VladDracul написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко за виното
Collapse
X
-
-
подпоручикъ-летецъ написаАми да, оказва се че сме съпартийци :rock: ПАРТИЯТА ЗА УМЕРЕН ПРОГРЕС В РАМКИТЕ НА ЗАКОНА - ОБНОВЕНА ( БИРЕНА ПАРТИЯ ). Аз членувам във следните партийни фракции - зимъска - ТЪМНО СТОЛИЧНО :fire: Лято - ЗАГОРКА :fire: :fire: :fire: ( от солидарност към Загорка за съдебното преследване на което е изложена ); както и във фракцията - ТВЪРДИ ГОРИВА - УИСКИ и КОНЯК :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire: :fire:
Имаш една бира от мен...."Нима, Създателю,
съм искал от пръстта човек да ме изваеш,
мигар аз самият съм те молил
от мрака да ме извлечеш?"
Comment
-
Аз обичам всичко ама вече не пия...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Едно лирично бирено отклонение:
Преди много-много години / началото на 90 - те години на миналия век; чудно ми е колко ли колеги - съфорумци са били родени тогава ? / с един приятел почиваме в Балчик. Летен юлски ранен следобед. Горещо е като в преизподнята.Всяка жива твар се е прислонила на сянка. Само ние двамата, уморени от жегата като пребити улични псета се влачим из града. Асфалта буквално прогаря петите ни. Нажеженият въздух стои неподвижно над земята. В един момент усещаме как из въздуха се носи аромата на печена риба. Краката сами ни заведоха в едно малко китно кръчме, подобно на испанска хасиента с поетичното име "Каваците", сгушено под огромната сянка на два големи кавака на брега на морето. В двора на кръчмето - зидана пещ, нажежена до огненочервено, а върху пещта - нахвърляни еееееееей такива големи попчета, сутринта още шавали из водата, изчистени, от чиито порнати коремчета се стичат тънки струйки сок, които тутакси загарят и на черни талази се устремяват към небето и изпълват въздуха с невероятен аромат.Бялото крехко месце добива златисторъждив оттенък. Така приготвените пред очите ни попчета се сервират в тройка, гарнирани с хрупкави пържени картофки и филия мек, бял като моминска гръб хляб. И към всичко това - голяма халба бира, изпотена, ледено студена. Настанихме се под сянката на каваците на една маса току до морския бряг при подходящи на нашата възраст две чехкини, които бяха очаровани от нашето присъствие. Сложих един залък, подпрях го със солидна глътка бира, устремих взор към онази незрима черта, където неподвижните синьоизумрудени води на морето докасват до небето, хвърлих поглед на нашите компаньонки и си казах: КАКВО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕК ЗА ДА БЪДЕ ЩАСТЛИВ ? МОРЕ, ЧЕХКИНЯ И БИРА
Comment
-
Чехкиня е силно казано.Приятно изглеждаща дама със съмнителни умствени способности с тяло на древногръцка богиня ще свърши по добра работа.При тази ситуация морето може и да отпадне а може и "дамата" и да остане морето важното е пиво да се лее....Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
подпоручикъ-летецъ написаС риск някоя феминистка да ми се разсърди ще кажа:
Какво му трябва на ЧОВЕК за да бъде щастлив ?
Море, ЖЕНА и Бира
Защото както е казано в Корана : Без ЖЕНА ЧОВЕК е една нелепа шега :sm100:Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Parabellum написаАбе незнам ама днес четох в Гювеча, че нашите намерили край гробницата на Орфей непознат сорт лоза, който уж датирал от 3000 години-веднага този сорт лоза бил наречен "Сълзата на Орфей".Странното в случаят било, че около гробницата в радиус на доста километри нямало и помен от лозови насаждения.
Някой нещо друго да е чувал по този въпрос?Can't talk! Got to Shoot!
Comment
Comment