Ако имаме разузнавачи на място - имам една малка молба, може ли да снимате в детайли вертикалните пускови на Щил в детайли? Ако може и останалата част от въоръжението и системите за самоотбрана (включително тези за примамки) + радарите за подсветка на целите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Китайската военна фрегата идва и във Варна - 5-7 август!
Collapse
X
-
albireo написа Виж мнениеА точно това пътуване според мен беше за да почете засилването на китайско-украинските отношения.
Comment
-
Договора е за производство на 2 бр в Украина, а другите два ще се правят в Китай под надзора на украински специалисти. Това ме кара да мисля, че идеята е да се усвоят съответните технологии, а после сигурно ще ги интегрират по своя си маниер в други изделия. Не вярвам да пуснат голяма серия Зубри, понеже не се събират в 071. Впрочем, опитали са се преди това да сключат тоя договор с Русия, но руснаците са ги отсвирили, затова са минали на украинския вариант.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеАко имаме разузнавачи на място - имам една малка молба, може ли да снимате в детайли вертикалните пускови на Щил в детайли? Ако може и останалата част от въоръжението и системите за самоотбрана (включително тези за примамки) + радарите за подсветка на целите.
Comment
-
Пилот написа Виж мнение+ радарите за подсветка на целите.
Изглежда, че осветяват с леко модифициран Орех, май тяхно производство:
За сравнение INS Delhi:
Струва ми се, че на 054А са четири китайски Ореха, а в Уикипедия са омацали нещата.
Comment
-
Мда, объркали са кодовете. С тая китайска секретност трудно се влиза в час.
Значи от дясно на ляво МР-90 Орех (неизвестен китайски код), Type 347G артилерийски, горе на мачтата е Type 382 (уж само приличал на Фрегат, но нямал нищо общо), под него неизвестен цилиндър, под него някаква електро-оптика, под нея пак неизвестен цилиндър?
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЗначи от дясно на ляво МР-90 Орех (неизвестен китайски код), Type 347G артилерийски, горе на мачтата е Type 382 (уж само приличал на Фрегат, но нямал нищо общо), под него неизвестен цилиндър, под него някаква електро-оптика, под нея пак неизвестен цилиндър?
А относно "фрегат". Според мен това си е китайско. Било е изкопирано от фрегат достатъчно отдавна, а от тогава китайците са минали през не един технологичен скок и въпросният радар е еволюирал до степен, където определено можем да го наречем китайски.
Comment
-
За сериозно преписване от купените от Русия два есминeца 956ЭM най-вероятно, плюс за обновяване на елементната база с цел осъвременяване и "китаизация" на продукта най-вероятно. Още повече, че със сигурност са получили и документация за ремонт и регламентно обслужване и на Фрегат М и на Орех заедно с есминците(и монтираните на тях радари)Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Днес "изпратихме" китайците. Във вторник не се наканих да ида в часа за публика заради почти 40 градусовата жега и по-добре, защото около фрегатата така и не са допускали никой. Военните полицаи казаха, че зад загражденията са влизали само китайци - според тях повече от 500, даже имало дошли с румънски автобуси.... комунизъм
Корабът е УНИКАЛЕН на живо. Виждал съм много и най-различни военни кораби, дошли на посещение във Варна, но този на външен вид надминава всичко и то в пъти. Екипажът стоеше като статуи през цялото време, беше красиво.
А отзад се плицикат нашите нещастни военни гемии... трагедия. Контрастът е ужасен.
Пускам ви няколко клипа с отплаването, дано ви е интересно.
Правих и някакви снимки, но тях по-късно.
Comment
Comment