Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови снимки на Курск

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Нови снимки на Курск

    Поне за мен ме потресоха.Без повече коментари:





    #2
    ..."Шоком было найти работающие наручные электронные часы, которые показывали время и дату в момент осмотра, т.е. через год после трагедии, пролежав на глубине 100 метров" ...
    "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

    Comment


      #3
      Невероятно е какво могат да постигнат хората и колко лесно могат да го изгубят. На мен ми е заседнала буца на гърлото, като гледам снимките, не знам какво му е на Виталий.
      Жалко за морячетата.
      А ако трябва да съм прагматичен: Много добре се вижда двойния корпус. Не е като на тайфуна с две отделни гондоли. Вижда се и каква е дебелината на корпуса.
      Как се проектира и строи такава машина?!?
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

      Comment


        #4
        Уникално наистина. Когато е била на кея, някак не съм усетил мащабите на конструкцията, но така...
        А на загиналите- Вечна памет !
        Quae fuerant vitia, mores sunt.

        Comment


          #5
          Вечна памет на моряците. Интересно е дали Русия ще продължи да строи ударни подводници с подобно водоизместване и бойни възможности?? Поне според мен Курск и събратята му са аналога на Тайфун при ударните подводници. Ако се вгледаме в тенденцията при подводниците с балистични ракети времето на гигантите като Тайфун мина - сегашния хит "Борей" е с доста по-малка водоизместимост, но по-тих.Нека някой с познания по въпроса даде разяснения.

          Comment


            #6
            Тази вечер на National Geografic в поредицата Seconds to Disaster даваха възстановка на последните минути на Курск. Хванах я от средата. Прочетох за канадския филм от Виталий, но тъй като и този ми се видя правдоподобен, ще ви го преразкажа накратко.

            Расказа се водеше от английски лорд, а причината да изследват трагедията бе обяснена така: Първо руснаците издигат версия, че мюсюлманин от екипажа, с достъп до торпедното отделение е извършил саботаж. След като го проверяват и я отхвърлят, издигат версия за сблъсък с една от наблюдаващите подводници на НАТО - поради което държави от НАТО също започват Изследване на фактите -
            1) норвежка сеизмична станция засича необичайно явление в морето, идентифицирано като подводна експлозия с мощ ок. 5000 TNT. Минути преди него на записа се вижда в пъти по-слабо явление, което след сравнение с втория запис се вижда, че също е подводна експлозия, но с мощ ок. 50 TNT. Руснаците решават да извадят Курск, но предната част /торпедния отсек/ остава на дъното, понеже е на парчета.
            2) Установяват, че мощната експлозия вероятно е от 5 до 7 едновременно експодирали торпеда. В предната част на изваденото обаче има следи от пожар с температура до 2000 градуса, които показват, че пожара е отпреди експлозията - и вероятно е резултат от първата експлозия и причина за втората. Остава да се търси причината за първата експлозия в торпедния отсек. Включват в разследването като експерт бивш капитан на подводници - Кудрин.
            3) Относно учебното торпедо - то няма бойна глава, но двигателната система може да детонира доста мощно - понеже съдържа доста керосин, а кислорода, необходим за горенето му е под формата на течност - водороден прекис. Тя има свойството при допир до някои метали или просто ръжда /които са й катализатор/ да освобождава кислорода. Образуващият се газ рязко увеличава обема си /спрямо течността/ хиляди пъти. При такъв инцидент потъва през 1955 г. подводницата HMS Sidon, след което всички се отказват от водородния прекис - освен руснаците.
            По изчисленията на Кудрин такава детонация ще е с мощност ок. 50 до 100 TNT. Тъй като това съвпада със сеизмичните показания, той започва да търси причината взрива да е фатален - тъй като конструкцията на торпедото и апарата е такава, че е логично разширяващият се газ да излиза навън от подводницата...
            4) Кудрин проверява производствените данни на торпедото - и открива, че заварката /горе-долу - по средата е/ на учебните торпеда не се проверява много-много, понеже няма да носят бойни глави. Това обяснява как експлодиращият прекис заедно с възпламенения керосин могат да напуснат тялото на торпедото навътре към подводницата. Остава въпросът как е възможно още първият взрив да изведе от строя персонала в командния отсек - понеже е явно, че в няколкото минути между двете експлозии те не са стартирали процедурата за аварийно изплаване, което от 108 м дълбочина би станало за секунди.
            5) На този въпрос отговаря отново Кудрин на база конструкцията на подводницата - от първи до четвърти отсек имат обща вентилационна тръба - която, за разлика от междинните люкове и пр. - си е от съвсем обикновен материал... и послужва като тунел за огъня и газовете от първата експлозия.

            И последно - 23-ма моряци са преживели още 8 часа в последния отсек. Където накрая също лумва пожар - от съприкосновение с вода на специален химически филтър за издишвания въглероден двуокис.

            Мир на душите на загиналите.
            "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

            Comment


              #7
              Значи намястото където са постнати снимките им аи коментари. Снимките са правени от представител на строитля и той обяснява някои подробности около катастрофата, струва си да се прочете. А иначе моряците в последният отсек са били живи между 1,5 и 2 денонощия след трагедията. Също така е обяснено (без чудеса и мистификации) каква и защо е съдбата на моряците в останалите отсеци.

              Comment


                #8
                В новия брой на списание L'Europeo има доста интересна статия за трагедията с Курск. Вие като по-компетентни ще оцените дали е правдоподобна, защото на мен ми се видя доста пресилена и определено силно конспиративна в стил "Теория на конспирацията" с Мел Гибсън. Та накратко, за какво иде реч, ако не сте си взели броя или изобщо не следите списанието:
                Главни действащи лица са президентът на Русия по това време Владимир Путин; адмирал Попов, командващ злополучното учение; Едмънт Поуп, срещу когото се води дело за шпионаж, същия този индивид е заловен със скрита камера да закупува схемите на руското торпедо Шквал от създателя му; капитан Ляпчин, командващ Курск и Димитрии КОлесников, който е офицерът с най-висок чин сред оцелелите.
                Накратко идеята е, че в района на учението се намират USS Toledo и USS Memphis, великобританската подводница Сплендид, норвежки разузнавателен кораб Марията, разузнавателни съдове на НАТО и щатски шпионски сателити. Идеята е, че Толедо се сблъсква с КУрск, заради бели радарни петна в района на учението, а нервите на капитана на Мемфис не издържат и той изстрелва торпедо МК-48 по Курск. От там натам всички знаем за двата взрива, които стават на борда на КУрск, но въпросният Димитрии Колесников написва 2 страници бележки, първата от които е засекретена за 25 години.
                Та според въпросната статия американците възпрепятстват пуска на Шквал, защото в това време на Петър Велики са китайски наблюдатели, които биха желали да закупят торпедото, което ще наруше господството на САЩ в Тихия океан. За да се потули нападението и да се избегне война в Русия пристига шефа на ЦРУ Джордж Тенет, Щатите опрощават част от дълга на Русия и отпускат 10 лилиарда долара помощи. Публикувани са в някои сайтове, както и на страниците на списанието снимки, които показват, че Курск е ударена от торпедо. За мене е дупка в корпуса, но според експерти това било пробойна от американско МК-48 торпедо.
                Оставям на вас да прецените дали има правдивост в историята или това е просто един прекрасен сценарии за високобюджетен екшън с елементи на шпоински трилър.
                Аз-ът губи смисъл в битката. Тук на бойното поле, аз-ът се завръща единствено, когато враните впият клюнове в посечения ти труп, когато длетото потъва в надгробният камък, за да избише окованото в дати име. Бием се като отряд. Умираме сами. Винаги е било така и винаги винаги ще бъде.

                Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason wich today arm you against the present. Marcus Aurelius Antonius

                Comment


                  #9
                  Уф като почнат разни конспироложки ***** дивотии.
                  Какви радарни петна какви 5 лева? за под вода иде реч.
                  Как да, айде малко по-сериозно.
                  с риск да ме беннат - това е кретенизъм и дебилизъм...не е като да не съм виждал по-добри изпълнения, но и това е за топ 10.

                  Comment


                    #10
                    Аа , браво на юзера Medivh за поместения материал...поразтърсих се и ето какво открих:Дата : 21 Декември 2004 г. 13:56 ч.
                    =============================================

                    Сто и осемнайсет младежи загинаха на дъното на океана, сто и осемнайсет семейства очакват една истина, която никога няма да излезе на яве, истината за един акт на война - по-скоро ледена, отколкото студена. Частица от тази истина може би се рие в една кратка новина от едва десет реда, която се появи на 22 август 2000 г. в електронното издание на в. Правда. Тази новина така и не беше публикувана в печатната версия на вестника, а и във виртуалния свят престоя само няколко часа. Просто грешка, съобщение, хвърлено в бутилка, с приблизително следното съдържание: "Събота, 22 август. Инцидент в Баренцево море за малко не постави началото на трета световна война. В продължение на няколко дни мирът висеше на косъм и една погрешна политическа стъпка можеше да предизвика размяна на изстрели с ядрено оръжие. За щастие, инцидентът беше разрешен по дипломатически път..." Това бяха дните на "Курск", руската ядрена подводница, заседнала в морските дълбини на около стотина метра с целия си екипаж и със загадката около една авария, която така и не беше изяснена. Според беглата новина, публикувана онлайн в Правда, същия ден, 22 август, руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Бил Клинтън, след многобройни поверителни разговори по телефона успели да договорят мирно уреждане на случая. Какъв точно е бил този случай, който след две години разследвания на руската прокуратура завърши с лицемерното "Прекратено поради липса на данни за престъпление". Дали подводницата "Курск" е била засегната не от случайна експлозия, а е била ударена от торпедо МК48 на американската подводница "Мемфис", която се е намирала в района, определен за учение от руснаците, за да се покаже на китайците ефективността на последната перла на руската отбрана: торпедото Шквал, способно да развие под водата рекордна скорост от 500 км. в час. Оръжие, каквото американците все още нямат. Това е едно от ужасните "чудеса", с които Путин се похвали преди месец пред света. Тази версия на историята с подводницата "Курск" е резултат от тригодишни френски разследвания, предизвикани от съобщението в Правда. Тази версия стана сюжет на документален филм на режисьора Жан Мишел Каре, ветеран в разследващия жанр. Филмът ще бъде излъчен по Франс Те Ве в първите дни на новата година. За филма може да се каже, че в него няма категорично доказателство за каквото и да било /кой ли филм би могъл да промени хода на историята/, но пресъздаването на онези ужасни 10 дни, в които светът стана свидетел чрез телевизионните екрани на агонията на руските моряци, е впечатляващо. Дали е вярно или не, в крайна сметка има някакво обяснение за невероятното поведение на Путин, различно от притъпеното отколешно безразличие на руските управници към живота на техните граждани. Тогава бяха минали по-малко от шест месеца от избирането на Путин за президент, след бляскавото му издигане, изградено върху кръвопролитията от втората чеченска война. В този ден президентът се намираше на почивка в черноморския курорт Сочи, когато министърът на отбраната Игор Сергеев му съобщи, че по време на учение в Баренцево море, в близост до Мурманск, една от най-съвършените руски ядрени подводници, "Курск", е потънала поради авария. Противно на очакванията Путин реши да остане в дачата си и като отказа всякаква помощ от Запада за спасяването на екипажа. В продължение на една седмица не се случваши нищо. На пейките в Мурманск майките на момчета, погребани живи в морето, плачеха и напразно умоляваха руските офицери да спасят децата им. От Великобритания и Норвегия предложиха на Кремъл да организират спасителни операции с батискафи и спасителни средства, с каквито руснаците не разполагаха. Блед и неумолим, Путин не отстъпи нито на милиметър. Истинското откритие във френското разследване е, че на военните маневри са присъствали и китайци. Това никой не го беше споменавал. Във филма се вижда малка група китайски генерали, които наблюдават учението заедно с руските си колеги. Според тезата, застъпена във филма, присъствието на китайците е притеснявало много американците, които искали да попречат на подновяването на руските военни доставки за Китай. В центъра на маневрите било торпедото Шквал. Няколко месеца преди това, почти веднага след идването на Путин в Кремъл, агенти на Федералната служба за сигурност /ФСС/ арестуваха в Москва американския предприемач Едмънд Поуп, бивш агент от разузнаването на американския флот. Поуп обсъждал конструкцията на Шквал с изобретателя му Анатоли Бабкин, още една подробност, за която никой не спомена и не свърза с "Курск". Истината е, че Поуп, осъден на доста години лишаване от свобода, беше върнат в САЩ малко след приключването на инцидента с подводницата. На какво се дължи тази неочаквана "дорина" на руското ръководство, начело с президента Путин, който планираше преди всичко да преодолее анархията и отстъпчивостта от времето на Елцин спрямо някогашния американски неприятел. Защото всичко беше свързано с "Курск". Какво всъщност се е случило под водата? Докато Русия изпробваше и показваше новите оръжия на китайците, незаконни според договорите, две американски подводници са шпионирали от неразрешено близко разстояние. По случайност или може би като защитна реакция е изстреляно торпедото МК48, носещо конвенционален заряд, но с връх от обеднен уран /позволяващ дълбокото проникване в метала/. "Курс" се оказва по-уязвим от очакваното, торпедото предизвиква две вътрешни експлозии и потапя подводницата. Доказателство за това е показаната във филма кръгла дупка с ръбове, огънати навътре върху останките на подводницата. За следите от МК 48 писа и в. Версия, моментално обискиран и накаран да замълчи от ФСС. "Мемфис" също е била повредена при този сблъсък в дълбините между двете подводници. Американската подводница беше заснета няколко дни по-късно при появяването й в близката норвежка база. Другата подводница - Толедо, се връща в САЩ също така повредена, като след няколко месеца Ню Йорк таймс пише за мистериозната й история. С една дума и Москва, и Вашингтон имат какво да крият, Путин и Клинтън са уредили нещата помежду си, без да остане никаква веществена улика, а няма и да се намери, тъй като "Курск" беше извадена, но едва след като бяха демонтирани ценните торпеда Шквал и беше отрязана частта, в която е станал инцидентът.
                    оригиналния линк:
                    Правителството на Сирия е съобщило в Изпълнителния комитет на ОЗХО за два случая на нападения над складовете, където се съхраняват компоненти за създаване на химическо оръжие, съобщава РИА Новости.


                    Имам молба към юзера Medivh, ако може да даде линк към статията в това списанеи L'Europeo...
                    =========================================
                    Естествено, ние само можем да гадаем и спекулираме, защото нямаме достъп до информацията и скоро не ще имаме, но на мен лично 2 неща ми се набиват в очи:

                    Ако наистина навремето правда са публикували на сайта си подобно съобщение и то е престояло само няколко часа на сайта им и след това е било изтрито - то това е много симптоматичен факт..
                    и 2оро -
                    Едмънд Поуп беше лично помилван от Путин, както и е споменато в материала, въпреки че трябваше да излежава дългогодишна присъда за шпионаж в Русия...обикновено такива събития са част от големи сделки, за които широката общественост никога не научава или....след 100 год.
                    ============================================
                    И накрая хипотетично, ако предположим че гореизложената история е самата истина, на мен ми е интересно, биха ли простили руснаците на Путин че е жертвал 118те моряци срещу това една (голяма част от руския дълг , предполагам) да бъде опростена...???

                    Comment


                      #11
                      Не мога само да разбера тези русначета луди ли са та да продават на китайчетата топ военните си технологии (визирам "Шквал"), като и за децата е ясно, че един мощен в икономическо и военно отношение Китай ще налети първо на богатите на полезни изкопаеми руски територии?

                      Явно пак са го закъсали с парите и не мислят.
                      Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.

                      Гюстав Льо Бон

                      Comment


                        #12
                        Ето и френския филм за Курск, доста безпристрастно е обяснено, че Курск е ударена от американско торпедо МК-48 на АПЛ Менфис,договорките Клинтън-Путин и наглоста на руското правителство в отношението им към роднините на загиналите. Сина на мой личен приятел загина на тази под.лодка. Мир на праха им.
                        Онлайн бронирование отелей в Латвии, Латвия. Низкие цены, оплата в отеле, бесплатное бронирование.

                        PS Снимка на десния борд на лодката с пробойната от торпедото няма да видите никъде освен във филма, забранено било да се снима.
                        PS Eто тук намерих снимка на десния борд с пробойната.

                        Comment


                          #13
                          Просто да подметна-това френското е порнография, правене на парина гърба на загиналите морячета.
                          http://forums.airbase.ru/viewforum.php?id=25 ей тука има поне 1-2 теми където е обсъждано, включая от професионални подводничари, има достаинтересни обяснения какво,защо и как,

                          Допъление- темите са няколко десетки, но като се махнат моделистките, и тезиписани непосредствено около катастрофат апак остават доста..включая обсъждане на френското порно.

                          Comment


                            #14
                            zhelev_48 написа Виж мнение
                            Ето и френския филм за Курск, доста безпристрастно е обяснено, че Курск е ударена от американско торпедо МК-48 на АПЛ Менфис,договорките Клинтън-Путин и наглоста на руското правителство в отношението им към роднините на загиналите. Сина на мой личен приятел загина на тази под.лодка. Мир на праха им.
                            Онлайн бронирование отелей в Латвии, Латвия. Низкие цены, оплата в отеле, бесплатное бронирование.

                            PS Снимка на десния борд на лодката с пробойната от торпедото няма да видите никъде освен във филма, забранено било да се снима.
                            PS Eто тук намерих снимка на десния борд с пробойната.
                            http://soldat.ru/news/781.html
                            Вие сериозно ли вярвате на тия глупости? Айде да понамалим конспирационните теории малко. Фактът, че разни хорица ползват човешкото незнание и фантазия да трупат пари от разни трагедии - я Курск, я разкрили "тайната" на смъртта на Гагарин, я нещо за зелените човечета, значи, че са добри бизнесмени. Съдържанието на продукта им почти винаги е никакво.

                            ПП - Виждалили сте какво причинява торпедо и какво общо има това със сниманата под определен ракурс разкъсана обшивка?

                            Comment


                              #15
                              кало написа Виж мнение
                              Вие сериозно ли вярвате на тия глупости? Айде да понамалим конспирационните теории малко. Фактът, че разни хорица ползват човешкото незнание и фантазия да трупат пари от разни трагедии - я Курск, я разкрили "тайната" на смъртта на Гагарин, я нещо за зелените човечета, значи, че са добри бизнесмени. Съдържанието на продукта им почти винаги е никакво.

                              ПП - Виждалили сте какво причинява торпедо и какво общо има това със сниманата под определен ракурс разкъсана обшивка?
                              Г-не, аз съм виждал пробив от торпедо, но се питам вие дали сте виждали. Известно ли ви е, като сте такъв капацитет какво има в първи и трети отсек на лодката. Аз съм служил на подлодка. Ако четете по внимателно, а не отгоре отгоре ще разберете че МК-48 не е конвенциално торпедо. МК-48 пробива корпуса и се взривява вътре, затова е и с обеднен уран който предизвиква силен пожар и ..... Няма смисъл да се обяснавам, загуба на време.

                              Comment

                              Working...
                              X