Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антични монети

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Здравейте на всички!!!
    Натъкнах се на една чаша за която незнам нищо освен че е от Германия 45гр..Имам подозрения че е чаша за причастия.
    Ако знае някои повече да пи6е!
    интересувам се съ6то за цената и.?

Last edited by kolekcioner; 15-03-2008, 00:57.

Comment

Баварска халба според мен. И не е много стара.

Comment

Снимките са на много лош фокус. Ако ги пуснеш в свястно качество може би ще ти кажа нещо повече за монетите или поне за част от тях. Едната ми прилича на Арександър Велики /както по-горе са ти казали/, друга - на Лизимах, друга - на римска републиканска, друга- на императорски денар или антониан, и друга - на фолис. Но в това качество - само толкова, може и да греша.
        Колкото до това, как да ги познаеш, дали са оригинални - единствената възможност е да се видят "на живо" от човек, който разбира. Можеш да питаш в някой нумизматичен клуб, но не се знае дали няма да попаднеш на някой недобросъвестен, който да те излъже, че да ти купи монетите "без пари". Да идеш в музея да питаш, там ще знаят, но има опастност да ти ги вземат - поне така са ми казвали.
        А на пазара, където си видял една от подобните на твоите монети, вероятността да е копие е 99,9999%, без значение, колко ще се кълне продавачът, че е оригинал.
        чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
        /Из Конституцията на Република България/

Comment

помогнете да установя какво точно е това.монета или нещо друго ? досега не съм срещал нещо подобно.

Comment

интерсна е имам някакви предположения,които възникнаха след като я завартях 2 надясно но е и важно от какъв материал е,какъв грамаж и размери.

Comment

Здравейте. Преди няколко дни в къщата на прадядо ми намерих тези двете. Някой ще ми помогне ли да установя какви са (ако са въобще монети...):

Малката монета е двойно по-голяма от монета от левче. Ще съм много благодарен ако ми кажете какви са тези неща

А ето и още нещо което бях намерил (но не при монетите отгоре):

Какво е то?

Comment

Едното май е турски медальон (или монета) от края на 19 век, а другото- германски пфениг може би от същия период, сечен в Нюрнберг и преправен на медальон. Предметът ми прилича на матрица...

ПП: Всъщност пфенигът е австрийски, щото мъжкият профил е на император Франц Йосиф (същия от "Швейк" )
                A strong toun Rodez hit is,
                The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Мерси за отговора

Comment

Междодругото тези монетки се продават. Ако някой ги иска да пише

Comment

Working...
                    X