Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уникално - античен римски "швейцарски" нож
Collapse
X
-
Всъщност не е чак толкова уникално, защото има още няколко подобни находки, една от които дори произхожда от територията на България (с. Люблен). Но е впечатляващоA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
-
Guy de Mont Ferrand написа Виж мнениеВсъщност не е чак толкова уникално, защото има още няколко подобни находки, една от които дори произхожда от територията на България (с. Люблен). Но е впечатляващоКолко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
-
Навремето се възхищавах от "безопасна игла", служеща вероятно за закрепване на някакви коланни части от оборудването на римски легионер - показваше ми го един приятел "колекционер". Имаше изящна форма на бръмбар ( Скарабей?). Направи ми неотразимо впечатление спиралната бронзова пружина - направо паднах, никога не съм предполагал че са имали технология за производство на тел/жица с диаметър около 2мм! Някъде дали има снимки на такова чудо?"...7. Пациентите във форумите трябва да се съобразяват с условието, че тук не е място за интелектуални изяви от типа на философски монолози, това е лечебно заведение." - Правила за форуми
Comment
Comment