Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Испанския флот

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Испанския флот

Някой може ли да ми посочи линк или да хелпне с малко инфо за Испанския флот през 70-80-те години на 19-ти век?
    Интересува ме: Кораби, развитие, елинги, военноморски бази, теория, всичко преди войната за Куба с янките.
    Предварително благодаря!

Пробвай тук някъде:
    Internationally-respected searchable database on all aspects of the Spanish-American War, battles of Manila Bay, Santiago, San Juan Hill, etc., genealogical research tips

Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Благодаря, всичко има...

Comment

ако искате можем да обсъдим двете сражения - при Манила и Сантяго де Куба, вследствие на които Испания се лишава от колониалната си мощ
        П.В.

Comment

Разбира се! Интересно ми е и каква е била стойността на тези кръстосвачи, Алфонсофци и сие, примерно, сравнена с италиански или османски?

Comment

Сравнение с турския е доста по-мощен, а сравнен с италианския е доста по-различен.Концепцията на италианците е да строят бързоходни броненосци с мощна средна артилерия и висока скорост - 20 възла нещо като бавноходни броненосни крайцери, а испанците поставят ударението на крайцерския флот, който да им пази колониите - Затова Карадинал Чисинерос, Виская, Адмирал Окендо, Инфанта Мария Терезия /всички еднотипни/ са броненосни крайцери, строени по английски маниер - копие на броненосните крайцери Орландо.Другите крайцери - бронепалубните - Алфонсовците са толкова малик и бавноходни, че са годни само за колониална служба.Реално са големи канонерки, които изпълняват ролята да демонстрират флага и да плашат местните туземци.В навечерието на Испано-американската война испанците разполагат само с един броненосец - Пелайо, който е построен във франция, а и то си личи по разположението на оръдията
            П.В.

Comment

Working...
            X