Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дриим Сити

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Дриим Сити

Гледаме си вчера глупостите по Дискавъри (от сорта да гърмят модел на Тигър с въздушна пука за да ни обяснят подкалибрените снаряди) и извднъж: Дриим сити, кораб град, на мене естественно ми беше интересна ко0нструкцията на коритото. Смятали да го правят (корпуса) съставен от отделни МЕТАЛНИ понтони, щото нямоло как иначе да го съберат, само това като го чух и почна да ми се струва много афиф идеята (после ще обясня защо) за силовата установка нищо не казаха и т.н.т дискавърски глупоисти.
    Сега замечатката: те хубаво ще го съберат от стоманени понтони, ама как смятат галфоните да го обслужват? все пак такива докове няма, къде къде по-логично би било да е от армиран бетон, екстремално лесна поддръжка, никаква корозия, с годините бетонът само става по-здрав, лесен ремонт (ако се налага) евтино строителство, лесно такова, достъпни материали, по-добра термоизолация....
    За машини аз лично бих сложия ядрена установка, по груби сметки (мои сметки) 120К коня за 8 възела, 220 К за 10, ама ние за никъде не бързаме....

та има ли и други дето им е интересно?

Stranno, naistina. хем по същия дискавъри показваха за плаващ тунел от Англия до САщ и то точно от бетон. Технологията е проверена, технологично проста (само място да има) - дори в Бг се строи по нея.
    А за ядрената установка-става. хем и парата от охлаждането на реяктора след като врътне винтовете може да се прекара през генераторите за ток-Ще стане Еко-дрийм сити.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Не даваха ли за една кула в Хонгконг днеска (все пак беше от 00:00 това предаване) :o :o :o

По темата-нали в Турция бяха почнали да строят някакво подобно нещо.
      А
      "А за ядрената установка-става. хем и парата от охлаждането на реяктора след като врътне винтовете може да се прекара през генераторите за ток"
      е супер идея. Одзава да кандидатства за конструктор на този плаващ град :tup: :tup: :tup: :tup: :tup: :tup: :tup:

Comment

Odzava написа
        А за ядрената установка-става. хем и парата от охлаждането на реяктора след като врътне винтовете може да се прекара през генераторите за ток-Ще стане Еко-дрийм сити.
        Цъ, няма да я бъде тая. При такива размери и концепция винтовете няма как да се въртят директно от турбините, пък и предвид дистрибуцията на енергийните нужди : корабът ще е турбоелектроход, движителите ще се спускат (това всичко в моят вариант) по шахти (горен край над нивото на водата) под дъното, две степени на свобота, така ще могат да се прибират за профилактика, при опасност от засядане и др. подобни ситуации...фу стана голям калабалък в офиса и забравих каквото си бях намислил

Comment

Working...
        X