Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алтернативка 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Алтернативка 2

    Италия застава на страната на централните сили през ПСВ, какво би се случило на средиземноморският ТВД.
    Проблемът е как това да стане при положения че имат разногласия с двуединната империя.

    #2
    Вероятно е възможно да се постигне - в крайна сметка е въпрос на споразумение между Германската и АВстро-Унгарската империи за определени отстъпки спрямо Италия. Но това предполага активна и разумна, особено дипломатически, подготовказа война от тяхна страна, а това общо взето не се наблюдава в реалността.
    Но следва да обсъдим и доколко включването на Италия ще промени съотношението на силите и кога тя ще се включи (да речем - 1915 г.?).

    Comment


      #3
      Не смятам че е нужна особенна дипломатическа подготовка, все пак Италия винаги се е присъединявала към победителите, so едно победоносно начало на войната би бил достатъчен стимул за тях. прблемът е в Австо-унгария, те имат доста търкания пък иса воювали преди.
      А влизането на Италия на страната на централните сили може да промени Балансът на силите в Средиземно море.
      Принципно по числен състав обединеният Итало АУ флт е доста голям.

      Comment


        #4
        Именно тук може влиянието на кайзера (стига да бе той що-годе смислен политик ) - да примири портиворечията между Италия и Австро-Унгария, и те да постигнат някакъв компромис. Принципно е било възможно, но реално германските дипломати действат меко казано глуповато.

        Принципно по числен състав обединеният Итало АУ флт е доста голям.
        А качеството?

        Comment


          #5
          Е сега ще дребнеем ли Като качества са сравними с френският, мръвката им е гола вода, ама и французите не са много стока. Въпросът е че Островната империя ще трябва да предислоцира сили от Северно море за да парира. Голям +за Антантата е това че и на Ит и АУ корабите имат много мизерен радиус на действие.
          Ако погледнем по-далече дори самото им присъствие би спомогнало за сковаване дейстията на Фр и Ан в този регион.

          Comment


            #6
            Абе това не го ли дъвкахме вече? Само Англия стига за да се справи с А-У кораби. Италианците доста успешно потапят своите. Освен това изобщо не виждам позитивна цел за обединения Адриатически флот. В смисъл, че по презумпция губят Либия, а от там не могат да нарушат никаква морска комуникация. Е Британия ще се лиши от 4-6 дредноута и 10-тина броненосци ама останалите хич не ги виждам какво правят. В смисъл , че в Италия още си живеели с ужаса след Лиса.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

            Comment


              #7
              Ако британия изпрати въпросните дредноути срещу германците ще има по-малко и ако те си превъзмогнат шубето и излезнат в бой може доста неща да се променят, въпреки че ме съмнява. Пък дори да победят Грант Флиит (което е много невероятностно, samo R i QE могат да оплякат половината им флот) пак нищо не биха могли да направят с късокраките си корита.

              Comment

              Working...
              X