кран. Но, да - това е един от аргументите - положението на жените в Иран е много по-добро. Колкото до черно-бялото възприемане - ти за мен ли говориш или за себе си. Казах, че Иран е О Т Н О С И Т Е Л Н О по-демократичен. Точно това е нюанс на сивото. Да съм казал, че ги харесвам?! Просто са за предпочитане пред Саудитска Арабия, която дори вече не е и най-черната, щото най-черен вече е ИД."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Оригинал взят у коллеги imp_navigator в 155-мм САУ Denel G6 ВС ОАЭ в Йемене В боях за авиабазу Анад в провинции Лахдж, к северу от Адена, кроме танков Leclerc и т.п. засветились и 155-мм САУ Denel G6 южноафриканского производства, также состоящие на вооружение армии Объединенных Арабских Эмиратов.…
Гаубица G6 на ОАЕ в Йемен (доста интересна технологично между другото и с огромен обсег).„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
@Рицар
Aвтор: Руслан Трад
За саудитския канибализъм и други телевизионни неща
Read more: http://columnist.actualno.com/articl...#ixzz3hwOTKEvr"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениешейхът, за който става дума в материала се казва Абдул Азиз ибн Баз и е главен мюфтия
Comment
-
http://warsonline.info/yemen/yemensk...let-apach.html - Йеменското ПВО е свалило над северен Йемен,вертолет АН-64 Apache на саудитските ВВС.Този е май първият свален АН-64 на саудитците.Информацията обаче е непотвърдена.Last edited by iasen ianakiev; 05-08-2015, 18:06.
Comment
-
http://warsonline.info/yemen/chusiti...i-al-anad.html - Хутите са заявили,че след контраатака са отблъснали силите на Хади и саудитския спецназ от ВВС базата "Ал-Анад" намираща се северно от Аден.Авиобазата била под пълен контрол на хутите и подкрепящите ги военни йеменски части.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеhttp://bmpd.livejournal.com/1418303.html
Гаубица G6 на ОАЕ в Йемен (доста интересна технологично между другото и с огромен обсег).
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеСпоменах карането на кола като отговор на пост 196 на Амазон, от който изглежда, че той смята, че за каране на кола в Иран бесят жените на кран. Но, да - това е един от аргументите - положението на жените в Иран е много по-добро. Колкото до черно-бялото възприемане - ти за мен ли говориш или за себе си. Казах, че Иран е О Т Н О С И Т Е Л Н О по-демократичен. Точно това е нюанс на сивото. Да съм казал, че ги харесвам?! Просто са за предпочитане пред Саудитска Арабия, която дори вече не е и най-черната, щото най-черен вече е ИД.
А за това колко по-демократичен бил Иран от СА, не знам, обаче там изчезват хора. Просто така - изчезват. Направо е нелепо да се правят сравнения между мракобесия като СА и Иран. Иран имал демокрация...хайде стига глупости. Отиди там и си сипи една водка пред свидетели и после ще си говорим...чрез спиритуалист.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Аз нещо не мога да вдена какво ви пука за демокрацията в Иран. Или за шофьорските права на жените в СА. Ако ще делим държавите на добри и лоши, по-скоро трябва да е според българските интереси. Или руските интереси, кой както се чувства
В тоя смисъл трябва да пожелаем на СА глад и ебола, а и на ИД тоже, понеже именно оттам може да ни се подпали чергата. Пука му на някого в БГ за Иран - да си шиитстват там и това е.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеВ тоя смисъл трябва да пожелаем на СА глад и ебола, а и на ИД тоже, понеже именно оттам може да ни се подпали чергата. Пука му на някого в БГ за Иран - да си шиитстват там и това е.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Откъм български интерес определено максимално кофти за СА+Ердоган ни е идеалното развитие на нещата - тъкмо някой да спре финансирането на джамии, екстремисти и политици (просто казвам мнението си, ако може без да навлизаме в политиката у нас твърде много).
Колкото до Иран срещу СА - определено имам по-високо мнение за Иран, личи си къде е било цивилизовано (при всичката относителност на това понятие в сегашната дискусия) по-дълго време. Иранците изглеждат значително по-способни да се справят в кофти условия, поне в големите градове изглежда да има смислена средна класа, а в моята специалност (електроника) съм видял масата публикации на иранци (фазов шум в осцилатори примерно, явно краят на 80-те е имало зверски добра школа в Техеран защото има поне няколко души завършили там и после отишли в Бъркли) и на нито един саудитец.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеОткъм български интерес определено максимално кофти за СА+Ердоган ни е идеалното развитие на нещата - тъкмо някой да спре финансирането на джамии, екстремисти и политици (просто казвам мнението си, ако може без да навлизаме в политиката у нас твърде много).
Колкото до Иран срещу СА - определено имам по-високо мнение за Иран, личи си къде е било цивилизовано (при всичката относителност на това понятие в сегашната дискусия) по-дълго време. Иранците изглеждат значително по-способни да се справят в кофти условия, поне в големите градове изглежда да има смислена средна класа, а в моята специалност (електроника) съм видял масата публикации на иранци (фазов шум в осцилатори примерно, явно краят на 80-те е имало зверски добра школа в Техеран защото има поне няколко души завършили там и после отишли в Бъркли) и на нито един саудитец.
Естествено, как да се сравни културата на древна Персия с камиларите от СА.
Comment
Comment