Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    княз Крылов написа Виж мнение
    В самото второ видео операторът казва че същия ден активистите в социалните мрежи и по други места са призовавали хората да се събират не пред градската администрация а пред отделението на милицията където са отведени задържаните.
    Князе, тук никой не спори, съгласен съм че социалните мрежи ги пръснаха на малки групички по различни точки на града. Така например около 30 русофила бяха пратени за зелен хайвер, или по-точно: трябвало да защитят Беркоут от новата власт, която се канила да ги разтурва, че даже арестува. По някое време беркутовците отидоха при тях да им обясняват че всичко това са лъжи - в действителност се планира образуване на ново подразделение, премахване на името "Беркут" и ресертификация на служащите:



    Truth will save the world

    Comment


      И един задълбочен поглед върху събитията



      The source for The Daily Show fans, with episodes hosted by Jon Stewart, Ronny Chieng, Jordan Klepper, Dulcé Sloan and more, plus interviews, highlights and The Weekly Show podcast.




      The source for The Daily Show fans, with episodes hosted by Jon Stewart, Ronny Chieng, Jordan Klepper, Dulcé Sloan and more, plus interviews, highlights and The Weekly Show podcast.
      Last edited by кало; 12-04-2014, 01:41.

      Comment


        RAMMSTEIN написа Виж мнение
        Добре звучи .
        Но каточели нама как да е друго яче , ние сме обикновенни ( това е думата ) консуматори , и много далечни наблюдатели .
        Благодаря за корекцията.

        RAMMSTEIN написа Виж мнение
        Тия които боравят с с голяма част от фактите са съвсем другаде и не ги вълнуват интерпретации. В форума си нямаме ЦИА , МИШ , КДЖБ , . да ни каже какво става .
        Не си мисли, че Меркел знае, като факти, много повече от Joe Average. Фактите са пред нас, така, че има с какво да се работи. Ако си мислиш, че "Cija, snajka, Cija" са много по-способни от нас в умението си да "предвидят" развоя на ситуацията - това, мисля, е голяма заблуда :-)

        RAMMSTEIN написа Виж мнение
        така че ние караме на чувства и симпатии.
        Това, вече, е ключово. Но ако това са, преобладаващите, предпочитания - защо, тогава, сме тук, а не в "Дневник", питам се аз..


        Поздрав,

        Рамбо
        Аз не задължава никого със свое мнение.
        По-добре късно, отколкото още по-късно.

        Comment




          От София генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен: НАТО може да разположи още войски в своите страни членки от Източна Европа заради кризата в Украйна.

          "В момента обсъждаме как можем да усилим колективната отбрана", отговори Расмусен на въпрос дали може да се очаква НАТО да разположи допълнителни войски в източноевропейските си членки. "Вече предприехме няколко стъпки в тази насока. Увеличихме присъствието в прибалтийските републики. Над Полша и Румъния вече летят наши самолети АУАКС, за да бъде подобрено наблюдението. Увеличихме военното присъствие в Черно море. Всичко това има за цел да докажат, че имаме ефективна система за защита. Но ни трябват още стъпки. Те ще бъдат въз основа на дискусиите и препоръките от страна на военните ни власти в близките дни и седмици. Те може да включват обновяване и развитие на нашите планове за отбрана, по-интензивни военни учения, а също така и разполагане на войски", каза Расмусен.
          .....
          „Ние сме алианс на демократични държави и основна задача на НАТО е да защитава нашия съюз от всякакви заплахи. Ние предприемаме законни мерки, за да укрепим нашата помощ от Балтика до Черноморието, и нека да бъде абсолютно ясно, че тези стъпки са изцяло в линия с нашите международни ангажименти и нашите договорености с Русия, които Русия нарушава”, обясни Расмусен.
          С уважение контрол_alt.

          Comment


            Nick написа Виж мнение
            Това, което се вижда на заден плане може да е само в САЩ. Реалности на живота... но не в Русия и Украина.
            Всъщност - и в Русия, и в Украйна:

            Това за някаква етническа ненавист между едните и другите е мит, раздухван от определени кръгове, които имат изгода.
            Бил съм и в Русия, и в Украйна, и в други бивши републики на СССР. Имам доста приятели и сродници и в Русия, и в Украйна, и в други бивши републики на СССР - да не говорим, че даже съпругата ми е от една от тях. Нямате си на представа що народ съжалява, че вече не са в една държава.

            Comment


              Това за някаква етническа ненавист между едните и другите е мит, раздухван от определени кръгове, които имат изгода.
              Най-добре да дойде статистиката.

              При этом негативные эмоции к украинцам испытывают 47% опрошенных россиян. Так, у 18% респондентов украинцы вызывают разочарование, у 12% - осуждение, у 11% - недоверие, у 5% - антипатию, у 1% - ненависть. 15% респондентов безразлично относятся украинцам. Затруднились ответить на этот вопрос 6% опрошенных.

              В то же время только 45% респондентов указали, что бывали в Украине, 54% сказали, что не посещали Украину.
              С уважение контрол_alt.

              Comment


                OMG, украинска статистика от последните дни... Защо ли ми напомня за македонската?
                Нямаш си на идея доколко дълбоко е проникването на културите. Творбите на Тарас Шевченко, считан за баща на съвременния украински език, всъщност са преведени на украински. Защото дори когато човекът е писал за Украйна - е писал на руски. Същото се отнася и за Николай Чернявски, Орест Левицки, Н. В. Гогол, Игор Росоховатски и когото и друг да погледнеш.
                Впрочем - отнася се не само за украинските писатели. Нито Ян Лари е писал на латвийски, нито Мухтар Ауезов - на казахски, нито Чингиз Айтматов - на киргизки. Всички са писали на руски.
                А какво да кажа за личния си познат - писателя Борис Долинго - който е роден в Узбекистан, с украински произход, но отричащ самото съществуване на украинската нация и считащ себе си за руснак?
                Какво да кажа за личния си познат - писателя Андрей Белянин, за когото се отнася почти същото?
                Какво да кажа за личния си познат - писателя Борис Сидюк?
                Болшинството хора с които съм общувал от Украйна, Казахстан и Киргизия съжаляват, че вече не са в една държава с руснаците. Най-малко защото с онази държава се съобразяваше целия свят - а сега с отломките от нея в покрайнините на Русия никой не се съобразява. Единствено Казахстан и Белорусия добре си научиха урока - имайки предвид как се развиха събитията в останалите бивши републики. Но видно от последните събития в Украйна - и останалите се учат.
                Когато западен журналист поиска да покаже колко далечни са казахите например от Русия - обикновено отива в някой забутан насред степта кишлак, където от години не са виждали външни хора - и почва да им говори на руски. Те естествено не разбират. Това се демонстрира: гледай, народе! Бтв - те не разбират и книжовен казахски, а само местния си диалект - но това не се афишира. Но отиде ли в Алмати - картинката с руския език и отношението към Русия е съвсем друга. Затова и не отива.
                Същото е и с Украйна. Искаш да покажеш отчуждение - отиваш при някой луднал уният от Киев или Лвов - и си готов. Идеш ли обаче в Донецк, Одеса или Севастопол - нещата са съвсем други. Затова и избягват да ходят.
                Last edited by Джин геби; 12-04-2014, 03:35.

                Comment


                  Джин геби написа
                  Болшинството хора с които съм общувал от Украйна, Казахстан и Киргизия съжаляват, че вече не са в една държава с руснаците.
                  Имам познат от Казахстан(украинец роден и отрастнал в Киев), който също тъжеше че няма вече руски паспорт. Не че му трябва де, просто чисто емоционално. Но това не прави "болшинството хора". Особено в Украйна. Дори източна. Крим е друга бира. САЩ го разбраха още в началото. Само брюкселските зелки, начело с фрау Меркел, още не могат да стоплят разликата между Крим и Югоизточна Украйна. Дет викат англичаните "не случайно загубиха войната"
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                  Comment


                    ...Глава Минфина РФ Антон Силуанов на встречах с коллегами из США и Германии Джейкобом Лью и Вольфгангом Шойбле на полях саммита G20 в Вашингтоне перечислил условия, при выполнении которых Россия готова возобновить оказание финансовой помощи Украине.

                    «У нас есть четыре позиции, о которых мы заявляли Лью и Шойбле:
                    1.конституционная реформа
                    2. легитимные выборы президента и формирование правительства, с кем можно было бы договариваться
                    3. легитимизация ситуации вокруг Крыма
                    4. урегулирование вопросов напряженности в восточных территориях Украины»
                    – цитирует Силуанова «Интерфакс».
                    ..

                    Заявление Силуанова, (в контексте посланий Путина по газу на этой неделе)
                    подтверждает, что Россия серьезно намерена прекратить субсидирование Украинской экономики.

                    Бунтовщики в Киеве пока ещ¸ надеются на Западную помощь (пока получили 0 евро) и в связи с этим
                    не видят необходимости думать над Российскими предложениями,
                    а Запад надеется, что Россия и в дальнейшем будет продолжать финансировать в различных формах Украинскую экономику.

                    Упорство Запада и Киевских бунтовщиков могут в конечном счете привести к тому, что после банкротство Украины
                    обнищание населения этой страны примет затяжной и прогрессирующий характер.

                    П.С.

                    За последние 3 месяца национальная валюта Украины гривна упала более чем на 50-60%.
                    Но это не приведет к повышению конкурентоспособности Украинских промышленных товаров, так как
                    товары в основной своей массе не предназначены для рынка ЕС и США, а в большей степени для рынка России. Но в связи с подписанием соглашения с ЕС об ассоциации, их вход на рынок закроется.

                    П.П.С.

                    Запад спишет долги Украины
                    считает Тягнибок (один из 3 политических лидеров Украины)

                    Госдолг Украины в 2014 году около 72 миллиардов долларов.
                    Last edited by Eguo; 12-04-2014, 08:01.
                    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                    Comment


                      07.04.2014г. Донецк- репортаж на VICE NEWS

                      10.04.2014г. Харков - бунт на спец. подразделение БЕРКУТ.
                      "Харьковский батальон спецподразделения «Беркут» покинул свою базу и колонной проследовал к зданию областного УМВД. Затем колонной в 30 шеренг по 3 человека выстроился возле здания и по команде командира спецподразделения заш¸л в здание.
                      Как стало известно, причиной такого действия стало решение министра внутренних дел Арсена Авакова о снятии с должности командира харьковского батальона «Беркут».
                      Корреспонденту Полемики удалось пообщаться с сотрудниками «Беркута» за 40 минут до их похода в УМВД. Бойцы заявляли, что считают своей основной задачей сохранить харьковское подразделение и личный состав. «Вы же понимаете, если мы уволимся, то на наше место наберут вуек, которые не будут думать, когда получат команду стрелять. А в худшем варианте могут стрелять и без команды. Харьковский «Беркут» никогда не поднимет оружие на харьковчан», - сказал один из сотрудников, пожелавший остаться анонимом."

                      Источник: http://www.polemika.com.ua/news-14319...


                      Чуват се скандирания от придружаващите милиционерите граждани "Аваков на нары"


                      11.04.2014г. Киев репортаж за бежанци от Крим ....е май не съвсем от Крим
                      Last edited by NATAN; 12-04-2014, 09:20.

                      Comment


                        Рамбо Амадеус написа Виж мнение
                        От моя гледна точка, качеството пада, и простотията у нас се провокира, защото, вместо да се води една интелектуална дискусия за ситуацията и, потенциалния, развой на събитията, темата се превръща в media dump за тенденциозни "новинарски" издания. Твърде малко сериозни статии виждам да се споделят тук - все глупости от "Дневник" и подобни български и чужди издания.

                        Мисля, че потенциалното ниво (агрегатният интелект) на форума е много по-високо от нивото на "масовия" консуматор на "масовите" медии. И въпреки това, когато завалят тенденциозните заглавия и one-liner хейтърски, или, идеологически-базирани коментари, нивото пада до това, каквото е в Дневник, Fox, Guardian и тем подобни СММ.

                        СММ са полезни само за едно-единствено нещо. Да научим една (от многото) версии за събитията. Анализът трябва да си го правим сами и да го дирим в по-сериозните издания. Иначе се превръщаме в най-обикновени лумпени - "масови" консуматори на "масови" медии.

                        Трябва, всички, малко да се стегнем и да само-ограничим изявата на емоции и първично мислене. С цел да направим темата интересна - иначе, за какво ни е тази тема, след като си имаме Дневник и Fox?


                        Поздрав,

                        Рамбо
                        Рамбо, честно казано недоумявам по каква логика слагаш "Дневник", "Гардиън" и "Фокс" в едно изречение. Освен може би, че пускат статии, които не те кефят. По тази логика, съгласен съм, можеш да отречеш всяко едно заглавие. За протокола - "Дневник" и "Капитал" са от малкото български всекидневници, които още чета. Но нещо повече, статията на Борис Шуматски, която разбуни духовете, не е на "Дневник", а на "Die Zeit" (http://www.zeit.de/politik/ausland/2...taendnis-putin) - явно трябва да добавим и "Die Zeit" в списъка.
                        Отричайки такъв широк спектър от масови медии и същевременно узурпирайки правото да отсъждаш кои статии са сериозни и кои не, може би ще е по-ефективно да публикуваш списък с одобрените от теб заглавия, за да се съобразявам следващия път.

                        Иначе съм съгласен с теб, че трябва да самоограничим изявата на емоции и първично мислене.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

                        (Richard III - William Shakespeare)

                        Comment


                          Джин Геби, ще си позволя дребна забележка по синтаксиса. При положение, че познаваш лично толкова много писатели, би трябвало да знаеш, че "нямаш си на представа" и "нямаш си на идея", както и "вземам на впредвид" са диалектни форми на "нямаш представа" и "вземам предвид". Широко популяризирани от медийните изяви на Цветан Цветанов, между другото.
                          Отбелязвам го само за протокола, надявам се няма да се обидиш.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

                          (Richard III - William Shakespeare)

                          Comment


                            Репортаж на CNN от юго-западна Русия, Ростовска област. Кореспондентът на CNN Фил Блек така и не открил руски войски както било посочено на снимките на НАТО от 27.03.2014г. Снимките са предоставени от частен спътник.
                            http://http://old.inotv.rt.com/2014-...ssijskih-vojsk

                            Comment


                              Dinain написа Виж мнение
                              Джин Геби, ще си позволя дребна забележка по синтаксиса. При положение, че познаваш лично толкова много писатели, би трябвало да знаеш, че "нямаш си на представа" и "нямаш си на идея", както и "вземам на впредвид" са диалектни форми на "нямаш представа" и "вземам предвид". Широко популяризирани от медийните изяви на Цветан Цветанов, между другото.
                              Отбелязвам го само за протокола, надявам се няма да се обидиш.
                              В действителност - за протокола - това са не диалектни, а жаргонни форми. И Цв. Цв. ги популязира съвсем неволно, защото едно е да говориш като човек на човека, съвсем друго - като министър - пред нацията. Просто толкова му беше ерудицията.
                              И диалектните, и жаргонните, и даже вулгарни думи и изрази имат мястото си в езиковото богатство. Защото докато книжовният език се разработва от литературоведи и пуристи, то жаргонът, диалектът и другите форми се създават от народа. Затова са и ценен ориентир за етнографи и езиковеди - те са един от белезите за врзката различните езици. В случая - жаргонните и диалектните форми на руския и украинския език са почти идентични.

                              Comment


                                Отплесваме се от темата, но ето едно хумористично четиво от любимия "Дневник" за българското политическото говорене + емблематичната нова дума "входирам". Става и за "Майтапи":

                                Речта на властта - от "входирам" до "дреме ми на жилетката"
                                Неотдавна депутатът от ГЕРБ Емил Караниколов обяви, че ще пише закон за чистотата на българския език и до края на май ще е готов. Караниколов е икономист, но отбелязва, че завършил езикова гимназия, владее четири езика и пише стихове.


                                Вътрешният министър Цветан Цветанов "обогати" българския език с "привеждане в известност" на "лица и хора". Предшественикът му Румен Петков "респектираше" криминалния контингент. Цветанов винаги говори "с категоричност", "реализира" полицейски операции, "визуално не е виждал" Петър Стоянов - Пешо Сумиста и не му знае "пълния обем", но пък отчита успехи на правителството във всички "сфери и области".
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

                                (Richard III - William Shakespeare)

                                Comment

                                Working...
                                X