До колкото знам остатъците от кораба се намират във Варненския залив източно от фара на вълнолома, мужду буйове 102 и 103.
Според един руски сайт посветен на потъналите кораби, Суперга е потопен пред устието на Камчия, от Щ211.
Според топографска карта на България на това място има неиндентифицирано подводно препятствие.
Знае ли някой каква е историята на кораба? Чувал съм, че е бил изваден и подкаран на понтони към варненското пристанище, но потъва или е потопен около Галата. Ако е така, какво се е случило на практика?
Според един руски сайт посветен на потъналите кораби, Суперга е потопен пред устието на Камчия, от Щ211.
По сведениям источников, координаты гибели 43°01'5"N 27°53'E. Есть еще одна привязка к координатам- гибель "Суперги" произошла в районе устья реки Камчия. Согласно данным гидролокации на расстоянии 6 км от архивных координат находится объект по размерам схожий с танкером "Суперга", по другим источникам данный объект является охотником за подводными лодками Uj-2307.
Координаты 42°58.784'N 27°59.751'E.
Координаты 42°58.784'N 27°59.751'E.
Знае ли някой каква е историята на кораба? Чувал съм, че е бил изваден и подкаран на понтони към варненското пристанище, но потъва или е потопен около Галата. Ако е така, какво се е случило на практика?
Comment