Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Антични монети

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ako vi xaresvat zagada4nite moneti i tiaxnoto razgadavane ,imam oste takiva nerazgadani,ste gi pysna i tiax tyka.

Comment

Учтиво моля да пишеш на кирилица.
      Всъщност е задължително.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

psaxtiris написа
        Ako vi xaresvat zagada4nite moneti i tiaxnoto razgadavane ,imam oste takiva nerazgadani,ste gi pysna i tiax tyka.
        Ами давай ги - това си е предизвикателство. Току виж, че за света се открие някоя много ценна, непозната до сега монета. Сериозно, ще е интересно...
        чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
        /Из Конституцията на Република България/

Comment

Знаете ли нещо за тази монета ? Интересувам се предимно от руните изписани на нея - дали знаете и други такива монети? Благодаря предварително.

Не можах да закача гербовата страна и я пускам отделно
          Last edited by ; 06-08-2007, 12:14. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Здравейте !!!
            сайта е исключително хубав поздрави на админите !!!
            искам да получа информация за една монета:
            За първи пат се натаквам на такава монета и незнам нищо за нея.

Comment

колко струват?

искам да попитам също, каква е цената на тези турски монети, питам защото не събирам турски монети и смятам да ги продам.

Comment

Монети

Интересувам се дали някои може да предостави информация как вървят цените на българските сребърни монети от Третото българско царство на международните пазари (аукциони)? Имам предвид че цените в e-bay не са много представителни, а отдавна не съм попадал на специализирана литература от проведени търгове! От близо половин година се наблюдава тенденция монетите от талеров тип на Ал. Батенберг и Фердинанд с номинал 5 лева да достигат стойности от по 20-25 лв. във fine качество, което е сериозно увеличение в сравнение с 2006 г., а за емисия 1884 г. да не говорим-тя почти изчезна от пазара! Дори 100 левките проба .500 на цар Борис започнаха да се изкупуват масово при средна цена от 10 лв. за бройка! Интересувам се също дали някои знае за каква сума може да се закупи монета с номинал 50 стотинки година 1916 (най-рядката емисия, претопени монети)? За последно съм виждал такава преди 3 години и струваше 40 лв., предполагам че сега увеличението е двойно! (ако разбира се е оригинална, голяма част от предлаганите такива са всъщност от емисия 1913 г., с преправени цифри на 1916 г.!)

Comment

Монета ли е

Може това изобщо да няма нищо общо с монета а просто да е нещо като талисман,какво е мнението ви

Comment

нищо,не разбирам от нумизматика,намерих една монета сребърна или медна с едно пейзашче слънчеви лъчи,звезди и парче земя,има натпис,който се чете "cernek",някой виждал ли е нещо подобно

Comment

psaxtiris написа
                      Може това изобщо да няма нищо общо с монета а просто да е нещо като талисман,какво е мнението ви
                      Прилича на ранна турска монета???....Да не си намерил някое турско съкровище... :-))))
                      чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
                      /Из Конституцията на Република България/

Comment

На една приятелка и подариха колекция от монети и като я разглеждах намерих тези, които са ми непознати.
                        Малко ме е яд, че има много богата колекция която не се е трудила въобще, за която не се интересува особено, но не би я подарила, защото си мисли, че може да изкара пари от тях.
                        Е от някои може.

Comment

Някои монети се повтарят, че снимките са в ужасно състояние.

Comment

Мисля, че лицето в профил е на Александър Македонски. Ако са оригинални, тези сребърни драхми наистина струват доста.
                            A strong toun Rodez hit is,
                            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Като че ли наистина са на Александър ²²² (ако са оригинални и ако качеството на снимките не ме заблуждава).
                              Ето за сравнение тетрадрахма и статер на същия владетел:

Тетрадрахма - 1 и 2 прикачени картинки
                              Статер - 3 и 4 прикачени картинки
                              Last edited by Sulla; 01-03-2008, 20:50.

Comment

Моят втори пост снимка 2 е една и съща с снимка 2 от поста на Сула, демек монетите са едни и същи. Не мога да ви кажа дали са оригинали, не зная как да разбера.
                                А снимките 2 и 3 от първи пост ужасно приличат на снимка 1 от поста на Сула. Имам предвид човека, не самата монета.

Сега като ми казвате, че струват доста започвам ужасно да съжелявам, че днес на пазара при Александър Невски видях подобна на пуснатите от мен монети и не я купих.
                                Но от този пазар дали е възможно да е оригинална? :sm186:

Comment

Working...
                                X