Одзава за кораби ли да пиша или за сражения - кое ще се хареса повече на читателите?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Новости на ''Вимпел''
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ами каквото и да напишеш, все ще го сложим. Давай за сражения-например вземи нещо от Европейския театър за ВСВ. Примерно Средиземноморието.
Просто искам формата за описанието на корабите да е една за всички.
Иначе Шерлок в момента се записва в университета, а на мен монитора ми изгоря-така че следващата ниовост ще е след месец. Реда като гледам ще е този:
1. Японските самолетоносачи тип "Шокаку", спомагателните хидроавиотранспорти, останалите японски самолетоносачи.
1А. "Венгард" със суперлативи и снимки с танци (без разгащвания по време на танците) на горната палуба.
2. Българското флотценце (милинкото, то). В този ред на мисли, моля изпращайте ми каквито снимки или схеми имате на Бг коритата. От зората на флота до сега. Ще пиша за всички-от парни катери до крайцера.
Разбира се първо ще постна писанията тук да ги пообсъдим преди да ги кача на "Вимпела". Мислех да постна и в "Криле", ама като гледам няма смисъл. То и тук и там все сме си едни и същи.
П.С. Сетих се. Не помня с кой обсъждахме класификацията на "Надежда"-авизо (крайцер 4-ти ранг, торпедна канонерка или минен крайцер). Даже в "Клуб Океан" за 125 г. от създаването на флота имаше и такава статия. Но съвсем не съм съгласен с трактовката там-писали англо-саксонците торпедна канонерка, значи това сме построили. Смятам че нещата са къде по-сложни. То сега не знаеш крайцер ли е или БПК, пък за тогава още по-малко.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
То като знам кои са танцували на горната палуба на затлъстялата кралска яхта наречена Венгард странно защо линкор, разгащвания надали е имало Одзава
А къде отекоха американските крайцери дето беше обещал? Една самичка Пенсакола се мъдри там.
А и една скромна поправка - БПК не е крайцер ми си е жив есминецCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаТой имаше предвид че явна разлика между крайцер , есмине и БПК сега няма, някой есминци са по-големи от крайцери примерно (и са от една държава)
Та затова като пиша какъв клас е кораба аз винаги се съобразявам с това какво са мислили строителите, а не умните глави на други места.
Thunderchief написаА къде отекоха американските крайцери дето беше обещал? Една самичка Пенсакола се мъдри там.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Имам - Салем и Нортхампън
Одзава, не че си диря да се заяждам, обаче руската класификация (ако не бъркам) върви така
Сторожевой Корабль - фрегата (цитираната от тебе серия 1135, по НАТО - Кривак)
Большой Противолодочный Корабль - той и есминец примерно 956
Крейсер - примерно 1144(Петър Великий и компания)
Не че има някакво значение.
Гоги няма държава с есминци по-големи от крайцерите. Даже Спрюънс са със същите размери като крайцерите, защото крайцерите са правени на техния корпусCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Gaden Gogi написаГръмотевичко а защо не погледнеш колко са големи Тикондерога и колко Орли/Арли Бърк?
Длина: 142 м
Ширина: 18 м
Водоизмещение: 8.300 т
ЭУ: 4 газотурбинные установки General Electric LM 2500-30, 2 линии вала, 100.000 л.с. на валу
Скорость: 31 узел
Вооружение: Standard Мissile; Harpoon; Tomahawk ASM/LAM; шесть торпед Mk.46 в двух 3-х трубных ТАТА; одно орудие Mk.45 калибра 5"/54; два 20-мм ЗАК Phalanx CIWS
Авиация: Отсутствует. Установлена электронная система LAMPS III для координировани противолодочных действий.
Экипаж: 23 офицера, 300 л/с
Ввод в строй: 4 июля 1991 г ("Arleigh Burke")
Основные ТТХ Ticonderoga class
Длина: 173 м
Ширина: 17 м
Осадка: 9.5 мВодоизмещение: 9.600 т
ЭУ: 4 газотурбинные установки General Electric LM 2500; 2 линии вала, 86.000 л.с.
Скорость: 30 узлов
Дальность плавания: 6.000 миль (на скорости 20 узлов)
Вооружение: 2 ПУ Mk.26 (с CG 47 по CG 51) или 2 УВП Mk.41 (с CG 52 по CG 73) - общий боекомплект 122 ракеты (в типовом варианте загрузки: 80 ЗУР Standard Missile (MR), 16 ПЛУР ASROC, 26 КР Tomahawk ASM/LAM); два 3-х трубных 324-мм ТА Mk.32 (торпеды Mk.46); 2 артустановки Mk.45 5-inch/54 caliber; два 20-мм ЗАК Phalanx close-in-weapons systems; две 25-мм артустановки; четыре 12.7-мм пулемета
Авиация: два SH-2 Seasprite (LAMPS) на CG 47-48; два SH-60 Sea Hawk (LAMPS III)
Экипаж: 24 офицера, 340 л/с
Принятие на вооружение: 22 января 1983 ("Ticonderoga")
Mисля всякак се вижда че крайцера е по-голям и като водоизместване и като размери. Ама здраве да е на всеки се случва да сбърка.
Can't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Така-така, ама след 90-та година. А преди това-бардак. Ето една страничка за Руския ВМФ. Имал съм в предвид проекта 1134Б. Не Кривака. Но все е тая. Той пък е строен като Пограничен кораб. Ама без значение какво пише отпред прочети му тактическото назначени.
Пък при подводниците какво е :rock:
De Ruyeter написаА като се пише за кораби от 19вц и началото на 20 по коя класификация ще се върви Armored, cruiser, belted cruiser - British
Броненосен крайцер - руска
Например японската "Чихая" е построена и воюва като "авизо", а след това преди ПСВ става канонерка втори ранг.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment