Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Произхода на бронзовата броня

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Желязно писмо от хетите до фараоните не може да е било от 2500 г. В.С. Просто тогава не е имало хети.

Доколкото си спомням епизодът се свързваше или с Аменхотеп III или с Рамзес II, които са живели приблизително хиляда години по-късно.

Хиляда години са нищо работа, нали? Малко повече, отколкото от нас до Кръстоносните походи.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

mellisa написа
      Всъщност не са 1000, а 1200.
      И първото желязо в египет е намерено в гробницата на Тутанкамон. Даже е световно известно след фразата на Карнавън (ако не се лъжа), че е ирония на съдбата в гробница, претъпкана със злато най-ценното да е парче желязо
      Как си mellisa?

Comment

с рамзес 2 се свързва една много голяма битка,в която той е разбит от хетите. и явно не си спомняш добре щото ги е имало. всъщност първото желязо е обработвано в Анатолия.

което какво общо има с темата? В цялата област на Израел, Сирия Палестина и Египет желязото се среща под формата рпедмети с висока стойност още от КБЕ, тук е и най-ранния преход от РЖЕ в КБЕ. Сведения за това има даже в Библията.
        Last edited by chewbaca; 21-09-2005, 12:58. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        allah e velik :nworthy: :nworthy:

Comment

[QUOTE=mellisa]Сериозно те съветвам да отвориш една книга за периода и да спреш да пишеш глупости. QUOTE]
          Напълно подкрепям дамата. Темата беше за броните. Отклонявате се къде ли не. пишете за тях, давайте картинки, мнения. Какво общо има с Вторият Рамзес и хетите? Не пишем история на Древен Египет.

mellisa написа
          Всъщност не са 1000, а 1300.
          И първото желязо в египет е намерено в гробницата на Тутанкамон. Даже е световно известно след фразата на Карнавън (ако не се лъжа), че е ирония на съдбата в гробница, претъпкана със злато най-ценното да е парче желязо
          ЕДНО ОПРОВЕРЖЕНИЕ :
          chewbaca е направил грешка и ме е въвлякал в грях. Това за хетите и железният трон не съм го писъл аз, Мellisa, провери нагоре и ще видиш, че не е мое творение.
          Last edited by gladiator; 21-09-2005, 13:49. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

[QUOTE=mellisa]
            gladiator написа

Аз го потърсих и понеже не видях да е написано от теб реших, че си направил промени, докато междувременно chewbaca те е цитирал. Макар да се усъмних ти да си написал подобно нещо...
            Та темата мадаб беше за броните!!!
            Долу хетите!!!

Comment

ами аз сериозно отворих една книга - първата която ми попадна в нас (мързиме и не ми се рови по статии) за хетите. "Хетите" от Изабел Клок-Фонтаний, издателска къща "Одри", София 2001 г. Та там пише (стр 6) Глава I - Протохетски период в Анатолия - от VII хил. до около 2500 г. пр. Хр. От около 2500 пр. Хр. до 2000 пр. Хр. новодошлото индоевропейско население асимилира автохтонното население в Анатолия. През 2000 г. пр. Хр. в архивите на Асирийските търговци от Ганиш почти всички имена на местни жители са хетски и една малка част лувитски (стр. 7) - е ся видяли кой говори глупости за хетите. и да събитията се развиват в Средния бронз и да в Трето хилядолетие сме.

За железното писмо треа да поровя, но си права че мпоже и да съм сгрешил, ше проверя като се върна в СФ.
              Ето един друг хетски извор за ранни предмети от желязо - Възванието на Анита датирано в 17 в пр. Хр. "Когато тръгнах на поход [....], човекът от Пурушханда ми донесе дарове [....]: дариме с железен трон и железен скиптър....." - същата книга стр 11. тия работи за пирамидите и све няма да ги коментирам щото ти ги набърка, нито съм казвал нещо за строежа нито съм коментирал желязото в египет. но ако много държиш ше ровна и за тва.
              Last edited by chewbaca; 21-09-2005, 15:28.

Comment

[QUOTE=gladiator]
                mellisa написа
                Та темата мадам беше за броните!!!
                Долу хетите!!!

Comment

ти си много интересен - ми тя темата за ПРОИЗХОДА на бронзовата броня е изчерпана още с първия пост. а за хетите и джелезото глей къв спор се вихри. къв ти е проблема?

Comment

А има ли някакви изследвания правени върху тези железни доспехи и ако има може ли да сложите някаква снимка на микроструктурата?
                    Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

chewbaca написа
                      ти си много интересен - ми тя темата за ПРОИЗХОДА на бронзовата броня е изчерпана още с първия пост. а за хетите и джелезото глей къв спор се вихри. къв ти е проблема?
                      Явно дамата те прави смешен. Не е само до спора, то тогава да пишем защо дядо Боже напоследък пуска толкова дъжд.

Comment

и от къде черпиш тая информация за всичките му там преселвания?

явно тебе никой за нищо не те пита, трай си.
                        Last edited by chewbaca; 21-09-2005, 17:33. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Hans Delbruck написа
                          А има ли някакви изследвания правени върху тези железни доспехи и ако има може ли да сложите някаква снимка на микроструктурата?
                          не съм виждал Професоре, питай Мелиса тя е спец по Вергина.

Comment

все ше се намери някой дето е изял енциклопедиите. добре, ше ходя да се дообразувам.

Comment

chewbaca написа
                              все ше се намери някой дето е изял енциклопедиите. добре, ше ходя да се дообразувам.
                              И незабравяй да си смениш подписа на "Мелиса е ВЕЛИКА :nworthy: :nworthy: ".
                              Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

чета и виждам,че май не съм от тази планета...желязото го стопихме на 900градуса...може,ама някъде на уран или луната... :lol: :lol: :lol:
                                останалите глупости просто не си заслужава да се четат....

Comment

Working...
                                X