Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За ценностните нагласи на българите, днес...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Абе пичове кви ценности у средностатистическия българин търсите? И как се степенуват ако ги има?
    Научихме се да не работиме да не носиме отговорности, се друг да ни свърши работата, за какви ценности иде реч? Че за теа момчета които умряха в Ирак чух какво ли не теа дни - че отишли за пари за незнам си кво. :evil: А тея където плюят защо те не отидоха? Ама така и май е по-лесно,нали? Е къде са ценностите тогава?
    Състраданието е слабост...

Comment

Браво фон Цеков :tup: :tup: :tup: :tup:
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Originally posted by "фон Цеков"

Че за теа момчета които умряха в Ирак чух какво ли не теа дни - че отишли за пари за незнам си кво.
        Originally posted by "не помня кой"

ами за пари ще отидат, за какво друго - да освобождават братския иракски народ ли?
        и беше прав. познавам няколко от тях (които служат в Белене). За парите отидоха, то си се знае, не е като да е имало каквато и да е друга причина. Така е, когато жените на повечето са шивачки и вземат по 120 лева...

Comment

Originally posted by "фон Цеков"

Абе пичове кви ценности у средностатистическия българин търсите? И как се степенуват ако ги има?
          Научихме се да не работиме да не носиме отговорности, се друг да ни свърши работата, за какви ценности иде реч? Че за теа момчета които умряха в Ирак чух какво ли не теа дни - че отишли за пари за незнам си кво. :evil: А тея където плюят защо те не отидоха? Ама така и май е по-лесно,нали? Е къде са ценностите тогава?
          Думи на място!
          scharfschutze ®

Comment

Обесних в темата за Кербала за парите и "наемниците"

1. Добре хората, които са отишли само заради парите постъпката им е:

а) добра
            б) лоша
            в) нормална

2. Полицаите например жадни за пари "наемници" ли са ?

3. Каква е разликата между Полицай, лекар, учител или каквато и да е друга професия ?
            Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Originally posted by "Michael Wittmann"

Аз ли да съм балъка аз ли? :o
              Аз защо не? Балъците, балъците, те да са живи
              а тук ситуацията е точно те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя...
              а по въпроса за Кербала, гледах вчера шефа на военноисторическия музей (нали такава му беше длъжността на човека, с най-невероятните мустаци в България ), който обясняваше в интервю, че тези момчета са войници, те знаят какво е дълг, какво е доблест и подчерта, че не очаква другите да го разберат за какво говори. и беше прав, аз не го разбрах, но като гледам и доста други хора не са го разбрали, което е жалко :roll:
              Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
              каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
              каквито са мислите ти,такива са делата ти,
              каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.

Comment

3. Каква е разликата между Полицай, лекар, учител или каквато и да е друга професия ?
                Учудвам се, че не знаеш.
                "If elections changed anything, they would be forbidden" ~ Kurt Tucholsky

Comment

Военните са странни хора. Цял живот се подготвят за нещо, което се надяват да не се случи. И ако имат повече късмет, не се и случва. И от цялата работа има косвената полза, че евентуално някой се е изплашил и не е нападнал държавата...
                  Не че са излишни, де... Но не разбирам хората, които се хващат с тази професия.
                  А пък човек, който сам се бута във война... Явно компютърните игри не стигат.
                  Като няма хляб, да ядем пасти!

Comment

Обесних в темата за Кербала за парите и "наемниците"

1. Добре хората, които са отишли само заради парите постъпката им е:

а) добра
                    б) лоша
                    в) нормална
                    в.) струва ми се, че е ясно. Професионалния войник е винаги в някаква степен и наемник - първо, защото кажи-речи всяка работа в днешно време си е наемен труд и второ, защото той получава пари, залагайки живота си. Вярно, не е съвем истински наемник, защото се предполага, че се бие за каузата на държавата и народа си. В случая с Ирак обаче не съм толкова сигурен в това.

2. Полицаите например жадни за пари "наемници" ли са ?

Тука коментара е простичък - от тези хора никой не залага живота си за пари. Друг е въпросът, коя професия какво означава и как се цени. За мен най-важна измежду тях е тази на учителя, но ...
                    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                    Проект 22.06.1941 г.
                    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
                    X