,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Александрийската библиотека
Collapse
X
-
Според мен величието на Аликсандийската библиотека е преувеличено от по-късни автори. Сигурно е била доста по-малко, което пак да е било много за онези времена.... но определено реконструкците представени от Мелиса, в никакъв случай не са могли да бъдат реални за онзи период.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Гост
Абе като гледам развалините, защо да не е реална възстановката на Мелиса?
Ние древността и въобще старите времена много ги подценяваме. Като се замисли човек, историята няма точно линеен ход, откъм прогрес. Древният свят, не само известните Рим, Египет и Гърция, ами и сума ти друго народи, е бил пълно с много живот в съвременния смисъл на думата място, вкл. и откъм библиотеките.
Comment
-
Гост
Александрийската библиотека ще е била доста богата и заради климата на Египет. Спецефичния климът не разрушава папирусите, а и другите ръкописи. Благодарение на това е могло да се стигне до "натрупване" на ръкиписи, докато да речем в Европа освен от всичко друго, те страдат и от неблагоприятния климат. Иначе не всички ръкописи са били големи, колкото глава; някои са били доста кратки, но все пак бройка (и понякога с важно съдържание).
Comment
-
mellisa написа...[/IMG]
Ако е така, кои са тези книги и какво се говори за тях?
Опитвам се да свържа няккви лични съмнежи с по-късно изникналите знания и търсене на философския камък от алхимиците. Чудя се обаче защо...
[QUOTE=mellisa]
"Имало едно време една царица...нали така се разказват легендите? Красива, богата, образована, амбициозна и надарена с голям интелект..."[/I]
Това е цитат от една книга от един от предпочитаните ми съвременни автори, Амин Маалуф.
QUOTE]
Tва леко ме заинтригува. Какво друго е писъл батти Амин, освен "Les Croisades vieux pour les Arabes"?Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Erich Von Manstein написаОт последния албум на Мейдън. Добре ми пасва с Братя Грим.
Но не знаех, че и към Катарите имат отношение. Мисълта ми е, че пак правя българската връзка - Катарите нали все пак се падат клон на Богомилите.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Sir Gray написа Виж мнениеБраво! Супер яко
Което ме подсеща за репликата на Елизабет Тейлър към Цезар в "Клеопатра" по случай запалването на Библиотеката: "How you dare destroy even a single human thought?!"
Плутарх обвинява Цезар, че е унищожил Александрийската библиотека; Амиан Марцелин съобщава, че са изгорели седемстотин хиляди книги.
Comment
Comment