Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цени на линкорите от ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Цени на линкорите от ВСВ

лед дълго проучване /някои цени още ми бягат/ помествам следните ценина линкорите:
    Айова 100млн долара;
    Мисури 125млн долара;
    Саут Дакота 77 млн долара;
    Норт Каролина - 76млн долара;
    Аляска - 74млн долара;
    Ришельо - 1 277млн франка = 28.5млн долара;
    Жан Бар - 1400млн франка = 30 млн долара;
    Бисмарк - 196.7млн райхсмарки = 78.6 млн долара;
    Тирпиц - 181млн райхсмарки = 72.4млн долара;
    Шарнхорст - 143 млн райхсмарки =57млн долара;
    Гнайзенау - 146млн райхсмарки = 58.3млн долара;
    Дюнкерк и Страсбург - 700млн франка = 15млн долара;
    КГV - 7.5 Хоу - 8.5 млн фунта = 30-34млн долара;
    Ямато - 64.9млн йени = 15.6млн долара;
    Мусаши - 52.7 млн йени = 12.9млн долара;
    Литорио - ?
    П.В.

Тук искам да допълня, че тези цени изглеждат зашеметяващо по отношение на японци и французи - строят силникораби, пък много евтини!!!???Как го постигат?Много просто - американците произвеждат конкурентна продукция и заливат световния пазар с нея - качеството на стоките и услугите е високо и оттам растат и цените.Обратно бедната икономика на Япония, която изключително внася американски стоки и много по-малко изнася има затворен характер и затова цените на стоманата, работната сила, производствените мощности е много по-ниска.Франция през 30-те години е в криза.Не може да се очаква високи цени, защото никой не би могъл да си позволи /французин/ да си купува собствените стоки.Германия е във възход - на нея кризата от 1929г. не й се отразява толкова, пък и стоките и са по-качествени в сравнение с периода 1920-30г., когато икономиката й се възстановява от ПСВ.Великобритания задоволява собствения си пазар, което е горе-долу половината от земното кълбо и затова не се опитва да завоюва нови пазари.Нормално е цените да са по-ниски.
    П.В.

Comment

Принципно тука повече няма да пиша, ама като ти чета икономическите съждения.... Та една вметка: Една развита икономика ВИНАГИ ще произведе един продук по-евтино от неразвитата такава...при положение че продукта е с ЕДНАКВО КАЧЕСТВО...помисли над последните думи (тези дето са болтирани, итализирани и ъндълрлайнати). Цифрите ти няма да коментирам защото ми е омръзнало от твоите опити да манипулираш данни.

Comment

мисълта ми беше, че кораби, построени в различни държави, с различно по качество материали, както казваш, работна ръка и т.н. са несъпоставими.Всеки си е добър за своята държава - иначе какво ще излезе - Ямато е най-добър и най-евтин - 60 000 тона грамада!

ето и още цени на японски кораби:
        Soryu and Hiryu: 40,200,000 Yen
        Akagi + Kaga: 53,000,000 Yen
        Agano class: 26.4 million Yen
        Oyodo: 31.16 million Yen
        Katori class: 6.6 to 7.2 million Yen
        Tone Class: 31.265 million Yen
        Mogami Class: 24,833,950 Yen
        Takao class: 28,370,000 Yen
        Myoko class: 21.9 million Yen
        Furutaka + Aoba class: 15 million Yen
        Sendai class: 8.1 million Yen
        Kuma + Nagara Class: 6 million Yen
        Tenryu class: 4.55 million Yen
        Не стига че са най-евтини, ами и най-хубави и рентабилни
        Last edited by De Ruyeter; 11-01-2006, 14:22. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        П.В.

Comment

Е, сега. Крайната цена на продукта зависи не само от методите за производство, а и от други фактори, като цената на труда например.
          За качеството на корабите - някъде беше коментирано из форума и преди, но не мисля, че има чак такава голяма разлика
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

същото казах и аз - заплащането на работната ръка и специалистите
            П.В.

Comment

Малко инфо за размисъл: Ямато няма радар, Ямато няма никаква СУО за повечето 25 мм зенитки, Ямато е с кашкавалена броня по технологии от ПСВ.
              Айова: мнооого и най-разнообразна електроника, много добри СУО, мощна енергетика (това че янките не могат да правят хубави корпуси и да използуват мощността е друг въпрос), броня и оръдия по съвременни технологии, не на последно място : времто за строителство на тези кораби е различно.

Comment

То е ясно, че силовата установка, особено мощната струва много, както и електрониката, но пък производството на Ямато се поевтинява от конвенционалната силова установка - не особено мощна за такъв корпус.
                СУО на Ямато като кораб без артилерийски радзр е много добра - оптиката е с качеството на немската, а базата на далекомерите е голяма -15м, т.е. съизмерима е и дори превъзхожда линкорите от Европа без радари - Литорио, Ришельо
                П.В.

Comment

Впрочем не ти ли се струва че си пропуснал една единица в цената на Яматао? и то на най-видно място, просто по мои данни той е ама точно 100 милиона по-скъп, Отделно дето машините му за времето си са мнооого мощни, впрочем най-мощните тогава

Comment

64.9 милиона йени при курс 4.27йени за долар какво действие извършваш деление или умножение?
                    П.В.

Comment

Айде да не се опитваш да ме учиш на математика, особенно предид че в първият си пост си извършил действието "делене" с курс доста по-различен от този който сега пишеш (и който е за 1941), а иначе аз съм извършил действието "внимателно четене"

Comment

Дори да го разделиш на 3.47 йени /курса към 1937./ не се получава повече от 18.7млн долара за Ямато и 15+млн долара за Мусаши
                        П.В.

Comment

daа, рпосто защото те не струват 60 а 160 милиона.

Comment

Не може да е толкова.И аз първоначално мислех че има нещо сбъркано в нулите, но японския бюджет за 1937г. /когато са заложени двата кораба/ е 400млн йени и предвижда и крайцери, и самолетоносачи - май два, разрушители и т.н.
                            П.В.

Comment

А да ти е хрумвало че финансирането на строителството е през целият период на строителство? Виж на диска който ти драсна май имаше книга за коритото там си пише, аз имах и по-хубава ама ми изпляска 200 ГБ-товия хард и си заминаха мнооооооого гиги с преценни книжки които съм нямал предусмотрителността да си запиша.

Comment

Working...
                              X