Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руските дредноути и техните модернизации

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Руските дредноути и техните модернизации

    Предлагам да се спрем в тази тема на руските линейни кораби от дредноутен тип - те и без това не са много и да разгледаме техните модернизации след 1924г. Към тогава в строя има 3 Гангут, Севастопол и Петропавловск. Четвъртият - Полтава изгаря.
    Та нека да започнем с модернизацията на бронята, артилерията и машините
    П.В.

    #2
    ===================
    Last edited by Gaden Gogi; 31-08-2006, 14:34.

    Comment


      #3
      Към 1924 г. в строя КБФ има следните линкори - "Парижская Комуна", "Октябрская Революция" и "Марат". Имената на корабите са сменени 1920-1922 г. Последния е кръстен така, защото в Ленинград плъзва слух, че във Франция се готвят да дадат на новостроящ се крайцер името "Шарлот Бронте" и като отговор на френския анти-революционализъм кръстили "Петропавловск" - "Марат"
      Ето и чертежите - "Парижская комуна" през 30-те години след модернизацията и "Петропавловск" през 1917 г.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

      Comment


        #4
        Полтава е оригиналното име, съветското е Фрунзе, Петропавловск - Марат, Гангут - Октябрина, Севастопол - Парижкая комуна. На последният е увеличен ъгъла на възвишение на оръдията и далекобойността, повишена е началната скорост на снарядите, а оттам и неточността нараства, монтирани са були, за да компенсират 75мм бронева палуба - 50мм+25мм
        П.В.

        Comment


          #5
          Да добавим към темата - модернизиран е форщевена на корабите, за да се подобри тяхната мореходност. При прехода на "Парижская комуна" от Балтика до Черно море кораба попада в щорм в Бискайския залив и с новия форщевен започва за поема много вода. Добре, че вълните разбиват полубака и така корабът се спасява от преобръщане.
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

          Comment

          Working...
          X