Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ревю на корабни модели

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В смисъл че е елементарно да се направи въпросният самолетоносач, отиваш в магазина купуваш си модела, струва към 150 кинта, прибираш се и си лепиш, за една седмица е готов, ако се стараеш и си нямаш друга занимавка. Иначе веднага се сещам за едно другарче което си прави самолетоносач в 1/288, е та то тогава трябва да е мега шедьовър..по-точно беше, преди синът му да го прегази
    иначе аз примерно си имам 2 атомни и 4-5 "нормални.
    Впрочем самолетоносачите са най-лесните за направа корабни модели (е може подводниците да са по-лесни ама тях кой ги брои за кораби) по-трудни са разните артилерийски корита и най-пипкави ветроходите. IMHO.

ina`e ako ti se gledaт модели идват тук: http://www.steelnavy.com/gallery.htm и гледаш, има някой изключителни.
    Last edited by Gaden Gogi; 17-04-2007, 15:18. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Нужда от помо

Първо искам да ви поздравя за хубаво направения форум. Съжалявам ако съм объркал темите, но дали някои може да ми помогне със схема на камуфлажа на Адмирал Граф Шпее, защото си взех модел 720:1 (Ревел), но успях да си изгубя схемата с камуфлажът?

Comment

Това са снимките от Монтевидео, личат някои подробности, но снимките са чернобели.

Някои принципни положения. http://smmlonline.com/articles/krieg...igsmarine.html

Ето цветно

Тук има , като цяло, много неща, за трите кораба от класа.

Отдолу слагам едни руски разработки. Айде, да снимаш и покажеш като го направиш

Comment

Много мерси!!!
          Ще пусна, няма проблем-само че ще ми е първи модел и не възлагам особени надежди.

Comment

DesertFox написа Виж мнение
            Много мерси!!!
            Ще пусна, няма проблем-само че ще ми е първи модел и не възлагам особени надежди.
            Не бързай да му мерсиш. Този модел е много добър, от към детайлност и събираемост (а.к.а. качество на леене) но не може да го ползваш за Шпее в последната му битка защото самолета не е подходящ, трябва ти арадо а в кита е Хенкел (май имаш еи други разлики но остарявам и съм забравил). Тъй че си го прави светло сив, като за мирно време, ако ти се ще шарения може да си боядисаш кулите като за Испански патрул....впрочем може да си намериш арадо от някой друг модел, примерно Трумпетерските Бисмарк/Тирпиц имат доста сносно и май са две в комплект.
            И и нещо много важно- ако го правиш waterline ще трябва драстично да намалиш височината на борда, просто конструкторите са се оляли, общаат височина на корпуса е вярна но са дали газене което дори абсолютно празен не може да постигне, реално надводният борд трябва да почва от горният ръб на булите (което и на снимките на кораба се вижда...аз съм го смятал).
            Намалянето ан височината е много лесно, купуваш си лист много едра шкурка и почваш да "возиш" корпуса по него, когато приближиш нужната височина преминаваш на по-финна за да нямаш груби ръбове. Идеята е (освен че постигаш мащабност) че относителната разлика във височините етвърде голяма и силно изкривява силуето ан кораба, почти всички производители грешав във височината набордовете, в резултат моделите изглеждат доста не естествено и играчкоидно, поне на тежките кораби, самолетоносачит еи без това си имат високи бордове и при тех не е толкова фатално но линкорите трябва да се мерят. Аз лично моите ги правя да отговарят на водоизместване близко до максималното.

Comment

Благодаря за детаилния отговор-ще пробвам със шкурката. А и сивия цвят звучи, ако не по-красиво, то поне по-лесно (тия шарки уж ги прерисувах по мащаб, ама станаха....).

Comment

Е аз лично предпочитам шарените камуфлажи, но просто ве случаят не е подходящ..някъде бях снимал два мои модела на този кораб, единият с "нормален" корпус, другият с коригиран, но не мога да ги намеря... сега за останлите цветове, палубат аси е дърво, но палубата на надстройките е линулеум, керемидено червен, площадката на комина е стомана, също и малка част от носа (2-3 мм), аз ползвам гън метал на модел мастър за тези части.... впрочем аз преди годин а се опитвах да навия няколко души да правим съвместно моделиране на този кораб..ам нямаше навити..като идеята е да се споделят референсни материали, техники и т.н.т.

Comment

Съвсем случайно намерих снимката, ето как трябва да изглежда корпуса, сравнен с това което ще стане ако не се пипа.

Comment

Working...
                  X