Darkas написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Челата на кулите,барбетите и други "силно" защитени неща
Collapse
X
-
През 30-те години Американското Морско командване или май Морската Академия в Индианаполис правят по подобна формула класация на линкорите тогава. Публикувана е в книгата на Питър Смит "Залезът на властелините на моретата".
Така, че може и от там да вземете комплексната оценка.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Gaden Gogi написаТочно защото на Ройтер данните за повърхостни, някой по-готин :mhehe: ти е дал линкове от където може да си вземеш каквото ти трябва.Айде дерзай.
Ок, колко ми плащате за едно сериозно изследване, което ще ми отнеме доста работно време?Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
-
Darkas написаОк, колко ми плащате за едно сериозно изследване, което ще ми отнеме доста работно време?albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Nick написаКъде е Ямбол, къде е Стамбул...
Гога, а кой ще гарантира, че данните с които ТИ работиш са на 100% верни? Няма такава гаранция. Отделно, че за японските кораби в определен % - до 90% за "Ямато" документацията изгаря през 1945 г.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Даркас написаОк, колко ми плащате за едно сериозно изследване, което ще ми отнеме доста работно време?.
Но добре - вземи толкова, колкото получавам аз за направата на игрови модели - Империал сигурно е склонен, да ти ги даде. И да видим какво ще се получи
.
Comment
-
Несъстоятелност е понятие от търговското право чл.607 и следващите от Търговския закон, така че нека не се занимаваме с тях. Според мен не може да се сравнят линкорите от различните държави /, ще могат, но няма да е обективно/, тъй като се различават по концепция, строени са за различни бойни театри и това прави много трудно сравнението им, дори с помощта на вездесъщи линкове. :twisted:
Например немските кораби са строени като гигантски рейдери, Ямато е строен с идея да унищожи всеки американски надводен кораб в двубой 1:1, Ришельо и Литорио са строени един срещу друг и тук сравнението е по-удачно. КГV е строен както с мисъл срещу немските, така и срещу японсктие. Венгард откровено си е строен за тихоокенаския театър. Американските са строени за бой в тихия океан, а при дорадарната ера се отделя внимание на почти неограничената видимост и оттам ударението се поставя на свръхтежки 1225кг. 406мм снаряди с ниска - 701м/сек скорост.П.В.
Comment
-
Х-м-м-м (да не кажа нещо обидно) И според тебе като как не могат да се сравняват Кг5 с Бисмарк (примерно) и защо не трябва? елеп ък предвид че много от особенностите на кострукцият на британе за продиктувани точно от условията в Северно море. Това че германците са заблудени и хем правят кораб за "основен" ('щото не върви да го нарека за линия) хем ги е страх да го използват, си е техен проблем. А иначе ако Бисмарк иска да свърши нещо трябва да приеме бой с КГ 5, ако не приеме, все едно КГ си е свършил работата.
За Тихият океан и смехотворна американска концепция вече сме го говорили, в наречената от тебе 'до радарна" епоха на далече няма как да се управлява огъня и техните идей са неприложиви (дори без да броим че те и на близко не могат точно да стрелят) а смехотворната им гаубица с 700 м/с няма абсолютно никакъв шанс на големи дистанции (не броим "велики победи" като тази на Жан Бар),. та нямат шанс защото докато тоя бавен гаубичен снаряд долети до целта, тя (целта) просто няма да е на същото място, особенно предвид че битките не са линейни и няма ограничения в маневрирането, Изобщо недомислица абсолютна.
Та ко се върнем към 'анти огледалната тема", предлагам да се сравнят корабите по три периода, примерно към '40, 43 и към края на войната, като се взима най-дълбоко модернизираният кораб от класа към даденият период. Сравнения при пълно водоизмества и без форсаж на машините.
Предлагам да започнем с корабостроителните елементи, те за най-важни защото от тях произтичат и разни бойни като възможност за ползване на артилерията, запас от плаваемост, степен на защита и т.н.т, те също така искат най-много проучване за да се набавят нужните данни. Аз странична прокция и палубна съм намерил за всички, по тях ще се мери отстояние на кулите от вълнореза, пък и ще се разлраси темата като се представят всички в един мащаб за сравнения, но ще са ми нужни теоретичните чертежи, аз имам на повечето...абе като се раберем кой ще работи по въпроса ще направим списък какво е нужно и наличностите от него. за въоръжението смятам проблем няма да има (от гледна точка на инфо) тъй че предлагам да се разглежда на последно място, виж защитата е друга приказка, там ми се струва че ще е трудно да се намери отстоянието на пояса от кила..на някой чертежи с разези го има но не на всички.....
Comment
-
Значи към 1940г. Бисмарк, КГV и Литорио
1943г. - Тирпиц, Дюк ъф Йорк, Норт Каролина, Масачузетс /че е с 20 127мм оръдия/, Ямато, Виторио Венето, Ришельо
1945г. Ямато, Мисури, Ансън, Масачузетс и Норт Каролина /германските и италианските няма да ги броим поради факта, че те вече са капитулирали/.П.В.
Comment
-
към 45 може да се сложи и Венгард за който няма никакви причини да не е довършен..но просто е ненужен и никой не си дава зор, също так амодернизираният в щатите Ришельо
за '40 и '43 си пропуснал Шарли, а за '40 и Страсбург, аз дори си мислях дали да не включим и Конго&ко, Ремонт&ко и бъдещият Новорусиййск, Мислех дори за руските хххххх (вероятно "Марат", "Парижка комуна" и "Октябрска революция"), но там едно се рисува на проек и съвсеееем друго се получава на практика
П. С. Гога, за пореден път НАЙ-УЧТИВО ти напомням, че употребата на така любимите за теб думи мен лично силно ме дразни, а и е в разрез с форумните правила. Квалификацията на всеки клас кораби или отделен кораб можеш да направиш свободно използвайки други, далеч по-смислени думи, от употребяваните от теб неологизми.
ОдзаваLast edited by Odzava; 28-10-2007, 13:21.
Comment
-
Добре, но тогава да ги разделим, на модернизирани и нови линкори. Да включим Севастопол, Конго, Фусо, Исе, Нагато, Чезаре, Колорадо, Тенеси, Пенсилвания, Невада, Оклахома, Ню Йорк и Арканзас от американските, от британските - Уорспайт и Вълиант, че са модернизирани по различен начин, Рипълс и Ринаун +Худ към 1940. За "Р" класа - не съм сигурен дали да ги включваме, макра че също е модернизирана системата за управление на огъня+ хоризонталната защита на Роял Оук. Колебая се дали да вкючваме френски дредноути от рода на Прованс и Лоран, макар на последния средната кула да е заменена с катапулт.П.В.
Comment
Comment