Идеята е перфектна, остава само римски легион да спретнем.:-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от римска възстановка
Collapse
X
-
Дааа, един легион статисти ще излезе бая златни сестерции... Затова може и с половин кохорта - куци, кьорави и сакати римофили и римофоби от форумите! Въпроса е да се изкара разрешение от общината и да се организира контакта между хората. Оръжието и екипировката така като чета тук не са проблем. За тая цел обаче трябва силна фигура или звено, постоянни контакти и сериозност, щото всеки луд тук, включително и аз, е с коронния си номер, искане и въображение...!
Казах!
SALVE LVCRVMКолко бързо изчезва всичко — и самите тела във вселената и споменът за тях във вечността. Каква е природата на всичко сетивно и особено на онова, което ни примамва с удоволствие, плаши с мъка или заслепява тщеславието на хората с празната си външност. Колко евтино, презряно, нечисто и изложено на гибел е то в оценката на умствената способност.
МАРК АВРЕЛИЙ, "Към себе си", II, 12
Comment
-
И аз съм много навита /подразбира се, че съм жена и дано това не разочарова мъжката публика тук/ на идеята. Мога да помогна с различни работи за органицацията - примерно: ако искате да имате оригинални фибули-ще се намерят/ще трябва да се пооправят малко, но не е трудно/; ако ще играете на alea или tabula, така както са играли навремето римляните - мога да направя страхотни "дъски за игра" с автентични надписи /аз имам такава/; ако на легиона му се хапват манджички по оригинални рецепти от Апиций - насреща съм /между другото са доста вкусни, но в тоя случай ще трябва да осигурим и роб-помощник ;-)/ .... И аз съм си направила различни римски нещица - пр. "златен" лавров венец и др., така че, само кажете кога започваме...Last edited by LiquamenA; 17-01-2007, 00:55.чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
/Из Конституцията на Република България/
Comment
-
LiquamenA написаИ аз съм много навита /подразбира се, че съм жена и дано това не разочарова мъжката публика тук/ на идеята. Мога да помогна с различни работи за органицацията - примерно: ако искате да имате оригинални фибули-ще се намерят/ще трябва да се пооправят малко, но не е трудно/; ако ще играете на alea или tabula, така както са играли навремето римляните - мога да направя страхотни "дъски за игра" с автентични надписи /аз имам такава/; ако на легиона му се хапват манджички по оригинални рецепти от Апиций - насреща съм /между другото са доста вкусни, но в тоя случай ще трябва да осигурим и роб-помощник ;-)/ .... И аз съм си направила различни римски нещица - пр. "златен" лавров венец и др., така че, само кажете кога започваме...
Колкото до манджите - ето сайт с автентични рецепти от древноримската кухня:
http://users.forthnet.gr/ath/vasard/uk1.htmlsigpic
Comment
-
Last roman написаГледам и фен на сериала Roma си имаме.
Колкото до манджите - ето сайт с автентични рецепти от древноримската кухня:
http://users.forthnet.gr/ath/vasard/uk1.html
Колкото до Апиций - човек не бива да се доверява на разни "менте рецепти", публикувани в американски сайтове /не че имам нещо против тях :-))) /, в които същите са итерпретирани с произволни пропорции, ведно с добавени и/или заместени продукти. Според мен, най-добре е рецептите да видят от оригиталния текст /публикуван е в интернет на латински и английски/ и да се експериментира - обикновенно се познава кога експеримента е успешен.чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
Comment
-
Хе-хе!!Гледай ти,колко мераклии за антична възстановка се навъдилиКакто писа Парабелум,заповядайте и ще я обсъдим.Вие ще сте цивилизованите римляни,а ния(с Дядо Благо и т.н.) "Пияни варвари".Пияни,щото иначе ще загубите битката
)).Приемаме и поръчки за защитно и нападателно въоръжение.А,и се обаждайте овреме,че после да не се сърдите,че сте на опашката
Айде да ви видим :twisted: !!Пази ме,Боже,от приятели,от враговете сам ще се пазя!
http://ivan-rendakov.blogspot.com/
Comment
-
"Рим" досега е най-исторически издържания филм за древноримската епоха - и наистина най много ме радва че декорите на се вездесъщия Златен век на Октавиан - факт е че преди Август да се заеме с преустройствата на централната част на Рим и неговото омраморяване и позлатяване, това е било една голяма септична ямаДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Да имам забележка относно екипировката - на моменти се мяркаха легионери с типичните правоъгълни щитове от 1 век.
Иначе сериалът наистина е много добре издържан - показали са истинското лице на Рим.
Сега вече почва и сезон 2. Може да си изтеглите първата серия от торентите.
ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
гаден пухчо написаХе-хе!!Гледай ти,колко мераклии за антична възстановка се навъдилиКакто писа Парабелум,заповядайте и ще я обсъдим.Вие ще сте цивилизованите римляни,а ния(с Дядо Благо и т.н.) "Пияни варвари".Пияни,щото иначе ще загубите битката
)).Приемаме и поръчки за защитно и нападателно въоръжение.А,и се обаждайте овреме,че после да не се сърдите,че сте на опашката
Айде да ви видим :twisted: !!
княз Крылов написанаистина най много ме радва че декорите на се вездесъщия Златен век на Октавиан - факт е че преди Август да се заеме с преустройствата на централната част на Рим и неговото омраморяване и позлатяване, това е било една голяма септична ямаsigpic
Comment
-
Да ви питам - ще правим ли организация /нещо като легион имам предвид/, щото ако ще се прави сега му е времето? Като правно-техническа форма би следвало да е Сдружение с нестопанска цел в частна полза. Ако има мераклии - цялата подготовка на документите и регистрацията е безплатно от мен /но ако седалището е в Пловдив/, щото другаде си има други тертипи. Казвайте, ако има желаещи, щото аз след месец ще си действам сама /и с още няколко навити субекта по въпроса/. Наумила съм си нещо по въпроса, тъй да се каже, пък и вече сърце не трае.... И не, че вие ще си окачите черно за това, ама мен ще ме е яд много, защото тук има наистина хора които си струват, които знаят страшно много, обичат Рим ...изобщо такива каквито трябва да бъдат! Ами това е от мен - ваша е думата.....
чл. 39 /1/ Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин...
Comment
-
винаги съм се дразнил на прибързани неща. добре - организация с идеална цел - с каква идеална цел, какъв предмет на дейност, какъв източник на средства. незнам дали знаете но дори и фиктивна организация има нужда от постоянно наливане на средства, а активна в която се вливат и изливат пари има нужда от спомагателен персонал - като поне счетоводител например.
и след това - защо е нужно на подобна организация да бъде регистрирана ?Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Най-лесно е да се регистрира сдружение, но правилно пита Княза, защо?
Разходите по сдружението са около 100лв. сума смешна и незаслужаваща внимание. Въпросът опира до доспехите и оръжията, по темата имаше много постове чийто автори са наясно кое колко струва да го напишат и тогава да се почва с организацията.
П.П. Не се сещам откъде наистина ще дойдат пари ако не от самите нас ентусиастите, Не вярвам в Културното ведомство да дадат и един пробит лев/долар за тази инициатива."...а крилете биват всякакви-каза враната..."
Comment
Comment