Dinain написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ирак - Войната с ИДИЛ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
http://warsonline.info/irak/novosti/...evikov-ig.html - За два дни боеве източно от Мосул,Пешмерга е унищожил 140 терористи от IS.
Comment
-
Аз пък ще се изненадам ако след като вземат Фалуджа не почнат едно клане на де що живо има.Thorn написа Виж мнениеНедисциплинирана сбирщина. Ако наистина превземат Фалуджа, ще се изненадам.Last edited by Изчезнал Безследно; 31-05-2016, 19:48."Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan
Comment
-
Тези от Франс24 обясняват, че са се разбрали в Фалуджа да влиза основно редовната армия, за да се избегнат изстъпления на шиитите.Нямам идея как ще стане това,но както и да е.
Относно шиитите, видях знамената на Asa'ib Ahl al-Haq, на Kata'ib Hezbollah и Бригадите на Имам Али.Дали тези от видеото по-горе ходят на сватба, не знам,
но част от тази сбирщина се е сражавала едно време срещу САЩ по време на инвазията.Не само воюват,ами и побеждават понякога,тъй че коментарите ви са доста странни.Last edited by kamos; 01-06-2016, 00:21.
Comment
-
Това вече е започнало.Изчезнал Безследно написа Виж мнениеАз пък ще се изненадам ако след като вземат Фалуджа не почнат едно клане на де що живо има.
Comment
-
Изненадах се как нямаше ранени при фотосесиитеThorn написа Виж мнениеНедисциплинирана сбирщина. Ако наистина превземат Фалуджа, ще се изненадам.
Но те и за една обща снимка нямаха организация да се съберат ... Все пак, количествено превъзходство в жива сила - 15 000 към 2000 бъдещи шахиди , лека бронетехника и неограничено снабдяване с боеприпаси и пр. логистика , бомбардировки от въздуха и с наземна артилерия , могат да доведат до успех . Е градът ще мяза на Кобане след това ...
Comment
-
Така са се разбрали и преди влизането на католическите войски в Магдебург през 30 годишната война, ама в последствие към 25к цивилни заминават поизмежду другото.kamos написа Виж мнениеТези от Франс24 обясняват, че са се разбрали в Фалуджа да влиза основно редовната армия, за да се избегнат изстъпления на шиитите.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Във война още не съм участвал, ама съм бил девет месеца войник, завършил съм школа за запасни офицери и имам някакви основни познания и опит. Башибозукът от видеото, което съм коментирал е под всякаква критика. Едва ли всички са толкова смотани, със сигурност има и опитни бойци, но има и много паплач, която е трудно управляема и може повече да навреди, отколкото да е от полза.kamos написа Виж мнениеВъв форума е имало и умели бойци, ветерани от няколко войни, съдейки по коментарите.Смешно е да се коментират по такъв начин точно тези войници, при положение, че стоим пред мониторите си.
Comment
-
Аз държанието в това видео го обяснявам с факта, че онзи пич ,който стреля с картечницата в началото, е Абу Азраел.Този въпросният го ползват постоянно да повдига бойния дух и на редовната армия, и на всякакви групировки.В повечето кадри с него на фронта се вижда как отива нанякъде и почва да стреля в някаква посока.Някои войници покрай него и те същото правят.Така се надъхват, няма какво да коментираме, при положение, че така или иначе бойния дух е много нисък, особено в редовната армия.Makedonikus написа Виж мнениеВъв война още не съм участвал, ама съм бил девет месеца войник, завършил съм школа за запасни офицери и имам някакви основни познания и опит. Башибозукът от видеото, което съм коментирал е под всякаква критика. Едва ли всички са толкова смотани, със сигурност има и опитни бойци, но има и много паплач, която е трудно управляема и може повече да навреди, отколкото да е от полза.
Comment
-
Отказаха се.Thorn написа Виж мнениеНедисциплинирана сбирщина. Ако наистина превземат Фалуджа, ще се изненадам.
Comment
-
Не са се отказали,просто са спрели офанзивата за да може цивилното население,около 50000 души да напуснат Фалуджа преди началото на сраженията за града.
http://kurdistan.ru/2016/06/02/news-...Falludzhu.html - Ето линк.
Comment

Comment