Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марий и Сула

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Марий и Сула

Можете ли да ми кажете нещо повече или да ме насочите към информация за Гай Марий и Луций Корнелий Сула и войните, които са водили. Имам информация, но е много малко.

Discover expert home plant care tips, from watering and lighting to pest control and disease prevention. Learn how to keep your houseplants healthy and thriving!

THE LABARUM

sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
    ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
    ,sevogorob eht erew ysmim llA
    .ebargtuo shtar emom eht dnA

Бе сгладне и честлинните комбурси
    тарляха се и сврецваха във плите;
    съвсем окласни бяха тук щурпите
    и отма равапсатваха прасурси.

Comment

Благодаря, byzantiner.

Comment

Според мен би могъл да намериш необходимата ти информация в "Сравнителни Животоописания" на Плутарх. Той е писал и за двамата. Предполагам Животоописанията ги има издадени в България. Иначе в интернет ги има на английски в сайта на прект "Гутенберг" - http://www.gutenberg.org/files/14114...-h/14114-h.htm

С уважение,
        Иво Станоев - Сеул
        "Никой народ не е бил победен в собствените си учебници" - Will Durant - американски историк и философ

Comment

има ги на български нещата на плутарх само че преведени като "успоредни животописи" )
          иначе момзен май също ги е отбелязал в "римска история", но ме мързи да видя. абе като го интересуват - да си поръча от нета книгата на момзен и готово.

Comment

Working...
          X