Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Египетско скарабейче в Смолянският музей

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако изобщо можем да говорим за писменост.
    sigpic

Comment

Защо да не можем?
      Писмеността е представянето на един език в писмена форма (текстово) чрез използването на букви, цифри, думи и изречения, записани върху някакъв физически носител (например хартия, текстил и др.), чрез които се предава информация. Системата от знаци или символи, както и правилата за тяхното използване е позната като писмена система.
      .....
      Понякога както при шумерската писменост, тя е съставена от пиктограми (рисунки за всяко понятие). Използването ѝ е трудно, защото се изисква умение за рисуване и трябва да се запомнят много знаци. Постепенно рисунката се развива в знак. Както и рисунките, знаците са много на брой, но поне изписването им става по-лесно.

Мисля че отговаря на критериите!

Comment

Зарче, докато не представиш фактури потвърждаващи търговския обмен на траките с египтяните или поне данъчната декларация на тракийския търговец на дървесина, теорията ти не издържа на критика. Всъщност някои от нашите уважавани съфорумници вече те окуражиха да не приемаш нещата много навътре, а да си смела в търсенето на аргументи.
        Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

Гюстав Льо Бон

Comment

Намесвам се за първи път във вашата дискусия. Видях скоро в часна колекция съд от планински кристал с два скарабея от двете страни и златно капаче с форма на цвете отфилигран. Също така две златни обеци с форма на скарабеи. По всяка вероятност находката е от Балканите.Не мога точно да датирам артефактите но явно има обмен на предмети от раьона на древен Египет.
          Last edited by gollum; 21-10-2011, 09:54.

Comment

Ето още нещо, в крак с ... темата:
            Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията. Учени твърдят, че тези земи са били обитавани от една високо...

sigpic

Comment

Нови открития доказват нещо наистина сензационно: Балканите са люлката на цивилизацията. Учени твърдят, че тези земи са били обитавани от една високо развита култура, която е много по-стара от месопотамските цивилизации.
              Хубава новина!

Ето още две интересни статии за тази древна цивилизация!!!
              http://trakite.info/drevni-civilizac...a/hotnica.htmlhttp://trakite.info/drevni-civilizac...ia/dabene.html

Разказ за златните находки и керамични съдове открити в с. Дъбене и в с. Хотница.

Comment

[QUOTE=zahar4e;282161]Колко задружни сте в отхвърлянето на всяка по-нестандартна и смела теория, макар и подкрепена с откритието на нови и нови находки!

Не ме разбирайте погрешно, на мен тук ми харесва и научавам много нови неща, но не мога и да не си кажа мнението.
                Отричате, отхвърляте с лека ръка, но защо нищо не предлагате!? Поставяте логиката в култ, но забравяте да сглобите парченцата от пъзела, не се доверявате на учени облечени в слава - но така и не любопитствате какво ли бихме да извлечем от "актуалните" артефакти.

Ще ми отговорите ли защо този ценен свещен египетски амулет е бил заровен от траките преди 4 000 години в т.нар. могила кенотаф, където са били полагани вещи от бита, както и култови предмети. Такъв тип могили се свързвали с представите на древните траки за света, с вярата им в задгробния живот и безсмъртието на душата и не заемат ли твърде важно място в историята на древните ни предци за да попадне там някой случаен предмет??[/QUOT

Едно време съм ходил на не съвсем законни разкопки на такива могили в Родопите-намирали сме и други неща,за които са ни казвали,че са египетски.За съжаление всичко е продадено,а снимките са много зле,тогава още свързвахме камера към телефона...

Comment

Working...
                X