Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И то не да нападне, а да се намеси в защита на населението. Никой не говори за нападение , нарушаване на териториалната цялост или анексиране на каквото и да било.
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Да, правилно, моя грешка.
      "Hit First, Hit Hard and Keep on Hitting" - sir Jackie Fisher

Comment

Dinain написа Виж мнение
        Това е прекрасен пример за промитото обществено съзнание.
        Слабият глас на нормалността и разума. Отрадно е, че всред толкова начетени хора на форума от време на време се чува и някой такъв глас. Комуто не само е понятна разликата между индустрия и икономика, но и поддържа разбирането, че макар хремата и ракът да са все заболявания, те не могат да се разглеждат като еднакви по тежест и че "Всички са маскари" обикновено е девизът именно на маскарите.

Карта на руските войски на границата с Украйна. Източник: Дмитрий Тымчук, группа «Информационное сопротивление».

Click image for larger version

Name:	168317_600.jpg
Views:	1
Size:	96.0 КБ
ID:	539425
        Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

И това агресивно изявление е при положение,че убития и нападнатите,бяха привържении на мейдана-украинци.
          Отделно и обвиненията за фашизъм и дясно-радикални групи, при положение, че имаме агресивни хора с оранжево-черни лентички,които линчуват украинци...та незнам кои е фашист и дясно-радикална група в случая...
          Въобще руските политици успяха да доведат доста хора до истерия с поведението си и инфо войната която разпалиха : (

Comment

АМи тея пичове с ленти на Правий сектор кой ги докара с автобусите и защо ??

Comment

Меркель обвинили в поддержке фашистов.

Грегор Гизи об Украине:

http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Разговорите между Лавров и Кери са приключили. Поне аз за пръв път чувам официално изявление че Русия ще присъедини Крим при такъв резултат от референдума:

Русия няма планове за нахлуване в югоизточна Украйна и не би могла да има, каза Лавров и допълни, че Русия ще уважи решението на кримските граждани на 16 март.
                Междувременно ИТАР-ТАСС съобщи, че Путин е разговарял с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и го е уведомил, че референдумът в Крим отговаря напълно на междунорадното право и устава на ООН.
                Бел: курсива от мен.

http://www.segabg.com/article.php?id=690134
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Томек написа Виж мнение
                  ЕС не може, нито пък има желание да действа с размаха на руският самодържец.

Comment

Bulgarion написа Виж мнение
                    http://dnes.dir.bg/news/rusia-ukrina...-16309854?nt=4
                    Въобще руските политици успяха да доведат доста хора до истерия с поведението си и инфо войната която разпалиха : (
                    Руските политици? Сериозно ли бе, брат? ха ха ха Извинете, просто не можах да се сдържа
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                    きさまはしんでくださいませんか

Comment

Половин час видео от Донецк. Печално, много печално. Ама както се казва в Русия "За что боролись, на то и напоролись".

请您死在地狱般的阵痛
                      きさまはしんでくださいませんか

Comment

Amazon написа Виж мнение
                        Разговорите между Лавров и Кери са приключили. Поне аз за пръв път чувам официално изявление че Русия ще присъедини Крим при такъв резултат от референдума:

Бел: курсива от мен.

http://www.segabg.com/article.php?id=690134
                        Всъщност няма такова изявление. Отново опираме до правни и дипломатически тънкости. Само по себе си референдумът няма законова сила и може да бъде използван само като инизиатор на подобна законова сила. Това че Русия казва че ще признае референдума като легитимен означава само това , че те смятат че референдума се провежда според изискванията и в правните рамки на ООН. Това още не значи че Русия ще изпълни решението на Референдума. Защото референдумът в Крим признат или не признат реално с нищо не ангажира Русия като правен субект - тя може да признае референдума за легитимен и да каже "Да, Крим иска да се присъедини към Русия" но да не го анексира позовавййки се на това че не може да наруши териториалната цялост на Украина според подписаните от Русия международни договори. След това резултата от този референдум е ясна декларация , кояято може да служи като коз за Русия в понататъшни преговори - например аргумент да настоява за по-широка автономия на Крим или да се пазари в преговорите по уригулирването на реда в Украина. Както казах и преди, засега ако проследяваме курса на последните 20 години в Руската дипломация, Русия се опитва да обосновава всичките си действия със действащи международни договори - понякога може би ги тъллкува изопачено и т.н. , но никога не си позволява отгоровенно и показно тяхно нарушаване. Това е днешният стил на Кремъл и едно анексиране на Крим не би се вписвам в този стил по никакъв начин, затова аз лично смятам за маловероятно анексирането.

请您死在地狱般的阵痛
                        きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                          Това е днешният стил на Кремъл и едно анексиране на Крим не би се вписвам в този стил по никакъв начин, затова аз лично смятам за маловероятно анексирането.
                          Доскоро и аз мислих така, но Пилот определено има право погледнато от този ъгъл...

Comment

Руските политици?
                            И не само те, но според теб, не носят ли отговорност хората в кремъл за нагнетяването на обстановката в Украйна ?

Comment

Sharana написа Виж мнение
                              Доскоро и аз мислих така, но Пилот определено има право погледнато от този ъгъл...
                              Ако приемем че Русия иска да анексира Крим, трябва да приемеме че Кремъл е сантиментален и човеколюбив - тоест че реално всичко това се прави защото се грижи за руснаците в Крим. Аз съм върл Путинист и дори на мен ми става смешно като си помисля това.

Крим за Русия е намного по-изгоден като про-руско прокси в състава на Украина - да отзделиш Крим е все едно да разхлабиш брънките в руските веригите на Украина. На Русия като държава това не и трябва. Базите и тъй и тъй никой няма да и ги вземе - защото опитат ли се трябва наистина да отварят война, а никой явно не иска открит военен конфликт. А друго стратегически цено в Крим няма - дори да се отдели от Украина , това няма да предизвика промени в акваториите, той ще бъде заобиколен от украинска вода, единственото което ще може да направи там Русия е да разположи свои ПВО - за къв чеп, като на 100 км от там е руска територия и може спокойно да си ги разположат там. Просто няма смисъл от анексиране на Крим и Крим като руска територия дори е по-малко изгоден за Руският "империализъм" отколкото като част от Украина.

请您死在地狱般的阵痛
                              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Bulgarion написа Виж мнение
                                И не само те, но според теб, не носят ли отговорност хората в кремъл за нагнетяването на обстановката в Украйна ?
                                Ако решим да търсим отговорност списъка ще се получи доста дълъг и там дори няма да преобладават руските политици. Така че ми стана смешно че ти посочваш само тях като отговорни В информационата война има поне две страни и руската като обхват на канали и достъпност до хората по-света е доста по-свит отколкото например множество англоезични канали пускащи какви ли не небилици как Путин яде деца за закуска (например) що се касае до нагнетяване на напрежението вътре в самата Украина - нейното правителство и само доста добре се справя с това даже без намесата на руските политици - не че и те не помагат заедно със западните си колеги.

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X