Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Открих ...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Открих ...

Вчера докато бях на село при баба ми тя предложи да ходим до нивата и да видим дали добре е изорана и докато си ходех се натъкнах на това:

въпроса ми е някой има ли предложение колко са стари
    http://trakite.free.bg
    =VNVV=Fly_Frog

Най-добре се консултирай с някой музеен работник в археологически музей. Тази твоя находка би заинтригувала археолозите. По принцип трябва да се направи изследване, което включва и въглероден анализ.

Доколкото можах да видя това е керамика или по-точно останки от керамични съдове. Всеки случай наистина ти трябва консултация с археолог или реставратор. Само те биха ти помогнали. Успех!
    Last edited by emi73; 02-04-2006, 19:51. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Няма кой да плати въглероден анализ - той се прави в чужбина. Освен това не се прави за керамика, а за органични материали.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

aao написа
        въпроса ми е някой има ли предложение колко са стари
        Aз не съм археолог, обаче мога та ти кажа, че първите две не са римски или гръцки. Според мен последната е най-нова, тъй като само на нея са запазени цветовете най-добре. Присъединявам към съвета на emi73 трябва да се разходиш до Археологическия музей( В НИМ също става даже можеш да видиш съкровищата ) и да провериш.

Comment

Прилича на късен енеолит или бронз

Comment

Working...
          X