Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ВТО - високо точно оръжие (по принцип се ползва за всякакви оръжия с насочване на боеприпаса (лазер, GPS, радар примерно, приема се, че е мнооого по-точно от неуправляеми боеприпаси) - основно самолетни бомби и ракети). На въпроса какво имат украинците - ами почти нищо което да им върши работа освен насочващи се ракети от вертолетите. На клипчетата до сега се ползва основно 57мм или 80мм ненасочваеми ракети които се пръскат на голяма площ и шансът да видят сметката на някой цивилен е доста висок (просто покриват много площ).

За чеченците - това, че някой е чеченец, не значи, че е мюсюлманин, отделно Стрелков и онези от ДНР нищо не крият, като ги разпитваха си казаха открито - Стрелков има един чеченец под командването си, който обаче от години е в Украйна, а в ДНР съобщиха за хора от Грозни които са в болница.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Stan написа Виж мнение
      С риск да стана нахален, аз пак да попитам за чеченците. Разбирам, че тяхната поява е твърде неприятна, ама все пак участват в конфликта.
      Аз пък с риск да се преповторя за n-ти път да повторя - без политически коментари. Ако имаш да споделиш нещо за тях от военна гледна точка - давай.
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

Comment

Много тиражират Х-29ки, но нещо много ме съмнява да имат някаква разумна наличност, въпреки, че уж ги произвеждат.
        За управляеми артилерисйки снаряди при тях пък изобщо не съм чувал.

Comment

@Пилот - украинската армия няма ли някакво количество "Точка"? И Су-24/25?
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Всъщност това, което днес казаха украинците е:
            Против ополченцев в Донецке бросят спецподразделения, которые будут действовать «очень точечно» и применять «отдельные спецсредства».
            ---Anais Nin----

Comment

Направи ми впечатление онова "самоходное орудие - Нона", което опълченците имат при Славянск - колко умело го използват, многократно и успешно. Значи имат голяма бързина, маскировка, съответното разузнаване, корекции и други неща, по неясната за мене артилерийската област... Дали наистина е само една бройка, как се сдобиха с нея и дали наистина успяват да направят с него поразиите, за които се съобщава?
              "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Thorn написа Виж мнение
                Стрелков от днес за ситуациата в Славянск:

Незначителни престрелки, той няма данни за нови свалени вертолети, 2 убити и 5 ранени от гражданското население, изпращат подкрепление за Донецк, където се премествал епицентърът на бойните действия.
                Замерват ги с дезинформация, че щурмът ще започне всеки момент, но те и сами щели да разберат ...

Наистина , при твърдените от страна на официален Киев 120-150 стрелкови романтици, които , в най-добрия случай биха представлявали смените на няколкото блокпоста, странно е защо този щурм не започва ?... При зашеметяващото превъзходство в жива сила, бронетехника, тотален въздушен контрол ...

Comment

dibo написа Виж мнение
                  Всъщност това, което днес казаха украинците е:
                  Против ополченцев в Донецке бросят спецподразделения, которые будут действовать «очень точечно» и применять «отдельные спецсредства».
                  Те много неща могат да пишат, само дето са ползвали артилерия.17 годишната племеница на руският ми партньор е загинала.

Comment

Ами доколкото чеченците очевидно не са нито туристи, нито политици, а някакви бойци, то и въпросът ми е с чисто военна насоченост.
                    - бройка
                    - наемици или доброволци
                    - кой ги праща
                    - кой ги издържа
                    - какво е отношението спрямо т.нар. опълчение - подчинени ли са не него или са самостоятелни
                    - как трябва да се наричат, щото очевидно не са нито сепаратисти, нито местно опълчение.

Всичко това са си чисто военни въпроси, щото войната се прави не от железата и барута, от хората, които ги ползват.

Comment

Видео от Славянск от страна на опълченците:
                      Сегодня, 27 мая около 20:00 славянские ополченцы возобновили так называемую контр-террористическую операцию против солдат Национальной гвардии. Ополченцы
                      ---Anais Nin----

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                        Те много неща могат да пишат, само дето са ползвали артилерия.17 годишната племеница на руският ми партньор е загинала.
                        Артилерия ползват и двете страни. А иначе къде е загинала - Донецк, Славянск?
                        ---Anais Nin----

Comment

@Динайн - имат и от трите, само че точността (ако не броим съветофилите) на Точка-У имхо едва ли е по-добра от 50м КВО и оптимално би се ползвала с касетъчна част по вражески щаб/летище/струпване на силите. Су-24/25 с не-умни бомби точността зависи основно от умението на пилота, при читав пилот 50-100 метра точност поне според мен ще е доста добре. Те не зная колко добре подготвени пилоти имат, но примерно цялата идея на 57/80мм НУРС е, че посява площ примерно 200 на 200 метра където с висока вероятност избива живата сила на противника. Сега, с неуправляеми бомби и ниско подготвен личен състав точността може да е и сирийска - ако се улучи правилният квартал всички са доволни.

Гоги, ако имаш познати хора на земята там (не просто слухове по форуми) - моля разказвай, поне на мен би ми било много интересно.
                          „Аз, Драгомир, писах.
                          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Ако се знаеха отговорите на въпросите, които зададе вече щяхме да имаме международен скандал.
                            Нито се знае колко са, нито се знае кой им плаща (защото повечето едва ли са просто луди глави).
                            Доколкото останах с впечатление действат просто като едни от многото групи.
                            Освен ако не ти покажат паспорт не можеш да кажеш какви са. Не правим разделение на мести,кримчани или от другите области, а просто "сепаратисти".

Comment

Единственото разделение може частично и с доста условности да се направи от това видео днес:

"В больницах Донецка находится на данный момент 43 пострадавших, из них 1 женщина и 42 мужчины. Среди пострадавших жителей города Донецка - 8 человек, также 8 граждан России, по 1 человеку из Харькова, Николаева и области, Одессы, Крыма, города Донецкой области - 4 и происхождение 18 человек неустановлено. Пострадало из числа мирного населения 2 человека - смертельно и 4 получили ранения. За сутки было убито 40 человек", - рассказал Донецкий городской голова Александр Лукьянченко.

Ветеринарные клиники играют важнейшую роль в обеспечении здоровья и благополучия домашних животных. Местная ветеринарная больница в Воронеже отличает...
                              ---Anais Nin----

Comment

Су-24/25
                                Имах предвид високоточно оръжие. Украинските ВВС нямат ли управлями ракети/бомби за щурмовата/бомбарировъчна авиация? Би ме учудило.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X